وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه کمبود نیروی انسانی بزرگترین و مهمترین چالش این وزارتخانه است، گفت: امسال و از طریق برگزاری آزمون استخدامی ۳۸ هزار و ۸۱۳ معلم در قالب ماده ۲۸ جذب نهاد تعلیم و تربیت میشوند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، یوسف نوری روز پنجشنبه در نشست بررسی مسائل و مشکلات آموزش و پرورش شهرستان ملایر، اظهار داشت: حدود ۱۵ هزار نیروی آموزشی در بخش ابتدایی نیز جذب شده و با توجه به اینکه سال چهارم دانشگاه فرهنگیان هستیم، برای آنها کارورزی گذاشتیم تا در سال تحصیلی جدید در کلاس های درس حاضر شوند.
وی افزود: همچنین امسال علاوه بر فارغالتحصیلان آموزش و پرورش، حدود ۶۰ هزار نیروی انسانی را به این وزارت آموزش و پرورش اضافه کردیم در حالیکه سالهای گذشته این اتفاق نیفتاده بود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به حمایت های موثر دولت و مجلس از این حوزه تعلیم و تربیت، تصریح کرد: بودجه این وزارتخانه در سال جاری ۱۳ درصد افزایش یافته و حداقل حقوقها نیز برهمین اساس افزایش مطلوبی داشت به نحوی که حقوق ۲۵۰ هزار نفر از نیروهای آموزش و پرورش ۵۷ درصد بیشتر شده است.
اختصاص ۱.۵ میلیون یورو اعتبار برای آموزشهای صلح آمیز هسته ای
وزیر آموزش و پرورش همچنین از اختصاص ۱.۵ میلیون یورو اعتبار از طریق سازمان انرژی اتمی برای انجام فعالیتهای درسی و آموزشی صلحآمیز هستهای در مدارس خبر داد و اظهار داشت: از هفته آینده با استفاده از برترین پروفسوری جهان برای معلمان زیست دورههای آموزشی برگزار و گواهی بینالمللی صادر میشود.
وی با اشاره به انجام آموزش در محیط بلاکچین گفت: امروز زمان مشق نوشتن دانشآموزان نیست و با توجه به شعار سال باید به سمت فعالیتهای دانشبنیان برویم.
نوری در ادامه از تجهیز ۱۳ هزار چشمه سرویس بهداشتی مدارس و تکمیل آنها در سالتحصیلی جدید خبر داد و افزود: ۱۲ هزار مدرسه در سطح کشور به صورت کانکسی، خشتی و سنگی است که با کمک خیرین در حال نوسازی آنها هستیم.
وی بر لزوم انجام فعالیتهای قرآنی و کارهای پرورشی در مدارس نیز تاکید کرد و گفت: اجازه دهید دانشآموزان از سر کلاس درس به بیرون بروند و با فضای بیرون و محیط اطراف خود آشنا شوند.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه باید نظام آموزشی را تربیتی کنیم، تاکید کرد: تغدیه دانشآموزان حدف شده بود که از بتدای سالتحصیلی جدید برقرار میشود.
به گفته وی، یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در بحث جبران کمبودهای ناشی از همه گیری ویروس کرونا گرفته ایم تا کلاسهای جبرانی در مجتمعهای آموزشی و پرورشی برقرار شود که این طرح از دوشنبه هفته آینده آغاز خواهد شد.
مخالف برگزاری کنکور هستیم
وزیر آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به اینکه برگزاری کنکور را قبول ندارم، گفت: چنانچه در برگزاری کنکور حوزهبندی به درستی انجام نشده باشد، اجازه نمیدهیم این آزمون در مدارس برگزار شود.
نوری با اشاره به اینکه هنوز اسیر برگزاری کنکور هستیم، در حالیکه کنکور پذیرش دانشگاهی است و نظام پذیرش با آموزش باید جدا شود، تاکید کرد: قصد داریم کنکور را تشریحی و سه ساله کنیم و ضریب آن را قطعی بین ۴۰، ۵۰ و ۶۰ درصد قرار دهیم و به جد دنبال این کار هستیم.
رفع مشکلات رفاهی و اجرای دقیق رتبه بندی معلمان
وی در ادامه با بیان اینکه رفع مشکلات بیمه و رفاهیات نیروی آموزش و پرورش در دست پیگیری و اقدام است، اظهار داشت: در بودجه امسال قدرت مانور ما بیشتر شده هرچند نتوانستیم به واسطه افزایش و پرداخت حقوقها، سرانه را پرداخت کنیم، در حالیکه سال گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان سرانه پرداخت کردیم.
نوری همچنین درباره اجرای طرح رتبهبندی معلمان گفت: طرح رتبهبندی معلمان هنوز وقت دارد و از ۳۱ شهریور آغاز شده است و دولت و مجلس برای اجرای این طرح همگام هستند و این اطمینان خاطر را به معلمان میدهیم که طرح به خوبی اجرا خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه دولت پای کار است و اتفاقات خوبی در این حوزه روی داده است، افزود: با همت دولت و مجلس و همراهی شورای نگهبان طرح رتبهبندی معلمان به خوبی درحال اجراست به نحوی که در حکم اول این طرح ابتدا پنج هزار میلیارد تومان بود که در حال حاضر به ۳۸ هزار میلیارد تومان برای ۱.۵ سال رسیده است.
نوری همچنین به توسعه فضاهای آموزشی اشاره کرد و گفت: در ساخت و سازها از محل سفرهای استانی دولت ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان علاوه بر بودجهای که داشتیم به آموزش و پرورش اختصاص داده شده است و در بخش خیرین نیز اعتباراتی خوبی گذاشتیم که نوید موفقیت ها و انجام کارهای بزرگی را در این حوزه می دهد.
به گفته وی، روند سریع مهاجرت، رشد جمعیت، فرسودگی مدارس و دیگر موارد اجازه نمیدهد به درستی به ساخت و ساز و بهسازی فضاهای آموزشی بپردازیم هرچند در ۶ ماه گدشته پروژههای عمرانی آموزش و پرورش در سفر دولت ۲ برابر شده و باید روشهای دیگری نیز برای این موضوع طراحی شود.
وزیر آموزش و پرورش افزود: فضای فیزیکی هنرستانهای کشور حدود پنج هزار و ۷۰۰ هکتار است که تنها از یکهزار هکتار آن استفاده میشود و این فضا باید برای فعالیت دانشبنیانها درنظر گرفته شود و از سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه برای مهارت آ»وزی دانش آموزان استقبال می کنیم.
بنا بر این گزارش، وزیر آموزش و پرورش صبح امروز و با استقبال رسمی فرماندار ویژه ملایر و جمعی از مقامات استان همدان وارد این شهرستان شد.
برگزاری نشست شورای اداری استان همدان، جلسه با مجمع خیران مدرسهساز استان و افتتاح پروژه آموزشی دبیرستان متوسطه اول کشاورز در همدان از دیگر برنامههای سفر یک روزه وزیر آموزش و پرورش به این استان است./ ایرنا
انتهای پیام