چهارشنبه 24 بهمن 1403, Wednesday 12 February 2025, مصادف با 13 شعبان 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 26715
منتشر شده در سه شنبه, 23 بهمن 1403 15:40
تعداد دیدگاه: 0
عضو هیات رئیسه مجلس خبر داد؛

عضو هیات رئیسه مجلس ضمن اعلام اینکه استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، امروز با 89 امضا به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شد؛ به تشریح پروسه این استیضاح تا زمان اعلام وصول و طرح در صحن علنی مجلس پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، احمد نادری نماینده مردم تهران و عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی از ارجاع استیضاح وزیر اقتصاد به کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد و گفت: استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، امروز با 89 امضا به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شد.

عضو هیات رئیسه مجلس تصریح کرد: درواقع بحثی که اینجا وجود دارد این است که نمایندگان مردم از حکمرانی اقتصادی دولت ناراضی هستند و علی‌رغم فرصت‌های چندباره‌ای که برای اصلاح رویه‌ها به تیم اقتصادی دولت داده شد، اقدام خاصی برای تغییر سیاست‌ها و بهبود اوضاع معیشتی و قدرت خرید مردم انجام نشده است.

نماینده مردم تهران در مجلس دوازدهم با بیان اینکه این استیضاح موارد زیادی را در برمی‌گیرد و تنوع بالایی دارد، اضافه کرد: طرح این استیضاح در واقع نشان می‌دهد در مقطع کنونی نارضایتی مجلس از شکل اداره اقتصادی دولت بسیار بالا است. در این موارد هم طبق قانون استیضاح حق نمایندگان مردم و مجلس و یک ابزار برای اصلاح رویکردها و رویه‌های اشتباه است که مجلس در این برهه به اقتضای نیاز از آن استفاده کرد.

نادری با اشاره به اینکه مجلس تا الان هم فرصت زیادی به تیم اقتصادی دولت داده، تصریح کرد: شاید بیش از یک ماه است که این استیضاح و ثبت شده است، هیات رئیسه مجلس اقدامی درخصوص آن انجام نداد و این فرصت داده شد تا یک‌سری رویه‌ها اصلاح شود که ظاهراً اصلاح نشده و ادامه‌دار است.

عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به درخواست‌ها و پیشنهادات مردمی در خصوص انجام این استیضاح برای اصلاح امور، افزود: مردم هم از ما به عنوان نمایندگان خود مطالبه دارند که حق هم دارند؛ زیرا ما نمایندگان مردم هستیم.

نادری با اشاره به همراهی و حضور مردم در صحنه در مقابل تهدیدهای خارجی، ادامه داد: باید دست تک تک مردم بزرگوار ایران را بوسید که علی‌رغم تمام ناکارآمدی‌های اقتصادی و ناملایمتی‌ها پای کار نظام هستند و این بار مسئولیت ما را دو چندان می‌کند. همه دیروز شاهد بودیم که راهپیمایی 22 بهمن از هر سال باشکوه‌تر برگزار شد و مردم بیشتری به میدان آمده بودند که این حضور و همراهی مسئولیت بیشتری برعهده ما می‌گذارد که به عنوان نماینده مردم، به دنبال پیش‌برد خواسته‌های مردم باشیم و از خواسته‌های ایشان اطاعت کنیم.

عضو هیات رئیسه مجلس ضمن تأکید مجدد بر اینکه استیضاح حق قانونی مجلس است، در توضیح پروسه استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی؛ بیان کرد: از امروز که استیضاح وزیر به کمیسیون اقتصادی ارجاع شد، این کمیسیون یک هفته وقت خواهد داشت که جلسه خود با وزیر مذکور را ترتیب دهند و در کمیسیون تخصصی آن به بحث گذاشته شود. بعد از آن نتیجه کمیسیون هرچه که بود- مثبت یا منفی- به صحن علنی مجلس ارجاع می‌شود. بعد از آن ابتدا باید در صحن اعلام وصول شود و از زمان اعلام وصول در صحن وزیر امور اقتصادی و دارایی 10 روز وقت دارد تا در صحن علنی مجلس حاضر شوند و از برنامه‌های خود دفاع کنند.

نادری با بیان اینکه استیضاح وزیر در صحن علنی مجلس حدود 5 ساعت به طول می‌انجامد، تصریح کرد: در نهایت هر آنچه که نمایندگان مردم در خانه ملت تصمیم گرفتند نتیجه کار خواهد بود. یعنی تصمیم اینکه آیا به آقای همتی رأی اعتماد بدهند یا ندهند، با صحن مجلس و نمایندگان مردم است و برآیند رأی نمایندگان است که تصمیم می‌گیرد آقای همتی در وزارتخانه امور اقتصادی و دارایی بماند یا در این سمت نباشد.

وی در پایان یادآوری کرد: از آنجا که مجلس در هفته آتی وارد بررسی بخش دوم لایحه بودجه می‌شود، احتمال دارد استیضاح وزیر امور اقتصاد و دارایی تا به اعلام وصول و طرح در صحن علنی مجلس برسد، یک مقدار به طول بینجامد./انتهای پیام

نوشتن دیدگاه