دوشنبه 5 آذر 1403, Monday 25 November 2024, مصادف با 23 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 16707
منتشر شده در سه شنبه, 07 بهمن 1399 12:44
تعداد دیدگاه: 0
ربیعی-‌-اگر-دولت-در-برابر-گرانی‌ها-نمی‌ایستاد-فاجعه-بیش-از-اتفاقاتی-بود-که-الان-رخ-داده-است

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، علی ربیعی سخنگوی دولت در جریان نشست خبری امروز خود با...

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، علی ربیعی سخنگوی دولت در جریان نشست خبری امروز خود با خبرنگاران، در پاسخ به سوال تسنیم، مبنی بر اینکه "شما در سخنان خود اشاره کردید که شرایط کشور رو به بهبودی است؛ همچنین در روزهای اخیر شاهد کاهش قیمت دلار در بازار بودیم و این انتظار می‌رفت که با کاهش قیمت ارز، قیمت کالاها و اقلام غذایی و غیره نیز کاهش یابد ولی متأسفانه نه تنها این‌گونه نشد بلکه حتی شاهد افزایش قیمت در برخی کالاها از جمله گوش قرمز در بازار هستیم. دولت همان‌طور که وعده می‌دهد که شرایط رو به بهبودی است، چه تدبیری برای کاهش قیمت می‌اندیشد تا سفره‌های مردم که در این‌مدت کوچک‌تر شده، کوچکتر نشود؟"، اظهار داشت: افزایش قیمت ارز در سال 1397 تا الان آثار خود را گذاشت و دولت ترامپ نگذاشت منابع ارزی‌مان به‌دست ما برسد و فروش نفت را با مشکل روبرو کرد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی افزود: با این اقدامات، تعادل کالاهایی که وارد می‌کردیم به‌هم خورد و بانک مرکزی در این‌باره واقعا ایستاد و اگر این تدابیرِ به‌درستی نمی‌بود، فاجعه‌ای که آمریکا می‌خواست بیش از اتفاقاتی بود که الان رخ داده است.

سخنگوی دولت عنوان کرد: با رأی نیاوردن ترامپ، آرام‌آرام همان چیزی ما مبنی بر اثر روانی و تحریم می‌گفتیم، فعلا اثر روانی تحریم از قیمت ارز برداشته شد و قیمت ارز در حال نزدیک شدن به قیمت واقعی است؛ دولت در بودجه سال 1400،قیمت ارز را حدود 12 هزار تومان در نظر گرفته و نباید گفت که کف قیمت را باید در نرخ  11500 تومان ببندیم؛ این تعیین کف قیمت دادن یک علامت است و البته ممکن است که در تولید آثار مثبت داشته باشد ولی در اقتصاد خانوار آثار مثبتی ندارد ولی در 8 میلیارد دلار، با ضرب و تقسیم معلوم می‌شود که تعیین کف قیمت 11500 تومانی، علامت خوبی ندارد.

ربیعی خاطر نشان کرد: در علم اقتصاد پدیده‌ای بنام چسبندگی هزینه‌ها و قیمت‌ها و هم‌چنین چسبندگی قیمت‌ها به افزایش و کاهش نرخ دلار در وجود دارد و وقتی هزینه‌ها بالا می‌رود، قیمت تمام‌شده تولید افزایش می‌یابد و در صورت کاهشِ هزینه‌ی تولید، شیب کاهش قیمتِ نهایی کُند است.

وی هم‌چنین گفت: برخی می‌گویند که ما ارز 4200 تومانی دادیم ولی قیمت‌ها بالا رفت؛ بله امکان وارداتِ به‌موقع نبود و قیمت‌ها بالا می‌رفت و بعد از آن‌که واردات انجام می‌شد، آثار خود را می‌گذاشت؛ این‌ها تنش‌های تحریم بود.

سخنگوی دولت یادآور شد: درباره کاهش قیمت دلار نیز اثر خود را روی قیمت کالاهایی که به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم از نرخ دلار نشأت می‌گیرد، از این خاصیتِ چسبندگی تأثیر گرفته و با ثباتِ بازار ارز و سیاست‌های پولی که بانک مرکزی اتخاذ می‌کند، کاهش قیمت‌ها نیز رخ خواهد داد. در برخی موارد که قیمت‌ها علاوه بر اینکه قیمت ارز روی آن تأثیر گذاشته بود، آثار روانی تورم آتی را هم دیدیم که تأثیر قسمت دوم برداشته شد، کاهش به سرعت بیشتری رخ داد و مثلا قیمت خودروی خارجی تا 50 درصد و خودروی داخلی نیز تا حدود 30 درصد در برخی موارد کاهش یافت.

ربیعی تصریح کرد: بر اساس گفته‌ی آقای همتی رئیس کل بانک مرکزی، عرضه‌ی ارز در سامانه نیما روزانه به بیش از 150 میلیون دلار رسیده و با روند صادرات خوبی که داریم، شاهد تعادل بیشتری در ارز هستیم و تقویت قدرت بازار ارز هم در حال انجام شدن است امیدواریم علاوه بر اینکه قیمت‌ها کاهش می‌یابد، دولت هم سیاست‌هایی اتخاذ می‌کند که این لغو و از بین رفتنِ چسبندگیِ قیمت‌ها با سرعت بیشتری انجام بگیرد و کاهش قیمت‌ها نیز سریع‌تر به وقوع بپیوندد و این مهم با اعمال برخی سیاست‌ها قابل محقق شدن است.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه