به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، عبدالناصر همتی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست...
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، عبدالناصر همتی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در برنامه ویژه گفت وگوی خبری اظهار داشت: چاره ای نداریم و حتما باید رشد اقتصادی سالانه را به بالای 5 درصد برسانیم. در غیر این صورت امکان خروج از وضعیت رکود نیست.
وی با اشاره به دلایل احیای تولید و افزایش رشد اقتصادی اظهار داشت: تقریبا 16 سال است که میانگین رشد اقتصادی سالانه کشور زیر یک درصد است و این اصلا قابل قبول نیست. اگر بخواهیم مشکل اشتغال و درآمد را حل و پیگیری کنیم، چاره ای نداریم جز اینکه همه عوامل درگیر در رشد اقتصادی را فراهم کنیم.
همتی با اشاره به اینکه دولت عامل اصلی در این زمینه است، تصریح کرد: دولت برای این مسئله باید از طریق بودجه های عمرانی و محیط کسب و کار در بخش زیر ساختارها سرمایه گذاری کند. دولت خود را در سرمایه گذاری تولیدی درگیر کرده است در حالیکه باید در زیر ساختارها سرمایه گذاری کند و بخش خصوصی را برای فضای کسب و کار تشویق کند. الان فضای کسب و کارمان جزو 20 درصد بدترین هاست و این برای کشور ما خوب نیست.
وی با اشاره به روند اخذ مجوز برای کسب و کارهای جدید گفت: باید به جای مجوز گواهینامه برای کسب و کار صادر کرد و دولت تنها نظارت کند. در این بخش باید به صنایع کاربر و کوچک توجه کرد. البته در این زمینه باید به بخش های پیرامونی و حاشیه ای کشور بیشتر توجه کرد زیرا بیشتر توجه ما متوجه مرکز است در حالیکه بیکاری در استان های حاشیه ای و مرز نشین کولاک می کند و باید به رشد اشتغال کمک کرد.
همتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مسئله سیاست پولی تصریح کرد: سیاست پولی باید ثبات اقتصادی را با ابزارهایی که دارد ایجاد کند و اقتصاد را پیش بینی پذیر کند تا تولید و سرمایه گذاری به صرفه باشد تا ظرفیت ها به سمت سوداگری نرود.
این نامزد انتخابات با اشاره به برنامه هایش برای زمان بندی رشد اقتصادی، گفت: از سال اول به بعد باید رشد اقتصادی روی 5 درصد قرار گیرد. بخش عمرانی دولت به توانایی های بودجه بستگی دارد.من چندین بار درباره این بودجه در دولت تذکر دادم. این بودجه را دولت 70 درصد برد بالا و 30 درصد هم دوستان مجلس، یعنی صد در صد بودجه اضافه شده است بدون اینکه درباره منابع آن فکر شده باشد.
وی با بیان اینکه من نگران این بودجه هستم، یادآور شد: با برخی مصوبه ها این بودجه، بودجه وحشتناکی شده است که من حتما خواهش می کنم که این بودجه را اصلاح کنیم. نظرات من در دولت و مجلس دیده نشد، همان زمان نیز گفتم این بودجه تورمی است.
همتی در ادامه با اشاره به مسئله تحریم گفت: اگر نتوانیم تحریم ها را حل کنیم رشد اقتصادی ما محدود می شود. دو دهه است به خاطر تحریم ها رشد اقتصادی ما آسیب دیده، توانایی و قدرت خرید مردم و قدرت رقابت ما با دنیا کاهش یافته است. در سال 20 درصد هزینه تحریم پرداخت می کنیم، در سال 99 میزان تجارت خارجی کشور 80 میلیارد دلار بود که 16 میلیارد دلار هزینه تحریم شد. این 16 میلیارد دلار که چند برابر یارانه پرداختی مردم است، به جیب چه کسانی می رود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود تعارض منافع در کشور و نبود شفافیت در کشور گفت: شفافیت کلید حل مشکلات کشور است. در کشور رانت خوار زیاد است و نمی گذارند تولید حرکت کند. عوامل درگیر این مسئله، گروههای رانت خوار، گروههای دلالی، قاچاق چی ها، قیمت گذاری دستور، افرادی که مالیات نمی دهند و کاسبان تحریم به عنوان چرخه معیوب هستند و نمی گذارند، اقتصاد حرکت کند و تولید شکل بگیرد. میانگین جهانی در آمد مالیات نسبت به جی دی پی 16 درصد است اما در کشور ما نصف آن است؛ یعنی 50 درصد فعالیت های اقتصادی ما غیر رسمی است و باید بررسی کنیم که دست چه کسانی است و آنها را شناسایی کرد.
همتی گفت: طی بررسی ها در بانک مرکزی می دیدم که چند هزار تن از افراد زیر 18 سال در عرض یک هفته 4 هزار میلیارد تراکنش مالی داشتند، خیلی بررسی کردیم و البته من بخش هایی را پیگیری و گزارش کردم اما اگر رئیس جمهور شوم اجازه نمی دهم این روند ادامه یابد.
وی افزود: ما سخت افزارهای سامانه جامع مالیاتی را در اختیار داریم ولی نمی دانم که چرا نتوانسته ایم آن را راه بیاندازیم. نمی دانم چه ارتباطی میان کسانی که قرار است مالیات را اخذ کنند با کسانی که مالیات را پرداخت کنند، وجود دارد. ما این تعارض منافع را برطرف خواهیم کرد. تا اصلاحات ساختاری انجام نشود، رشد اقتصادی اتفاق نخواهد افتاد.
وی با اشاره به اینکه یکی از مسائل اساسی در کشور که ایجاد تورم می کند، سلطه مالی است، ادامه داد: کسری بودجه دولت ناشی از سیاسی نگاه کردن به بودجه است که نیازمند اصلاح ساختاری است. از سوی دیگر دولت هزینه های خود را از بانک مرکزی تامین می کند که موجب افزایش تورم می شود.
همتی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی باید مستقیم زیر نظر رئیس جمهوری و یا وزیر اقتصاد باشد، افزود: اگر وزیر اقتصاد به نمایندگان مجلس امتیاز ندهد به دلیل تعارض منافع بلافاصله او را استیضاح می کنند. مالیات بر دارندگان حقوق ثابت باید کاهش یافته و از دارندگان درآمدهای کلان افزایش یابد.
وی افزود: 150 کشور در دنیا مشکل تورم را حل کردند. مبارزه با گرانی اصلا معنا ندارد. وقتی پول زیاد از سوی بانک مرکزی چاپ شود تورم ایجاد می شود. بانک مرکزی دوست ندارد پول چاپ کند دولت است که دوست دارد پول چاپ کند. برنامه این است که نقدینگی را کنترل کنیم، بانک مرکزی می تواند نقدینگی را کنترل کند.
این نامزد انتخابات با اشاره به تاثیر تحریم بر درآمدهای دولت گفت: وصولی بانک مرکزی در سال 99 تنها 5 میلیارد دلار بود در حالیکه میانگین درآمد های ارزی سال های گذشته 45 میلیارد دلار بود.
وی افزود: من بهترین اقتصاددان را رئیس کل بانک مرکزی می کنم و دخالت در کارش نمی کنم. بانک قوامین چقدر به اقتصاد ما ضربه زد؟ چه کسانی پشت این بانک بودند؟ چندین ده هزار میلیارد نا ترازی و پایه پولی را بالا برد. گفتند چرا آقای همتی نمی آید نام 11 بدهکار بانکی را اعلام کند. مگر وظیفه بانک مرکزی است. قوه قضائیه باید اعلام کند.
این نامزد انتخابات گفت: اگر رئیس جمهور شوم، رسانه ها آزادند تا اخبار فساد کارگزاران دولتی و مدیران را منتشر کنند.
همتی افزود: خیلی ها فکر میکردند ایران ونزوئلایی خواهد شد که الحمدالله نشد. یارانه ها که حدود 10 سال پیش پرداخت شد تاثیر خیلی خوبی در اصلاح ضریب جینی داشت. ضریب جینی نشان دهنده توزیع درآمد در بین مردم است. یارانه در بخشی از مردم تاثیر ندارد اما برای دهک اول خیلی تاثیر گذار است. لذا توزیع یارانه را اصلاح می کنم.
وی در بخش پایانی سخنان خود با انتقاد از نحوه مناظره های انتخاباتی گفت: به دلیل مطالبی که مطرح شد و سوالاتی که شانسی انتخاب می شد من نتوانستم برنامه های اقتصادی خود را تبیین کنم. پیشنهاد می کنم صدا و سیما و کمیسیون تبلیغات برنامه ریزی کنند تا سه ساعت با سرگروهها و رقیبان انتخاباتی درباره برنامه های اقتصادی یکدیگر بحث کنیم.
انتهای پیام/