يكشنبه 4 آذر 1403, Sunday 24 November 2024, مصادف با 22 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 2391
منتشر شده در سه شنبه, 19 آبان 1394 20:36
تعداد دیدگاه: 0
مدیر عامل فولاد مبارکه اصفهان:

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان گفت: سال 1370 آب مورد نیاز فولاد مبارکه سالانه 40 میلیون مترمکعب بوده که در سال 1393 به 29 میلیون مترمکعب کاهش یافته است. بهرام سبحانی پیش از ظهر امروز در همایش «آب در صنعت، چالش‌ها و راهکارها» اظهار داشت: اصفهان را به رودخانه زاینده رود می‌شناسند که متاسفانه به دلیل...

 

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان گفت: سال 1370 آب مورد نیاز فولاد مبارکه سالانه 40 میلیون مترمکعب بوده که در سال 1393 به 29 میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

 بهرام سبحانی پیش از ظهر امروز در همایش «آب در صنعت، چالش‌ها و راهکارها» اظهار داشت: اصفهان را به رودخانه زاینده رود می‌شناسند که متاسفانه به دلیل بحران آب، به یک رودخانه فصلی مبدل شده است.

وی ادامه داد: در سال‌های نه چندان دور که ماشین و پیاده‌روها با آب شهری شست‌وشو می‌شدند و هدر رفت آب زیاد مهم نبود، بحران را حس نکردیم و امروز که به مشکل کم‌آبی برخورد کرده‌ایم برخی انگشت اتهام را به سمت صنعت گرفته‌اند.

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان عنوان کرد: اگر اطلاع‌رسانی به جامعه صورت گیرد که مصرف عمده آب در کدام حوزه است و سهم صنعت از این میزان چه اندازه است می‌توان نسبت به خروجی این همایش امیدوار بود.

سبحانی با ذکر مثالی بیان داشت: اگر در هزینه تمام شده یک محصول تجاری، هزینه تشریفات را صفر در نظر بگیریم، به عبارت بهتر اصلا محاسبه نکنیم، هزینه تمام شده یک درصد کاهش پیدا می‌کند؛ اما با توجه به سهم 60 درصدی مواد اولیه در هزینه تمام شده، اگر بتوان هزینه مواد اولیه را فقط 10 درصد کاهش داد، این کاهش به معنی پایین آمدن 6 درصدی قیمت تمام شده است.

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان گفت: میانگین مصرف آب جهانی در صنعت 18 درصد است که این میزان در کشور ما به 1.34 درصد می‌رسد.

وی تأکید کرد: با توجه به صنعتی بودن اصفهان این آمار متفاوت‌ است و سهم صنعت 8 تا 10 درصد است که البته سهم برداشت فولاد مبارکه از زاینده‌رود حدود 1.9 درصد است.

بهرام سبحانی تصریح کرد: سال 1370 آب مورد نیاز فولاد مبارکه سالانه 40 میلیون مترمکعب و ظرفیت تولید فولاد خام 2.4 میلیون تن بوده است که این میزان در سال 1393 علی رغم تولید 5.2 میلیون تنی فولاد خام به 29 میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

وی ادامه داد: این کاهش در مصرف آب به دلیل طرح‌ها و اقداماتی بوده که فولاد مبارکه در این سال‌ها با هزینه بیش از 2 هزار میلیارد ریالی دنبال کرده است.

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان با اشاره به اقدامات فولاد مبارکه برای مصرف بهینه آب عنوان کرد: طی قراردادهایی با شهرهای همجوار اقدام به جمع‌آوری و تصفیه پساب‌های شهری با سرمایه‌گذاری 165 میلیارد تومان نموده‌ایم.

وی افزود: کشور ما در حال وارد شدن به دوره کم آبی است اما به صرف بحران نمی‌توان گفت که کشاورزی یا صنعت نداشته باشیم بلکه باید مصرف را مدیریت کنیم.

سبحانی در پایان به بحران بیکاری اشاره داشت و گفت: کارخانه‌های صنعتی توانسته افراد زیادی را در مشاغل مختلف به کار گیرد و نمی‌توان این موضوع را در نظر نگرفت و امیدواریم با حرکت به سمت صنعت سبز هم مشکل اشتغال حل شود و هم بحران‌های زیست محیطی.

همایش آب در صنعت که به همت پژوهشکده محیط زیست دانشگاه اصفهان و قطب علمی آلاینده‌های زیست محیطی دانشگاه اصفهان برگزار می‌شود از ابعاد مختلفی به محیط زیست و نقش آلاینده‌ها در آن می‌پردازد.

مدیریت مصرف آب و بازیافت آن در صنعت، بکارگیری فناوری‌های نوین در تصفیه و شیرین‌سازی آب و بازیافت پساب‌ها، الزامات بازیافت و کاربرد پساب های شهری در صنعت، استانداردهای کمی و کیفی آب در صنعت و راهبردهای توسعه پایدار در تأمین آب صنعت از محورهای این همایش دو روزه است.

نوشتن دیدگاه