مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان با اشاره به اینکه همه روستاهای استان اصفهان دارای طرح هادی هستند اظهار کرد: در مورد همه روستاها طرح هادی وجود دارد و هیچ روستایی نیست که ما ندانیم در کدام منطقه باید مدرسه یا مسکن بسازیم و یا معابر آن چه عرضی دارند و به چه نوع باید پیادهروسازی شود.
همراز/آزاده سلیمانی نژاد، به مناسبت دهه حساب 100 حضرت امام (ره) اصحاب رسانه اصفهان در قالب تور خبری از پروژه های عمرانی روستایی و شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان گلپايگان با حضور مهندس ابراهیمی مدیر شعبه بنیاد مسکن شهرستان ، مهندس زکی زاده کارشناس عمران روستایی اداره کل بازدید کردند.
حضور در روستاهای شهرستان گلپايگان از جمله روستای گردشگری وانشان از بهسازی بافت با ارزش روستایی ، طرح های هادی روستایی ، و همچنین اقدامات و فعالیت های انجام گرفته در خصوص مسکن شهری به ویژه طرح نهضت ملی مسکن این شهرستان از جمله برنامه های این تور بود.
در این برنامه محمد ابراهیمی مدیر شعبه بنیاد مسکن شهرستان گلپایگان ضمن ارائه گزارشی از عملکرد بنیاد این شهرستان گفت: 52 روستا با که 41 روستای آن دارای طرح هادی مصوب هستند که در این میان برخی از آن ها همچون روستای وانشان به عنوان روستای هدف گردشگری درنظر گرفته شده است.
وی افزود: اجرای طرح باز آفرینی روستایی همچون( تیکند) نیز در حال اجراست و آسفالت روستا نیز با مشارکت دهیاری ها 24 روستا با استفاده از قیر یارانه ای انجام گرفته است که 133 هزار مربع را شامل می شود.
مدیر اداره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان گلپایگان با بیان اینکه 320 مورد استعلام ساخت و ساز روستایی در سال گذشته انجام شده است، خاطرنشان کرد: 208 مورد هم استعلام دفترخانه های اسناد رسمی از سوی بنیاد مسکن ارسال شده است.
همچنین غلامرضا اسماعیلی مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان به همراه معاونین این سازمان با حضور در جمع خبرنگاران ضمن ارائه توضیحاتی به سوالات اهالی رسانه پاسخ گفتند: در آغاز این نشست اسماعیلی با اشاره به وجه تسمیه حساب 100 امام گفت: حضرت امام خمینی (ره) در 21 فروردینماه سال 1358 حساب 100 را به نام خودشان افتتاح کردند و با این کار حضرت امام از مردم جامعه و افراد دغدغهمند در حوزه مسکن محرومین، خواستند، وجوهاتی را به این حساب واریز کنند، وی افزود: در ادامه دستور تأسیس سازمان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صادر میشود و به همین مناسبت از آن زمان تاکنون از 21 تا 31 فروردینماه به نام دهه حساب 100 حضرت امام نامگذاری شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان، با اشاره به اینکه تأسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قبل از هر ارگان دیگر پس از انقلاب آن را نشانه اهمیت این مسئله بیان و تصریح کرد: این امر نشان میدهد که در آن دوران مسئله مسکن با مشکل روبهرو بوده و مردم از نظر کیفیت سکونت شرایط خوبی نداشتهاند.
اسماعیلی در ادامه فعالیتهای بنیاد مسکن را در دو بخش روستایی و شهری عنوان کرد و گفت: کلیه اقدامات عمرانی در سطح روستاها از جمله طرح و زیرسازی معابر، جوی، جدول، پیادهروسازی در حوزه عمران روستایی در سطح استان دنبال میشود.
این مدیر کل گفت: بهمنظور قانونمند ساختن اقدامات این حوزه، برای هر روستا طرح هادی تهیه میکنیم و کلیه اعتبارات و مواردی که در سطح روستاها در امور عمرانی انجام میشود، باید توسط این طرح و با برنامه انجام شود.
وی با اشاره به اینکه همه روستاهای استان اصفهان دارای طرح هادی هستند اظهار کرد: در مورد همه روستاها طرح هادی وجود دارد و هیچ روستایی نیست که ما ندانیم در کدام منطقه باید مدرسه یا مسکن بسازیم و یا معابر آن چه عرضی دارند و به چه نوع باید پیادهروسازی شود.
اسماعیلی ادامه داد، از یک هزار و 833 هکتار اختصاصی برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در روستاهای استان اصفهان، 308 هکتار آن در 87 روستا قرار دارد که در حال تفکیک برای ساخت و ساز هستیم.
اسماعیلی از صدور اسناد بنیادی برای 935 روستای بالای 20 خانوار خبر داد و افزود: 28 هزار و 181 سند با همکاری ثبت احوال به متقاضیان تحویل داده شده است که در نوع خود عدد قابل توجهی محسوب میشود.
غلامرضا اسماعیلی همچنین از اجرای طرحهای مسکن هم در بخش روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر استان اصفهان خبر داد که زیرسازی تمام آنها انجام شده است.
به گفته وی در سال گذشته حدود 3 میلیون مترمربع در روستای استان اصفهان آسفالت ریزی انجام شده است.
وی نرخ مقاوم سازی در استان اصفهان را 40 درصد خواند و ادامه داد: اگر تسهیلات مقاوم سازی به طور کامل جذب شود این روند ادامه خواهد یافت.
غلامرضا اسماعیلی گفت: باید توجه داشت که طرح های مسکن هم در بخش روستایی و هم در بخش شهرهای زیر 20 هزار نفر استان اصفهان در حال اجر ا هستند گه البته همه آنها زیرسازی شده و طرح هادی دارند.
در ادامه این نشست مهدی صدر، معاون بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان، ضمن اعلام اینکه بازسازی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از سال 1384 آغاز شد، گفت: به تدریج پروژه ها و بودجه هایی که برای این بخش اختصاص یافت افزایش پیدا کرد به طوری که در حال حاضر برای هر واحد 350 میلیون تومان با سود 5 درصد، تنفس دو ساله و بازپرداخت 20 ساله وام مقاوم سازی تأمین اعتبار شده است.
وی ادامه ادامه داد: نرخ مقاوم سازی در استان اصفهان 40 درصد است، اگر تسهیلات مقاوم سازی به طور کامل جذب شود این روند ادامه خواهد یافت.
صدر با اشاره به طرح جوانی جمعیت گفت: درطرح جوانی جمعیت نیز 287 پلاک زمین به روستائیانی که دارای 3 فرزند وبیشترهستند تحویل دادیم.
محمود فقیهنیا معاون عمرانی سازمان بنیاد مسکن استان نیز در این نشست گفت: پایه و اساس توسعه وآبادانی کشور وابسته به توسعه روستاهامی باشد و توسعه کشور محقق نخواهد شد، اگر روستاها آباد نشده باشند.
وی با بیان اینکه در استان اصفهان 935 روستای بالای 20 خانوار داریم که طرح هادی همه این روستاها تهیه شده، افزود: استان اصفهان 2 هزار و 562 روستای زیر 20 خانوار داریم که از این میزان 356 روستا دارای جمعیت هستند و از این تعداد 152 روستارا تعیین محدوده کردیم و تکلیف طرح هادی آنها مشخص شده است.
فقیهنیا با بیان اینکه هزینه طرحهای هادی از طریق اعتبارات ملی و استانی و همچنین اعتبارات داخلی بنیاد مسکن استان تأمین میشود، گفت: در روستاها برای پایین آوردن قیمت مسکن، برخی از اراضی ملی تحت اختیار سازمان منابع طبیعی پس از قرار گرفتن در طرح هادی، به بنیاد مسکن واگذار شده و پس از تفکیک به مردم واگذار میشود.
وی بااشاره به نهضت ملی روستاها که سال گذشته به بنیاد مسکن واگذار شد، گفت: ما نهضت ملی روستاها را از سال گذشته شروع کردیم و در این مدت هزار و 833 هکتار زمین در 169 روستا شناسایی شده است که از این میزان برای 803 هکتار در 87 روستا در شورای مسکن استان مصوبه گرفتیم و همچنین کمیته تسریع بنیاد مسکن نیز برای 734 هکتار در 51 روستا مصوبات صادر کرده است و در این راستا 17 هزار و 232 پلاک را در سامانه راه و شهرسازی ثبت کردهایم و یکسوم تا یکدوم این زمینها را در اختیار روستاهای زمین تملک شده میگذاریم و ثبتنام آن آغاز شده و زمین در قالب پروژه 99 ساله واگذار میشود.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن ادامه داد: سال گذشته 19هزار و 897 تن قیر در اختیار بنیاد مسکن استان قرار گرفته که این پروژه از طریق اعتبارات ملی، استانی و همچنین اعتبارات داخلی خود بنیاد مسکن تأمین اعتبار و اجرا شده و در این راستا سال گذشته 2 میلیون 984 هزار و550 متر مربع در 343روستا آسفالت شد.
وی افزود: بین سالهای 1394 تا 1402 صد و بیست و سه هزار و 793 تن آسفالت به استان اصفهان تخصیص یافته و در این مدت 18 میلیون و 568 هزار 950 مترمربع در 793 روستا در قالب 2هزار و 135 پروژه اجرای آسفالت انجام شده است.
محمد اصفهانی معاونت مسکن شهری سازمان بنیاد مسکن نیز در این جلسه با بیان اینکه فعالیتهای این ارگان در حوزه مسکن شهری شامل دو جبهه میشود؛ گفت: تعدادی از پروژههای بنیاد مسکن تکلیفی بوده و توسط دولتهای مختلف به بنیاد مسکن تکلیف میشود از جمله پروژه مسکن مهر که در این پروژه 27 هزار واحد مسکونی را تکمیل و به متقاضیان تحویل دادیم.
وی افزود: در طرح نهضت ملی مسکن 15 هزار واحد در دست اقدام داریم که برخی از آنها توسط بنیاد مسکن ساخته میشود و برخی از این واحدها زیرمجموعه گروهساخت محسوب شده و توسط خود مردم ساخته میشود.
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن خاطرنشان کرد: در پروژه بنیادساخت 8 هزار و 95 واحد در دست احداث داریم که این واحدها در قالب 36 پروژه در شهرستانهای مختلف استان اجرا میشود و میانگین پیشرفت آنها در کل استان 48 درصد است.
وی ادامه داد: پروژههای گروه ساخت، 7هزار و 4 واحد زمین به مردم تحویل شده که به صورت واحدهای یک، دو و سه طبقه در قالب 5 هزار و 173 پروژه مجزا در سطح استان ساخته میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر بنیاد مسکن مجموعا در حال ساخت 4 هزار و 693 واحد در اراضی متعلق به خودش است.
اصفهانی بااشاره به اقدامات انجام شده در جهت آمادهسازی اراضی در پروژه نهضت ملی مسکن گفت: در این زمینه آمادهسازی 28 سایت با مساحتی معادل 278 هکتار با بنیاد است./انتهای پیام