معاون بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران،ساز و کارها و رویههای نظارت بر بازار سرمایه کشور را محکم...
معاون بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران،ساز و کارها و رویههای نظارت بر بازار سرمایه کشور را محکم وقابل دفاع ارزیابی کرد و گفت:در حال حاضر ۲۸ردیف و لایه نظارتی دربورس تهران تعبیه شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، محمود گودرزی افزود: همه ساز و کارها و رویههای نظارت بر بازار سرمایه و کشف تخلفات و دستکاریهای احتمالی در دل این بازار تعبیه شده و باید اجازه داد سازمان بورس و ارکان، کار خود را در این خصوص انجام دهند.
وی اضافه کرد: غیر از قانون بازار اوراق بهادار و اساسنامه بورس تهران، دهها دستورالعمل نظارتی از جمله آیین نامه معاملاتی بورس تهران، دستورالعمل انضباطی کارگزاران، دستورالعمل مقابله با پولشویی، دستور العمل بازارگردانی و افشای اطلاعات ناشرین برای بازار سرمایه پیش بینی شده است تا کنترلها شکل دقیق تری به خود گیرد و نیاز به ورود نهادهای غیرمرتبط به موضوع نباشد.
گودرزی با اشاره به اینکه ۲۸ ردیف نظارتی در بورس تهران تعبیه شده است، گفت: تاکنون بیش از ۶۲۹ مورد رسیدگی داشته ایم؛ همچنین ۹۳۰ مورد تذکر شفاهی به کارگزاران و سهامداران عمده داده شده است.
وی در ادامه به تبیین مفهوم بازار کارآ پرداخت و افزود: در این بازار فرض بر این است که رانت اطلاعاتی وجود ندارد و تمامی اطلاعاتی مالی و گزارشهای منتشرشده در مورد یک سهم در بازار منعکس میشود و به سرعت نیز اثر خود را بر قیمتها اعمال میکند.
گودرزی با اشاره به اینکه در این بازار باید همه اطلاعات در خصوص ناشران در دسترس باشد، گفت: در حال حاضر سامانه کدال این کارکرد را در بازار سرمایه کشور دارد. ضمن اینکه در بازار کارا و شفاف، اطلاعات باید صحیح و قابل اعتماد نیز باشد.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا گاهی ناظر بازار با وجود اینکه به نظر میرسد عرضه و تقاضا به شکل عادی در جریان است، بخشی از معاملات را ابطال میکند؟ گفت: گاهی آنچه دیده میشود تنها یک روکش است و طبیعی است که بر اساس آن نمیتوان قضاوت کرد. چرا که ممکن است دستکاریهایی از سوی یکی دو نفر خاص صورت گرفته و لازم باشد ناظر بازار به مساله ورود کند.
معاون بازار بورس اوراق بهادار تهران افزود: در صورتی که خبر محرمانهای در بازار درز کرده باشد یا جمع معاملات غیرعادی باشد ناظر حتماً به آن رسیدگی خواهد کرد. البته گاهی نیاز است که امکان دسترسی به سامانههای خارج از بازار نیز فراهم باشد تا نظارت در شکل دقیقتر خود انجام شود.