یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت وظایف ذاتی مجلس در گسترش شفافیت...
یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت وظایف ذاتی مجلس در گسترش شفافیت سیاسی و اقتصادی کشور عنوان کرد: مجلس باید بر همه دالان های تاریک نظام نور نظارت بتاباند.
به گزارش ایسنا، مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس ضمن تبریک به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: نمیتوانم از سقوط ذلت بار قاتل شهید سلیمانی اظهار شادمانی نکنم، سقوط ترامپ محصول دموکراسی باشد یا نباشد برای دنیا و ایران خبر بدی نیست، ترور آشکار سردار سلیمانی ترامپ را منفورتر کرد و خروجش از برجام نشان داد که توافق سست برجام چندان هم به سود اسرائیل و آمریکا نبوده است، وجود ترامپ دیکتاتوری آمریکا را بیش از پیش ثابت کرد و خروجش از برجام ناتوانی اروپا و بی ارادگی اروپا را به نمایش گذاشت.
وی افزود: در دهه فجر انقلاب اسلامی باید بگویم که پاسداری از اخلاص های متراکمی که برای این انقلاب بزرگ نثار شده است اکنون بر عهده ما است، خون صدها هزار شهید پاکباز و جانباز وظایف تاریخی بر دوش ما نهاده است، همچنین آرای مخلصانه آنهایی که ما را به خانه ملت گسیل کرده، تکالیفی تاریخی و اساسی برگردن ما گذارده است، بر این باورم که مجلس انقلابی هرگز نباید در اثر روزمرگی از درمان زخم های کهنه ی کشور غفلت کند، بحث های داغ در مورد مشکلات کشور از پرتیراژترین گفتگوهای میان مکالمات مردم، مجامع تخصصی، دانشگاهی و نمایندگان مجلس است.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: با این حال چرا متناسب با این حجم از دغدغه و تذکر در جامعه مشکلات درمان نمی شود و اوضاع با سرعت مقبولی سامان نمی یابد؟ ریشه اصلی برجای ماندن و مزمن شدن برخی مشکلات چیست؟ کدام نقطه تاریک است که اگر مورد توجه قرار بگیرد و مورد توجه کانونی جامعه قرار بگیرد امید اصلاح خواهد رفت؟ چه شده که آن نقطه قانونی و مهم به اتاق تبدیل تاریک شده و خارج از دسترس قرار گرفته است؟ سال ها است که به صورت خزنده یک پدیده مهم در زیر پوست جامعه ایرانی رخ داده است و آن به زبان ساده این است که معلول ها در کانون توجه قرار گرفته و علت ها از دید جامعه مخفی شده است.
نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: چشمان جامعه به جای علت ها که ریشه به وجود آمدن مشکل هستند، به لایه رویین و نتیجه آن، یعنی معلول ها دوخته شده است، مطالبات، تنها متوجه معلول ها هستند و چه کاری ساده تر از مشغول کردن مردم به معلول ها و در نتیجه فرار از پاسخگویی درخصوص ریشه های اصلی، چه سیاستمداران بسیاری که با زیرکی با جابجایی علت و معلول توانستند از زیر بار پاسخگویی فرار کرده و مسیر تصمیم های کشور را به سمت برنامه های مدنظر خویش تغییر جهت دهند، معلول ها زیاد، متکثر و به ظاهر حل نشدنی و پیچیده هستند، در مقابل علت ها کم، به یکدیگر مرتبط، ساده و حل شدنی هستند.
طاهری گفت: بی شک از مهمترین ریشههای مشکلات کشور عدم شفافیت است، دسترسی مردم به اطلاعات مورد نیازشان و آگاهی از عملکرد مسئولان منتخبشان حق آنها است، از طرف دیگر حاکمیت نیز برای برنامهریزی صحیح نیازمند اطلاعات دقیقی از جامعه است این دو امر، جز با ایجاد شفافیت محقق نخواهد شد، شفافیت یکی از پیش شرط ها و زیرساخت های لازم برای حل بسیاری از مشکلات است، شفافیت سیاسی حاکمیت برای جامعه و شفافیت اقتصادی جامعه برای حاکمیت دو رکن مهم شفافیت است.
وی ادامه داد: تا شفافیت سیاسی که بارزترین آن شفافیت آرای نمایندگان، اموال، حقوق و دارایی های آنها محقق نشود، نمیتوانیم انتظار شفافیت اقتصادی جامعه و سامانه های اطلاعاتی را داشته باشیم، تا ما خودمان را شفاف نکنیم، انتظار شفافیت از جامعه بیهوده است، مجلس باید از توان و اهرمهای قدرتمند قانونی خود بیشترین بهره را برای اصلاح و پیشبرد کشور بردارد، هرگز نباید از طرح شفافیت در همه زمینه ها، اعم از اقتصادی و سیاسی، ذره ای کوتاه بیاید و ضرورت دارد بر همه دالان های تاریک نظام نور نظارت بتاباند، باید شفافیت را آنچنان اجتناب ناپذیر کند که هیچ دولت و نهادی نتواند اختیارات بی حد و حصر به مجریانش دهد و ملت را نامحرم انگارد و صاحبان امضاهای طلایی و نقره ای را به حال خود واگذارد و آنها را در محضر مردم و در معرض رسانهها غیرپاسخگو بداند.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این مجلس میتواند بر تصمیمگیران و دست اندرکاران بالفعل و بالقوه کشور شرایطی تعریف کند تا آنها به آسانی نتوانند کمترین سود و سودای شخصی خود را از جایگاه اداری دنبال کنند، اگر شفافیت بود، برجام در مدت نیم ساعت تصویب نمی شد، ارزهای ۴۲۰۰تومانی به جای راه گشایی، به زمینه ویژه خواری تبدیل نمی شد، هیچ رقمی از درآمدها و هزینه های دولت از چشم مردم و نمایندگان پوشیده نمی ماند، به طور قطع اعلام خواهیم کرد، اگر دولت در ارز ترجیحی مثل گذشته عمل کند و منفعت ناشی از آن در اختیار افراد خاص قرار گیرد، علاوه بر برخورد با شخص فاسد، افرادی که زمینه این فساد را علی رغم تذکر مجلس نادیده بگیرند به شدت برخورد خواهیم کرد.
وی در پایان اضافه کرد: بر این باورم که این مجلس می تواند علاوه بر نظارت بر اشخاص به اصلاح ساختارهای دولت نیز همت گمارد و زمینه های بی عدالتی در اموری چون فرارهای مالیاتی و پرداخت حقوق و دستمزد را ازبین ببرد و سیستم چرخه مدیران را از انحصار ملوک الطوایفی نجات دهد.
انتهای پیام