جمعه 30 شهريور 1403, Friday 20 September 2024, مصادف با 16 ربیع‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 2888
منتشر شده در جمعه, 14 خرداد 1395 12:51
تعداد دیدگاه: 0
در دوران پسابرجام؛

انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اعلام کرد: پس از توافق برجام و اجرای آن، صادرات فولاد خام مانند اسلب، بیلت و آهن اسفنجی در سال 1394 نسبت به 1393 دو برابر رشد کرد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اعلام کرد صادرات فولاد خام شامل اسلب، بیلت و آهن اسفنجی از سقف 975 هزار تن در سال 1393 به رقم یک میلیون و 790 هزار تن در سال 1394 رسید که نشان دهنده رشد دو‌برابری پس از توافق برجام است.
قیمت هر تن بیلت برابر با قیمت دست کم هفت بشکه نفت است، بنابراین صادرات پارسال فولاد برابر با صدور 12 میلیون و 600 هزار بشکه نفت بود.
همچنین پارسال میزان میلگرد صادراتی واحدهای تولیدی با رشد 22 درصدی به رقم 302 هزار تن رسید.
آمارها نشان می دهد سال 1393 مجموع میلگرد صادراتی واحدهای تولیدی 248 هزار تن بود.
برپایه این اطلاعات، پارسال میزان ورق فولادی صادراتی در مقایسه با عملکرد سال 1393 رشد 11 درصدی را ثبت کرد و به یک میلیون و 700 هزار تن رسید.
مجموع صادرات ورق فولادی در سال 1393، یک میلیون و 500 هزار تن بود.
بر پایه گزارش های منتشر شده، انبار فروشندگان در یک ماه گذشته تخلیه شده است و انتظار نمی رود تا اواسط خردادماه موجودی ارزان‌قیمت انبارها باقی بماند. آنچه بر جای مانده، موجودی‌های خرید گران است که صاحبان آنها بسادگی حاضر به فروش آن نیستند.
اقتصاد مقاومتی، رکن فعالیت های فولادی فولاد مبارکه
همچنین مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه به برنامه های مبتنی بر اقتصاد مقاومتی این شرکت اشاره و گفت: برنامه از پیش تعیین‌ شده تولید طی دو ماه ابتدایی سال محقق شده و در واحدهایی نظیر گندله‌سازی، احیا مستقیم، فولادسازی، ریخته‌گری، نورد گرم و فولاد سبا 3 تا 10 درصد تولید بیشتر از برنامه صورت گرفته است.
بهرام سبحانی در ادامه به تشریح برنامه صادراتی این بنگاه پرداخت و اظهار داشت: میزان صادرات امسال به میزان 1.8 میلیون تن پیش‌بینی‌شده و امکان دارد در صورت بهبود تقاضای داخل، میزانی از این صادرات، در داخل مصرف شود زیرا برنامه اصلی فولاد مبارکه، رفع نیاز داخل است.
مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: با این ‌حال، در دو ماه ابتدایی، میزان صادرات بر طبق بودجه محقق شده است.
سبحانی در مورد صحبت‌های مطرح‌شده در مورد افزایش قیمت ورق و فشار به صنایع پایین‌دستی، با غیرمنصفانه خواندن صحبت‌های مذکور، گفت: فولاد مبارکه سال‌ها است که با صنایع پایین‌دستی نظیر لوله‌سازان در تعامل است و هم‌اکنون نیز واحدهای لوله و پروفیل جزو مشتریان اصلی فولاد مبارکه محسوب می‌شوند و بحث‌های مطرح‌شده نیز از واقعیت دور بوده و جنبه تبلیغاتی به خود گرفته است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد وضع تعرفه فولاد را به‌جا دانست و افزود: کاهش قیمت‌های جهانی در سال گذشته به میزان 60 درصد اغلب بنگاه‌های بزرگ تولید فولاد جهان را با چالش مواجه کرد اما با کاهش همزمان قیمت مواد اولیه، حاشیه سود این شرکت‌ها به طرز قابل‌توجهی کاهش نیافت اما شرایط برای تولیدکنندگان داخلی متفاوت بود و در کنار کاهش 60 درصدی قیمت فروش محصولات، قیمت نهاده‌های تولید از جمله انرژی و نیروی کار افزایش یافت و تولیدکنندگان داخلی نتوانستند به رقابت قیمتی با محصولات وارداتی پرداخته و بازار ایران مملو از کالاهای چینی، اوکراینی و هندی شد.
وی تصریح کرد: به‌منظور عبور از این بحران، انجمن تولیدکنندگان فولاد وضع تعرفه پلکانی را درخواست کرد تا تعرفه از 20 درصد شروع‌شده و برای محصولات مختلف تا مرز 35 درصد بالا رود، ولی آنچه مصوب شد و از ابتدای امسال نیز به مرحله اجرا درآمد، وضع تعرفه 20 درصد برای انواع ورق‌های فولادی و 26 درصد برای انواع فولادهای ساختمانی بود.
سبحانی دلیل اعتراضات مطرح‌شده به افزایش تعرفه را این‌گونه شرح داد: از یک‌سو افزایش تعرفه واردات، بهای تمام‌شده واردات را افزایش داده و موجب ناراحتی واردکنندگان محصولات چینی شده و از دیگر سو، قیمت‌گذاری محصولات فولاد مبارکه در بورس کالا، بسیاری از رانت‌ها در خرید ورق به قیمت دولتی و فروش آن به قیمت آزاد را از میان برده که طبیعتاً موجب ناراحتی برخی می‌شود.

نوشتن دیدگاه