جمعه 21 دي 1403, Friday 10 January 2025, مصادف با 10 رجب 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 18291
منتشر شده در چهارشنبه, 15 ارديبهشت 1400 10:25
تعداد دیدگاه: 0
نابسامانی-ادامه-دار-بازار-مرغ-در-کهگیلویه-و-بویراحمد

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد در حالی که به نظر می رسید بازار مرغ به ثبات برسد و دیگر خبری از...

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد در حالی که به نظر می رسید بازار مرغ به ثبات برسد و دیگر خبری از گرانفروشی و صف‌های طولانی نباشد، اما گزارش‌های رسیده حاکی از نابسامانی های ادامه دار بازار مرغ در استان کهگیلویه و بویراحمد است.

خبرنگار ایسنا به دنبال مرغی که مدتی است بخصوص طی چند روز اخیر به طور ناگهانی از بازارهای سطح شهر یاسوج و استان کهگیلویه و بویراحمد ناپدید شد، مغازه به مغازه مرغ فروشی‌ها را می‌گردد. با نگاهی به یخچال‌های مرغ فروشان، می‌توان جای خالی مرغ را دید. در این مغازه‌ها دیگر مرغی وجود ندارد اما این فروشندگان هر دقیقه با این سوال مواجه هستند که "مرغ دارید!" و تنها یک جواب برای آن دارند و آن هم این است "نه نداریم".

یکی از فروشندگان مرغ در بازار یاسوج که مغازه او نیز خالی از گوشت مرغ است، به ایسنا می‌گویند: مرغ نداریم چون تمام کردیم. امروز صبح ۵۰کیلوگرم گوشت مرغ به ما می دهند که در عرض چند دقیقه تمام شد.

«سالار حسین پور»، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص کمبود مرغ در بازار استان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در خصوص اختلال و نابسامانی بازار مرغ استان به خبرنگار ایسنا گفت: به دلیل اینکه جهادکشاورزی اعلام کرده است تا ۱۸ اردیبهشت ماه تولید نداریم بازار مرغ استان با اختلال و نابسامانی مواجه شده است.

وی افزود: به همین خاطر ما مجبوریم مرغ مورد نیاز استان را به شکل های مختلف از سایر استانها تامین کنیم به دلیل اینکه استانهای کشور هم با این مشکل روبه رو هستند با ما همکاری نمی کنند و اجازه خروج مرغ استان خود را نمی دهند.

حسین پور تصریح کرد: میزان نیاز و مصرف استان کهگیلویه و بویراحمد بسیار بیشتر از تولیدمان است نیاز استان کهگیلویه و بویراحمد روزانه حدود ۶۵ تن است که ۴۰ تن از این میزان در شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون باید توزیع شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: جهادکشاورزی استان ادعا می کند که ۶۰ درصد نیاز استان را تولید می کند اما تققاضا برای مرغ در استان بالاست که باعث خالی شدن بازار می شود البته سایر استانهای نیز با این مشکل مواجهند.

حسین پور تصریح کرد: با رایزنی های صورت گرفته بطور میانگین روزانه ۱۰ تن گوشت مرغ کشتار روز از استانهای فارس و یزد وارد استان کهگیلویه و بویراحمد می شود اما این میزان پاسخگوی نیاز بازار استان نیست.

وی ادامه داد: باید فکر اساسی برای بلند مدت بازار مرغ استان شود و واحدهای غیرفعال به چرخه تولید برگردند تا مشکلات کمتر شود .

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: طبق بخشنامه قرارگاه ساماندهی مرغ کشور وظیفه سازمان صمت در زمینه مرغ تنها نظارت است و تامین، توزیع و قیمت گذاری با جهادکشاورزی است.

اسکندر روزبهی، اتحادیه قصابان و مرغ فروشان یاسوج در رابطه با کمبود مرغ در بازار استان به خبرنگار ایسنا گفت: بازار مرغ استان بخصوص شهر یاسوج با التهاب مواجه است و کم و بیش مرغ هست اما به اندازه نیاز بازار نیست.

وی افزود: مردم، کشتارگاه‌ها، عاملان و بازاریان استان کهگیلویه و بویراحمد از این وضعیت بازار مرغ ناراضی هستند. باید جهادکشاورزی که تامین کننده مرغ است پاسخ این نارضایتی ها را بدهد.

روزبهی تصریح کرد: هر کیلوگرم مرغ در سطح بازار استان ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است.

همچنین« الیاس تاج الدینی»، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: بازار مرغ استان مشکلی ندارد و امروز ۳۲ تن مرغ وارد بازار استان کرده ایم اگر در داخل استان تولید نباشد از خارج استان تامین می کنیم.

وی با بیان اینکه مرغ در سطح بازار توزیع می کنیم اما سریع بازار توسط مردم خالی می شود، افزود: از مردم انتظار داریم که بی از نیاز خود مرغ خریداری نکنند و از احتکار خانگی بپرهیزند.

تاج الدینی تصریح کرد: ۱۴۴ واحد مرغداری در سطح استان وجود دارد که تنها ۲۰ واحد غیرفعال هستند و مابقی فعالند. همچنین وضعیت تولید مرغ استان نسبت به پارسال خیلی خوب است چراکه طی فروردین ماه دو برابر مدت مشابه سال قبل جوجه ریزی شده است.

وی ادامه داد: شب گذشته ۱۵ هزار قطعه وارد کشتارگاه‌ها کردیم و امشب نیز ۲۰ هزار قطعه مرغ وارد می کنیم. نیاز بازار مرغ استان کهگیلویه و بویراحمد ۵۲ تن است.

حال باید دید در روزهای آینده مسئولان متولی می تواند مشکلات بازار مرغ استان کهگیلویه و بویراحمد را از تولید تا توزیع و نظارت حل کند یا اینکه قرار است این آشفتگی همچنان ادامه دار باشد؟

انتهای پیام

نوشتن دیدگاه