يكشنبه 4 آذر 1403, Sunday 24 November 2024, مصادف با 22 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 3254
منتشر شده در چهارشنبه, 20 مرداد 1395 09:15
تعداد دیدگاه: 0
استاندار اصفهان:

استاندار اصفهان گفت: این استان نیازمند فرهنگ همگرایی است و ما هنوز عادت نکرده‌ایم که روی موضوعاتی با یکدیگر تفاهم داشته باشیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز به نقل از ایمنا رسول زرگرپور در همایش نکوداشت روز صنایع کوچک با بیان اینکه آنچه باعث حل معضلات می‌شود، جز در فضای امید، اعتقاد به آینده و تلاش درراه اجرایی ساختن برنامه‌ها نیست، ادامه داد: از روزی که به اصفهان آمدم از همگی درخواست کردم که به‌جای بیان معضلات در پشت تریبون‌ها، در سازوکارهایی که تعریف‌شده از مشکلات سخن بگویند.
وی تاکید کرد: این استان نیازمند فرهنگ همگرایی است و ما هنوز عادت نکرده‌ایم که روی موضوعاتی با یکدیگر تفاهم داشته باشیم.
وی با اشاره به شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت برای حل معضلات اقتصادی اظهار کرد: این شورا در استان برای دو سال است که در کشور مقام نخست را به خود اختصاص داده است.
وی همچنین با اشاره به سخنان رئیس اتاق بازرگانی اصفهان مبنی بر اینکه استان اصفهان پایتخت ام‌اس و سرطان کشور است، خاطرنشان کرد: در پرسش‌هایی که از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان داشتم آن‌ها تأکید داشتند که این ادعا به‌هیچ‌وجه درست نیست.
وی تأکید کرد: برای اینکه بفهمیم چرا در استان اصفهان سرمایه‌گذاری صورت نمی‌گیرد درحالی‌که در سایر استان‌ها سرمایه‌گذاران بومی اقدام به این کار می‌کنند، جواب را باید در خودمان بررسی کنیم و جویا شویم.
زرگرپور تصریح کرد: ما به‌جای اینکه در همه امور در یک همگرایی قرار داشته باشیم در واگرایی عمل می‌کنیم و معضل بزرگ اصفهان در این مسئله است.
وی ادامه داد: برای مثال، باوجوداینکه طرح 9 ماده‌ای نجات زاینده‌رود به تصویب شورای عالی آب رسید و تاکنون نیز 70 درصد پیشرفت داشته و بیشتر معضلات آن نیز به مسائل امنیتی و سیاسی بازمی‌گردد، اما در اتاق بازرگانی اصفهان کارگروه احیای زاینده‌رود تشکیل‌شده و این مسئله واگرایی در مسائل استان را نشان می‌دهد، درواقع هر کس برای خود طرح دارد و هرکس کار خود را انجام می‌دهد این در حالی است که شاهد این امر در بقیه استان‌ها نیستیم.
وی تأکید کرد: باید فرهنگ همگرایی را مبنای کارمان قرار دهیم چراکه بیان مشکلات در پشت تریبون و خارج از چارچوب‌ها و همچنین سیاه نمایی، هیچ نتیجه‌ای دربرنخواهد داشت.
هزار و 200 واحد صنعتی صادراتی در کشور شناسایی‌شده است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران نیز در این همایش گفت: در کشور 80 هزار واحد صنعتی کوچک با اشتغال زیر 50 نفر وجود دارد که واحدهای صنفی و خرد نیز مشمول آن می‌شود.
علی یزدانی ادامه داد: از هفت هزار و 500 معدن دارای پروانه بهره‌برداری در کشور بیش از 90 درصد معادن، کوچک است. وی خاطرنشان کرد: از 37 هزار واحد صنعتی مستقر در 770 شهرک و نواحی صنعتی، بیش از هفت هزار واحد تعطیل‌شده است، 58 درصد این تعطیلی‌ها مربوط به دولت قبل و بیش از 40درصد آن نیز مربوط به دو دولت قبل است.
وی افزود: دولت‌های قبلی مباحث مهم اقتصادی و تصمیمات شورای امنیت کشور را در حد کاغذ پاره‌ای تلقی می‌کردند و موانع و مشکلات را پیش روی تولید کشور قراردادند و اکنون انتظار دارند که مشکل 10 ساله تحریم بعد از تنها چند ماه حل شود.
وی اظهار کرد: در دوره فعالیت دولت یازدهم 12 طرح با حجم سرمایه‌گذاری 1/4 میلیارد دلار به تصویب هیئت سرمایه‌گذاری خارجی رسیده که 54 طرح راه‌اندازی شده و مابقی آن نیز در حال اجراست.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: 82 تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی مشترک با ایران در زیرمجموعه این وزارتخانه تصویب و 29 تفاهم‌نامه از این تعداد اجرایی شده است.
وی اظهار کرد: تعداد پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی در سه ماه نخست امسال یک هزار و 148 مورد بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 15 درصد رشد داشته است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه لایحه برنامه ششم توسعه را باید تا پنج سال دیگر اجرا کنیم، تأکید کرد: بهتر است نخبگان صنعت اصفهان راهکارهایی برای رفع مشکلات تعیین کنند و آن را در اختیار دولت قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه مشکلات اصفهان تنها از طریق نمایندگان این استان در مجلس رفع نمی‌شود، اضافه کرد: صنعتگران باید با فضای بیرون اصفهان نیز ارتباط برقرار کنند زیرا بسیاری از نمایندگان مجلس در سایر استان‌ها به اسم برخورداری، رأی‌های منفی زیادی به استان اصفهان می‌دهند.
یزدانی با اشاره به طرح احیای واحدهای صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل در کشور گفت: تاکنون بالغ‌بر 41 هزار و 300 بنگاه یا طرح صنعتی در سامانه بهین یاب ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد 13 هزار واحد در کارگروه‌های استانی تشکیل پرونده داده‌اند و بیش از پنج هزار واحد صنعتی از این تعداد به بانک‌ها معرفی شده‌اند.
وی ابزار امیدواری کرد که 12 هزار بنگاه و طرح صنعتی به چرخه تولید بازگردند اما هنوز در ابتدای راه هستیم.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه در زمینه اقتصاد مقاومتی، هفت برنامه به عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است، ادامه داد: یکی از این برنامه‌ها، ارتقای رقابت‌پذیری صنایع کوچک و متوسط با نگاه صادراتی است و در این زمینه اقدام به تشکیل کنسرسیوم‌های صادراتی خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه یک هزار و 200 واحد صنعتی صادراتی در کشور شناسایی‌شده است، توسعه خوشه‌های صنعتی و SPXها نیز از اقدامات مهم برای توسعه صنعت است.
یزدانی خاطرنشان کرد: بیش از 380 خوشه صنعتی در کشور شناسایی‌شده که از این تعداد 65 خوشه کاملاً شکل گرفته و تشکیل مابقی آن نیز در دستور کار است.
وحدت مالکیت و مدیریت از ارکان مهم در حوزه صنایع کوچک
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در این همایش اظهار کرد: از ارکان مهم در حوزه صنایع کوچک، وحدت مالکیت و مدیریت و همچنین استقلال از سایر کسب‌وکارهاست، این در حالی است که هم‌اکنون این مالکیت‌ها از بین رفته و بسیاری از کارخانه‌ها و منازل صنعتگران اصفهانی در تملک بانک‌ها قرار گرفته است.
سید عبدالوهاب سهل‌آبادی ادامه داد: برای مثال یکی از کارخانه‌داران که کارخانه‌اش تحت تملک بانک ملی بود به این خاطر چندی پیش فوت کرد.
وی همچنین با اشاره به طرح رونق واحدهای صنعتی کوچک و متوسط طرح سؤال کرد که از سه هزار واحدی که در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند، کدام‌یک موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: برق کارخانه‌ها مرتبط در حال قطع شدن است و دستگاه‌های مربوطه به صنعتگران همکاری ندارند. رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه در اصفهان از هر پنج خانوار یک خانوار بیکار است و فقط 30 درصد زنان این شهر مشغول به کار هستند، ادامه داد: کارخانه‌های استان دیگر حقوقی ندارند تا به کارگران خود پرداخت کنند.
وی با تأکید بر اینکه تاکنون در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کاری صورت نگرفته و مشکلی رفع نشده است، ما نسبت به استان خود بسیار بی‌وفا و بی‌همت شده‌ایم.
وی خاطرنشان کرد: تمامی استان‌ها در توسعه از اصفهان جلو افتاده‌اند و آیا ما توسعه را در افزایش ام‌اس و سرطان دیده‌ایم؟

نوشتن دیدگاه