جمعه 21 دي 1403, Friday 10 January 2025, مصادف با 10 رجب 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 3360
منتشر شده در شنبه, 06 شهریور 1395 09:59
تعداد دیدگاه: 0
سازمان حفاظت محیط زیست استان اصفهان اعلام کرد:

سازمان حافظت محیط زیست استان اصفهان با اعلام این که گرد و غبار عراقی به اصفهان رسیده است، عملكرد سازمان حفاظت محيط زيست در مقابله با پديده گرد و غبار را اعلام کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز به نقل از روابط عمومي سازمان حفاظت از محيط زيست استان اصفهان، گرد و غبار مهمان ناخوانده اي از كشور عراق است كه ابتدا شهرهاي جنوب و جنوب غربي ايران را از نحوس قدم خود اشباع كرد ، اما رفته رفته پا را از گليم خود بيشتر دراز و به شهرهاي ديگر كشور نيز نفوذ كرد. گرد و غبار به اصفهان شهر گنبدهاي نيلگون هم رسید و مردم شهر را نگران نمود.
سازمان حفاظت از محيط زيست استان طی گزارشي عملكرد سازمان در مقابله با گرد و غبار را منتشر کرد تا مردم شهر از عملكرد اين سازمان در مقابله با اين پديده آگاه شوند:
۱. امضاي يادداشت تفاهم در زمينه همكاري هاي مختلف زيست محيطي(كه شامل همكاري در زمينه تنوع زيستي، مديريت پسماند، مديريت آثار سوء ناشي از جنگ بر محيط زيست، انجام مطالعات زيست محيطي ارزيابي خطر،آلودگي هوا بود) تهران، ششم بهمن 86.
۲. امضاي اولين برنامه عمل همكاري در زمينه كنترل گرد وغبار بين سازمان حفاظت محيط زيست ايران و وزارت محيط زيست عراق (تشكيل كميته فني و اجرايي براي بررسي مطالعه وشناسايي منشا گرد و غبار در كشور عراق، پيگيري مسئله گرد وغبار در سه سطح دوجانبه، منطقه اي و بين المللي براي تهيه يك طرح عملي منطقه اي براي كنترل گرد وغبار) بغداد، دوازدهم تير88.
۳. ملاقات دو جانبه مسئولين اين سازمان و وزارت محيط زيست عراق و امضاي صورتجلسه (تاكيد بر بررسي امكان ايجاد مركز پايش و كيفيت هوا) تهران، بيست و پنجم آبان 88.
۴. نشست چهارجانبه بين ايران، عراق،سوريه و تركيه كه منجر به صدور بيانيه وزراي چهار كشور در زمينه اقدام براي كنترل گرد و غبار گرديد(بيانيه آنكارا) آنكارا، هشتم اردبيهشت 89.
۵. امضاي صورتجلسه اجرايي شدن تفاهمات زيست محيطي بين جمهوري اسلامي ايران و عراق (تاكيد بر استفاده طرف عراقي از تجربيات ايران در كنترل گرد وغبار، تقويت همكاري هاي بهداشتي درزمينه آثار سوء گرد وغبار) تهران، پانزدهم مرداد89.
۶. برگزاري دومين اجلاس منطقه اي گرد و غبار و امضاي سند برنامه عمل ۵ جانبه همكاري هاي زيست محيطي و كنترل گرد و غبار در تهران با حضور وزراي محيط زيست كشور هاي ايران، عراق، سوريه، تركيه و قطر، تهران، اول مهر 89.
۷. امضاي برنامه عمل دو جانبه سازمان حفاظت محيط زيست ايران با وزارت محيط زيست عراق (تاكيد بر آغاز عمليات اجرايي تثبيت خاك در عراق، استفاده از ظرفيت و توانايي بخش خصوصي در كنترل گرد وغبار) عراق پانزدهم ارديبهشت 90.
۸. امضاي برنامه عمل دو جانبه با جمهوري عراق براي شروع عمليات بيابانزدايي در قلمرو عراق. تهران هجدهم خرداد 90.
۹. امضاي سند اجرايي دو جانبه عمليات مقابله با بيابانزايي با وزارت محيط زيست عراق؛ اهواز بيست و هشتم خرداد 90.
۱۰. امضاي صورتجلسه توافقات زيست محيطي بين سازمان حفاظت محيط زيست ايران و وزارت محيط زيست عراق (تاكيد بر استفاده از ظرفيت سازمان ها ونهاد هاي بين المللي نظير پونپ، فائو، UNAMI) اهواز بيست و هشتم خرداد 90.
۱۱.براي شكل دهي يك تلاش منطقه اي با محوريت سازمان ملل به پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران نشست وزراي كشور هاي ايران، عراق، اردن، تركيه و امارات متحده عربي به ميزباني UNEP در 1391/12/3 در نايروبي برگزار گرديد و در ادامه به پيشنهاد كشور امارات نشست فني كشور هاي غرب آسيا در ارديبهشت ماه ۹۲ برگزار شد؛
۱۲.تهيه پيش نويس پروژه اي توسط برنامه محيط زيست سازمان ملل متحد(UNEP) كه بايد به تصويب صندوق تسهيلات جهاني محيط زيست (GEF)رسيد كه به دليل مداخله آمريكا مورد قبول قرار نگرفت؛اسفندماه ۱۳۹۱
۱۳.تفاهم نامه اجراي مشترك همكاري زيست محيطي بين سازمان حفاظت محيط زيست ايران و وزارت محيط زيست عراق، بغدادبهمن ماه ۱۳۹۲؛
۱۴.مكاتبه با دبير كل محترم سازمان ملل متحد در خصوص وضعيت گرد و غبار در منطقه و درخواست جلب حمايت از (UNEP) و كشورهاي منطقه شانزدهم اسفند 94.
۱۵.گنجاندن موضوع گرد و غبار در قطعنامه تالاب ها و مديريت بلاياي كنوانسيون رامسر با همكاري دبيراجرايي كنوانسيون رامسر در راستاي برگزاريCoP۱۲ كنوانسيون رامسر، اوروگوئه خرداد ۹۴؛
۱۶.صدور قطعنامه با موضوع مقابله با گرد و غبار، كه به پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران در هفتادمين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد(UNGA) به تصويب رسيد. آذر ماه۱۳۹۴؛
۱۷.صدور قطعنامه مقابله باگرد و غبار كه در هفتادودومين اجلاس سران كميسيون اقتصادي و اجتماعي ملل متحد در آسيا و اقيانوسيه( اسكاپ)، به تصويب رسيد. ارديبهشت ماه ۱۳۹۵.
۱۸.ملاقات با دكتر جاسم حمد، سرپرست وزارت محيط زيست و بهداشت عراق (مباحث مربوط به بررسي وضعيت موجود محيط زيستي با توجه به حضور داعش در منطقه، اشاره به توافقنامه هاي مختلف و برنامه هاي اقدام مشترك، ضرورت همكاري مشترك در احياي هورها و تالابهاي منطقه و همچنين تأثير خشكسالي هورها در ايجاد گرد و غبار از موارد مطرح شده در ملاقات مذكور بود) خردادماه ۱۳۹۵؛
۱۹.صدور قطعنامه مقابله باگرد و غبار كه در دومين مجمع محيط زيست ملل متحد (UNEA۲) مصوب گرديد. خرداد ماه ۱۳۹۵؛
۲۰. مذاكره تلفني امروز با آقاي دكتر جاسم حمد سرپرست وزارت محيط زيست و بهداشت عراق و ابراز نگراني شديد از وضعيت حاصله و تقاضاي رسيدگي به موضوع به ويژه در ارتباط با كانون انتشار ريز گرد ها در شمال و شرق عراق و قول مساعد ايشان براي رسيدگي به اين مهم، سي و يك خرداد 95و

گفتني است بخشي از اعمال ذكر شده با همكاري مشترك وزارت امور خارجه انجام شده است.

نوشتن دیدگاه