شنبه 3 آذر 1403, Saturday 23 November 2024, مصادف با 21 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 10861
منتشر شده در چهارشنبه, 25 دی 1398 16:24
تعداد دیدگاه: 0
مفرد-تعدادی-از-روستاهای-سیستان-و-بلوچستان-همچنان-در-محاصره-آب-هستند

صادق مفرد مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکت‌های جهادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری...

صادق مفرد مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکت‌های جهادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم،‌ در خصوص جزئیات فعالیت گروه‌های جهادی در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان گفت: طی روزهای گذشته سه استان هرمزگان سمت بشاگرد و جاسک، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان دچار سیل زدگی شدند. منتهی میزان خسارات در سیستان نسبت به دو استان دیگر بیشتر است. در کرمان 9 گروه جهادی در منطقه مستقر شدند، خدمات ارائه دادند و مشکلات برطرف شده است. در استان هرمزگان نیز18 گروه جهادی و 2 تیم پزشکی در قالب تیم 350 نفره در حال خدمات رسانی هستند.

*روستاهای سیستان و بلوچستان همچنان در محاصره آب

وی ادامه داد: کانون توجه ما در حال حاضر بر روی سیستان و بلوچستان است، چرا که تعدادی از روستای این استان همچنان در محاصره آب قرار دارند و  تیم های امدادی در حال باز کردن مسیرها هستند. البته ذکر این نکته ضروری است که ابعاد خسارات سیل اخیر بسیار کمتر از سیلی است که فروردین امسال با آن مواجه شدیم.  مردم سیستان بیشتر زمین های کشاورزی و مناطق دامی خود را از دست داده اند و خانه هایشان کمتر خسارت دیده است. برآورد ما برای ساخت مجدد دو هزار خانه در سیستان و بلوچستان است و مابقی خانه‌ها مرمت و تجهیز دوباره لازم دارند.

مفرد در خصوص اینکه چه زمانی شروع به ساخت خانه های جدید برای مردم این مناطق آغاز می شود، گفت: پس از فروکش کردن آب ها و استاندارد شدن شرایط کار آغاز خواهد شد. هدف ما استقرار قرارگاه‌هایی در بازه زمانی عید نوروز امسال برای مناطق سیل زده جاسک، خاف و مناطق استان سیستان و بلوچستان است که ساخت خانه ها را آغاز خواهند کرد. در حال حاضر نیز دانشجویانی از دانشگاه آزاد و دانشگاه های مادر استان در قالب گروه های جهادی و دو تیم پزشکی از دانشگاه پزشکی استان به مناطق اعزام شده اند و سایر دانشگاه‌های کشور در حال جمع آوری کمک های نقدی و اقلام ضروری و ارسال آنها هستند.

*به گروه‌های تخصصی و چابک نیاز داریم

مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکت‌های جهادی تصریح کرد: در حال حاضر 65 گروه جهادی یعنی چیزی حدود 3 هزار نفر و 10 تیم پزشکی در سیستان مشغول امداد رسانی به مردم سیل زده هستند. بسیج دانشجویی استان به سرعت میزان خسارت های به بار آمده را برآورد کردند و در 5 محور نیک شهر، راسک و سرباز،‌ چابهار و ایران شهر مشغول فعالیت و خدمات رسانی هستند. در حال حاضر نیاز به گروه‌های تخصصی و چابک است. گروه‌های پزشکی و دامپزشکی با عنایت به امکان شیوع بیماری مشترک دام و انسان می‌توانند مفید باشند. همچنین گروه‌های دانشگاه‌های فنی حرفه ای، اصناف و اتحادیه‌ها که دارای مهارت‌هایی از جمله تامیر لوازم خانگی، برقکاری، جوشکاری، لوله کشی و… را دارند در مناطقی که آب فروکش کرده مستقر شوند.

وی افزود: هنرمندان و گروه‌های جهادی رسانه‌ای برای انعکاس هنرمندانه فعالیت گروه‌های جهادی که منجر به امیدآفرینی در کشور می‌شود اقدام کنند. در رابطه با آسیب مناطق سیل زده نیز در استان سیستان و بلوچستان دسترسی به 30 درصد روستا‌های درگیر سیل تا این لحظه وجود دارد. مناطق زرآباد، فنوج، دشت یاری مشکلات حاد است. لباس گرم، مواد غذایی، چادر و پتو نیاز مردم سیل زده این مناطق می‌باشد. همچنین در استان کرمان شهرستان‌های قلعه گنج، منوجان و رودبار جنوب با مشکل دسترسی به بعضی روستا‌ها مواجه شده اند.

مفرد در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بخاری نفتی، زیرانداز، پتو، پوشک بچه و آب معدنی از جمله مواردی است که مشارکت بیشتر مردم را در تامین آن‌ها نیازمندیم.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه