معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) تهران اعلام کرد که تولیدکنندگان...
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) تهران اعلام کرد که تولیدکنندگان و واردکنندگان تنباکوی معسل ملزم هستند حداکثرتا تاریخ ۱۴ آذر ماه در سامانه جامع تجارت ثبتنام، تعریف نقش، ثبت انبار و ثبت شناسه کالای همه سطوح بستهبندی تنباکوی معسل تولیدی و وارداتی خود را انجام دهند.
مجتبی شیر قاضی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در راستای اجرای ماده ۵، ۶ و ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، امکانات ثبت اطلاعات واردات، تولید، فروش و جابجایی تنباکوی معسل در سامانه جامع تجارت به نشانی www.ntsw.ir، برای اعضای زنجیره تأمین و توزیع این کالا فراهم شده است.
بنابراین به گفته وی تولیدکنندگان و واردکنندگان تنباکوی معسل، ملزم هستند حداکثر تا تاریخ چهاردهم آذر ماه امسال در سامانه جامع تجارت ثبتنام، تعریف نقش، ثبت انبار و ثبت شناسه کالای همه سطوح بستهبندی تنباکوی معسل تولیدی و وارداتی خود را انجام دهند و تا پانزدهم آذر ماه نیز موجودی اولیه تنباکوی معسل خود (صرفاً یک بار در این تاریخ) را ثبت کنند و سپس از این تاریخ تولید، واردات، انتقال مکان (جابجایی) و ثبت انتقال مالکیت (فروش) تنباکوی معسل به توزیعکنندگان سراسری و استانی محصولات دخانی را اظهار کنند.
این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد که سند راهنمای انجام کلیه فرآیندهای مذکور، در صفحه اول سامانه جامع تجارت در بخش «مسـتندات عملیات تجارت داخلی»، تحت عنوان «راهنمای تولیدکنندگان کالا» و «راهنمای واردکنندگان کالا» موجود است.
به گزارش ایسنا، ابتدای اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ رئیس مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات از امکان رصد کامل شبکه تولید و واردات محصولات دخانی از آبانماه ۱۳۹۷ خبر داده و اعلام کرده بود که براساس سامانهای برخط، تمامی شبکه تولید و واردات محصولات دخانی قابل رصد و رهگیری است؛ موضوعی که براساس ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مدنظر قرار گرفته است. چند روز بعد نیز در ابلاغیهای به تمامی تولیدکنندگان سیگار و محصولات دخانی اعلام شد که نسبت به ثبت موجودی انبارهای تولیدی خود اقدام کنند، چرا که در غیر این صورت بعد از تاریخ هشتم اردیبهشت ۱۳۹۷ مجاز به فروش به توزیعکنندگان بدون ثبت در سامانه جامع تجارت نخواهند بود؛ اما به نظر میرسد طی دو سال گذشته این طرح اجرایی نشده و باید ببینیم که آذر ماه امسال اجرای کامل آن محقق خواهد شد یا نه.
بر اساس آئیننامه اجرایی شناسههای کالا و رهگیری کالا موضوع ماده (۱۳) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) موظف است "امکان ثبت شناسه رهگیری و دریافت گواهی الکترونیکی را در سامانه جامع تجارت فراهم کند و یکتا بودن شناسههای رهگیری را در سطح تمامی کالاهای مشمول، تضمین کند". تاکنون ۱۲ گروه کالایی شامل دارو، تلفن همراه، دخانیات، لوازم خانگی، قطعات یدکی و مصرفی وسایل نقلیه، فرآوردهها و مشتقات نفتی، گازی و پتروشیمی، طلا، منسوجات و پوشاک، اسباببازی، کالای کشاورزی و خودرو مشمول این طرح شدهاند.
شناسه کالا، شناسهای است که به مجموعهای از خصوصیات یک کالا (از قبیل جنس، نوع، مدل، نام تجاری و نوع کاربری) و به عبارت بهتر شناسنامه کالا، نسبت داده میشود. این خصوصیات به ازای هر کالا، توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری دستگاههای تخصصی مربوطه استخراج میشود. شناسه کالا، زبان مشترک تشریح کالا در فرآیند تجاری کشور بالاخص بین سامانههای الکترونیکی از قبیل سامانه جامع تجارت ایران، ثبتارش، پنجره واحد تجارت فرامرزی، بارنامه برخط، جامع انبارها و تدارکات الکترونیکی دولت است.
انتهای پیام