یوناتن بتکلیا در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به تعدد تابلوهای تبلیغاتی در...
یوناتن بتکلیا در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به تعدد تابلوهای تبلیغاتی در جادهها و مخاطرات ایمنی رانندگی که ممکن است در اینباره رخ دهد، اظهار داشت: رانندگی در طول زمان به دلیل فاکتورهای حواسپرتی در داخل و خارج خودرو به یک فعالیت پیچیده تبدیل شده است و بیدقتی یکی از عوامل تاثیرگذار در بروز تصادفات جادهای و بزرگراهی است و یکی از عوامل حواسپرتی خارجی، تابلوهای تبلیغاتی حاشیه جادهها است.
عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: البته تبلیغات در جهان به فرهنگ تبدیل شده است و قابلچشمپوشی نیست و همه در این زمینه قدم میگذارند، کشور ما نیز مستثنا از این قضیه نیست و مانند کشورهای دیگر، خوب یا بد، در این زمینه قدم برداشته است.
بتکلیا ادامه داد: به عقیده کارشناسان، تبلیغ کلامی و تبلیغاتی که بین خودِ مردم رد و بدل میشود بهترین تبلیغ و مؤثر است ولی امروزه بهجای اینگونه تبلیغات، با صرف هزینههای زیاد تابلوهای بزرگی در جادهها نصب میشود در حالی که این تابلوها از نظر پرت شدن حواس راننده، بسیار خطرآفرین است و اگر راننده کمی دقت نکند، به بروز تصادف میانجامد.
وی افزود: در صورتی که نصب این تابلوهای تبلیغاتی در جادهها از استاندارد خاصی پیروی نکند، ممکن است موجب عدم توجه راننده به جلو و رانندگی شود و حواس راننده به خواندن و دیدن این تبلیغها میرود همین غفلتها کافی است که حادثه و یا تصادفات زنجیرهای رخ دهد و جان چندین نفر را بگیرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به آمار بالای سوانح رانندگی در کشور ما و تلفات ناشی از آن، گفت: خوابآلودگی، حواس پرتی راننده، سرعت زیاد، بیاحتیاطی، ایمنی پایین خودروهای ما و غیره خود عوامل بروز سوانح رانندگی است، حال اگر نصب تابلوهای تبلیغاتی در آزادراهها هم متعدد باشد و افزایش یابد نظیر آزادراه کرج-تهران، این خود عامل دیگر بروز سوانح رانندگی میشود و نصب تابلوهای تبلیغاتی با فاصله نزدیک به یکدیگر در مسیرهای آزادراهی و بزرگراهی عامل بروز تصادفات است.
وی بیان کرد: پیشنهاد میشود سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در صورت وجود، گزارشی از بروز تصادفات در آزادراههایی که تابلوهای تبلیغاتی فراوانی دارند، ارائه دهد و بدین ترتیب با سند مشخص میشود که این تابلوها چه تأثیری در تصادفات جادهای دارند.
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه مجوز نصب این تابلوها را وزارت راه و شهرسازی صادر میکند، افزود: به دلیل تهدید ایمنی رانندگی، ضرورت دارد در این حوزه پلیس راهنمایی و رانندگی هم ورود کند به هر حال نصب چنین تابلوهایی تأثیری در ارتقائ ایمنی جادههای ما ندارد.
بتکلیا با اشاره به اینکه در اغلب جادههای دنیا تابلوهای تبلیغاتی وجود دارد، اضافه کرد: اما این تابلوها در جاهایی از مسیر نصب میشوند شدهاند که احتمال تصادف در آن منطقه کم است.
انتهای پیام/