سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور، گفت: سامانه سجاد راه اندازی شده تا تمام اقدامات و امکاناتی که در اختیار مردم سیل زده قرار میگیرد، جهت رعایت عدالت و دقت در کار بر روی آن سامانه ثبت شود.
به گزارش پایگاه خبری همراز نیوز به نقل از مهر ؛بهنام سعیدی، با اشاره به تشریح اقدامات انجام شده در مناطق سیل زده اظهار کرد: بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر رسیدگی سریع و فرماندهی یکپارچه در مناطق سیل زده با ابلاغ رئیس جمهور، وزیر کشور به عنوان رئیس قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده مشخص شدند و همچنین اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به عنوان جانشین این قرارگاه تعیین شد.
وی افزود: ۷ کمیته تخصصی شامل کمیته تعیین خسارت و تخصیص منابع، کمیته بازسازی و نوسازی، کمیته اجتماعی، بهداشتی و مشارکتهای مردمی، کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی، کمیته حمایت از تولید و اشتغال، کمیته فناوری اطلاعات و آمار و کمیته نظارت و بازرسی ایجاد شد.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور تاکید کرد: هر یک از معاونین وزیر کشور مسئولیت هر کدام از این کمیتهها را دارند و فعالیتهای خودشان را آغاز کردهاند. جلسات قرارگاه و کمیتهها به صورت منظم برگزار میشود و تصمیمات لازم با اولویت رسیدگی به موضوع خسارتها به بخشهای کشاورزی، مسکن و همچنین تأمین لوازم خانگی اتخاذ میشود و از سوی دبیرخانه قرارگاه که در سازمان مدیریت بحران کشور مستقر است مسائل پیگیری میشود.
سعیدی ادامه داد: همچنین ستادهای متناظر در استانها به ریاست استانداران تشکیل شده و پیگیریهای لازم را در جهت تسریع در امر بازسازی خسارتها را به عهده دارد.
وی با اشاره به انجام اقدامات لازم در بحث تهیه مسکن برای افرادی که در مناطق سیل زده مسکنشان تخریب شده، گفت: ۱۱ هزار و ۴۸۶ واحد، واحدهای احداثی شهری هستند، ۵۶ هزار و ۴۹۶ واحد روستایی و واحدهای تعمیری شهری و روستایی ۱۰۱ هزار و ۱۶۲ واحد هستند و همچنین در مورد عملیات پاکسازی در مناطق شهری و روستایی با بسیج منابع و امکانات سپاه، ارتش، شهرداری تهران، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سایر دستگاهها در حال انجام عملیات هستند.
وی ادامه داد: اقدامات خوبی در بخش تأمین سیمان و فولاد در مناطق سیل زده در حال انجام است.
سعیدی خاطرنشان کرد: سامانهای به نام سامانه سجاد از سوی قرارگاه راه اندازی شده تا تمام اقدامات و امکاناتی که در اختیار مردم سیل زده قرار میگیرد را جهت رعایت عدالت و دقت در کار بر روی آن سامانه ثبت شود تا مردم بتوانند اقدامات انجام شده را ملاحظه کنند.
وی گفت: یکی از اهداف راه اندازی این سامانه این است که درخواستهای مردمی که در این سامانه ثبت میشود به طور دقیق مورد بررسی قرار بگیرد.
سعیدی تاکید کرد: نکته مهم این است که تمامی دستگاههای اجرایی و ستاد کل نیروهای مسلح و افرادی که تمایل به مشارکت در امر بازسازی در مناطق سیل زده دارند با هماهنگی با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که از سوی دولت مأموریت بازسازی خانهها در مناطق سیل زده را دارد انجام دهند.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران ادامه داد: برای استانهای سیل زده استان معین مشخص شده تا دیگر استانها هم در جهت تسریع در امر بازسازی و نوسازی بتوانند کمک کنند و از ظرفیت آنها استفاده شود. همچنین در بحث کشاورزی پس از برآورد هزینه خسارتها کمکهایی را به صورت بلاعوض و همچنین تسهیلات بانکی به افرادی که زمینهای کشاورزیشان (اراضی کشاورزی دیم، اراضی کشاورزی آبی، اراضی کشاورزی باغی، دام سبک، دام سنگین، دامداری، زنبورداری، آبزی پروری گرمابی، آبزی پروری سرماوی، بازسازی ایستگاههای پمپاژ) دچار آسیب شده تعلق میگیرد.