دوشنبه 5 آذر 1403, Monday 25 November 2024, مصادف با 23 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 1992
منتشر شده در سه شنبه, 09 تیر 1394 11:56
تعداد دیدگاه: 0
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان اصفهان:
کاهش منابع زیرزمینی آب مرگ خاموش شهر را رقم می زند

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان اصفهان کاهش منابع زیرزمینی آب شهر ها را زمینه ای برای رقم خوردن مرگ خاموش شهرها دانست. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز ، مسعود میر محمد صادقی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه گفت:در حال حاضر حدود 290تا300 میلیون متر مکعب آب در سال از مخازن و منابع آب زیرزمینی کاسته...

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان اصفهان کاهش منابع زیرزمینی آب شهر ها را زمینه ای برای رقم خوردن مرگ خاموش شهرها دانست.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، مسعود میر محمد صادقی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه گفت:در حال حاضر حدود 290تا300 میلیون متر مکعب آب در سال از مخازن و منابع آب زیرزمینی کاسته می شود که این میزان باعث فشار مضاعف بر روی منابع زیرزمینی شده و همین مسئله باعث می گردد تا ذخایر استراتژیک به نوعی دچار بحران شود.
وی با بیان این که طرح تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است، اظهار کرد: بایدروندکاهش6 میلیارد مترمکعب آب مخازن را طی 6 سال متوقف کنیم و آن را کاهش دهیم.
میر محمد صادقی بیان کرد:در سال 94 برنامه وزارت نیرو کاهش 485 میلیون متر مکعبی از کسری حجم آب های زیر زمینی است و یکی از معضلات بزرگ کشور در این زمینه نیز وجود چاه های غیر مجاز متعدد و اضافه برداشت از چاه های مجاز و دارای پروانه بهره برداری است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان اصفهان اضافه کرد: برای دستیابی به این هدف باید چاه های غیر مجاز را مسدود و چاه های مجاز را نیز پایش کنیم.
وی افزود: یکی از برنامه های سال 94 این شرکت شناسایی و مسدود کردن 700 چاه غیر مجاز و پایش و نصب کنتور بر روی 7 هزار چاه دارای پروانه بهره برداری می باشد که امیدواریم با این کار حدود 38 میلیون متر مکعب کسری آبخوان ها جبران شود.
میر محمد صادقی با اشاره به این که در شهرهای دامنه و خوانسار نشست های زیادی صورت گرفته و در حال حاضر به دنبال رفع این موضوع هستیم، خاطرنشان ساخت:مطالعات فرو نشست ها، تغذیه مصنوعی آبخوان ها ، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی برای رفع این معضل به طور جدی در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان اصفهان به طرح های خرید چاه های کم بازده و ارایه پساب برای آبیاری کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: دشت های اردستان ،میمه ، مورچه خورت، دامنه و باد خالد آباد دشت هایی هستند که به صورت پایلوت مورد پایش قرار گرفته تا موضوع سفره های زیر زمینی به دقت در آن مورد بررسی قرار گیرد.
میر محمد صادقی با اشاره به این که مجموع این اقدامات در جریان دایمی زاینده رود نیز موثر خواهد بود اظهار کرد: بستن چاه های غیر مجاز به دستور قضایی و طی یک روال اداری طولانی نیاز دارد که کندی کار نیز عمدتا به همین علت می باشد.

  • زاینده رود یک حوضه آبریز ملی

وی تصریح کرد: حوضه آبریز زاینده رود تنها به چند استان تعلق ندارد و یک حوضه کاملا ملی می باشد،چرا که در حال حاضر 70 درصد فولاد کشور ، 15 درصد تولید ناخالص ملی ، 9 درصد تولید برق و 26 درصد از تولید فراورده های نفتی کشور در این حوضه صورت می پذیرد و اگر حوضه آبریز زاینده رود دچار بحران شود، بخش زیادی از کشور دچار کمبود و بحران می گردد.
وی با اشاره به میانگین بارش در ایستگاه‌های استان اصفهان در سه دهه اخیر افزود: اگر چه میزان بارش‌ها در ایستگاه چلگرد نسبت به دوره‌های کم‌آبی رشد یافته اما در سایر ایستگاه‌های استان شاهد کاهش بارندگی هستیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه در سال‌های پرآبی متناسب با افزایش بارش‌ها شاهد سطح زیرکشت، مصرف آب شرب و صنایع بودیم، بیان کرد: اکنون با واقع شدن در دوران کم‌آبی، مشکلات رودخانه زاینده‌رود بیشتر خود را نشان داده است.

وی تغییر اقلیم و همچنین برخی تصمیم‌های مدیریتی را عاملی برای دامن زدن به مسائل خشکسالی در استان اصفهان برشمرد و گفت: استانی شدن مدیریت آب از جمله این تصمیمات به شمار می‌رفت.

  • وضعیت سرانه آب های تجدید پذیر اصفهان خطرناک است

وی با بیان اینکه میانگین سرانه آب تجدیدپذیر در دنیا برای هر نفر 7هزار و 400 متر مکعب در سال است، افزود: این میزان در ایران به 2هزار و 100 متر مکعب یعنی کمتر از یک‌سوم جهان می‌رسد.

میرمحمد صادقی مرز بحران سرانه آب تجدیدپذیر بر اساس استانداردهای بین‌المللی را یک‌هزار متر مکعب در سال عنوان و تصریح کرد: سرانه آب تجدیدپذیر در حوضه آبریز گاوخونی یک‌هزار و 150 متر مکعب و در حوزه رودخانه زاینده‌رود 900 متر مکعب است که در محدوده بحرانی قرار دارد.

وی ادامه داد: به دلیل اهمیت اصفهان و حوضه آبریز زاینده‌رود در اقتصاد و تولید ناخالص ملی کشور همه مسئولان بر انضباط آبی در این حوزه و همچنین اصلاح وضعیت تاکید دارند.

 

33333

نوشتن دیدگاه