به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، آیتالله رئیسی رئیسجمهور عصر امروز چهارشنبه در دیدار "محمد...
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، آیتالله رئیسی رئیسجمهور عصر امروز چهارشنبه در دیدار "محمد صادق سنجرانی" رئیس مجلس سنای پاکستان، با بیان اینکه روابط تهران و اسلام آباد فراتر از رابطه همسایگی است، گفت: رابطه دو ملت برپایه باورهای اعتقادی و فرهنگی استوار است و این پیوندی ناگسستنی است.
وی سطح مطلوب مناسبات ایران و پاکستان را بسیار بالاتر از حد کنونی دانست و با اشاره به اینکه میتوان راههای جدیدی برای تعمیق روابط دو کشور ایجاد کرد، اظهارداشت: باید ظرفیت های افزایش روابط و همکاریهای دو کشور را شناسایی و در مسیر منافع دو کشور و منطقه فعال سازیم.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به اهمیت توسعه روابط و همکاری پارلمانی ایران و پاکستان، گفت: پارلمانهای دو کشور میتوانند نقش سازنده و مفیدی در مسیر توسعه مناسبات دو کشور داشته باشند.
آیتالله رئیسی در ادامه با ابراز نگرانی از تنش و ناامنی در افغانستان، همکاری ایران و پاکستان برای برقراری صلح و امنیت پایدار در این کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: وضعیت مردم افغانستان نگران کننده است و باید با همکاریهای مشترک نگذاریم این مردم مسلمان بیش از این دچار آسیب شوند.
وی با تاکید بر اینکه حضور آمریکا در هیچ کجای دنیا نه تنها مشکلگشا نبوده بلکه مشکل زا است، اظهارداشت: سرنوشت افغانستان باید بدون دخالت بیگانگان و به دست خود افغانیها و از مسیر گفتوگو و بصورت صلحآمیز تعیین شود.
محمد صادق سنجرانی رئیس مجلس سنای پاکستان نیز در این دیدار با ابلاغ پیام تبریک رئیسجمهور و نخستوزیر پاکستان، با بیان اینکه ایران و پاکستان به مثابه دو روح در یک بدن بوده و از روابط برادرانه برخوردار هستند، گفت: مطمئن هستیم با نگاه مثبتی که شما به روند توسعه روابط با پاکستان دارید، سطح همکاریهای دو کشور در همه زمینهها توسعه چشمگیری خواهد داشت.
وی با اشاره به ناتوانی آمریکا در تامین امنیت در افغانستان، خاطرنشان کرد: آمریکا عامل اصلی ناامنی در مناطق مختلف است و با توجه به شرایط موجود منطقه، از شما تقاضا داریم تا برای ایجاد صلح و امنیت در منطقه، بین کشورهای اسلامی هماهنگی ایجاد کنید.
در ادامه دیدارهای دیپلماتیک، آیتالله رئیسی رئیس جمهور شامگاه امشب در دیدار "سینی عمرو" رئیس مجلس نیجر، با اشاره به اینکه روابط دو کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره دوستانه بوده است، گفت: آنچه پیش از روابط سیاسی و اقتصادی ایران و نیجر را به هم پیوند میدهد، باورهای مشترک دو ملت است که قلبهای ما را بهم نزدیک میکند.
وی با بیان اینکه سطح فعلی روابط دو کشور قابل قبول نیست، اظهار داشت: وزارت امور خارجه ایران و نیجر باید برنامه و سازوکاری عملیاتی برای شناسایی همه ظرفیتهای دو کشور برای گسترش روابط را طراحی و اجرا کنند، زیرا گسترش روابط با کشورهای آفریقایی از جمله نیجر، از اولویتهای ایران در دوره پیش رو خواهد بود.
رئیسجمهور مناسبات پارلمانی را نیز از جمله زمینههای مناسب برای گسترش روابط کشورها برشمرد و اضافه کرد: روابط خوب بین ایران و نیجر باید زمینه ای برای تقویت روابط دو کشور در عرصه بینالمللی باشد.
"سینی عمرو" رئیس مجلس نیجر نیز در این دیدار ضمن ابلاغ تبریک و آرزوی موفقیت رئیس جمهور و ملت نیجر برای دولت و ملت ایران تصریح کرد: بنده حامل پیام علاقمندی دولت و ملت نیجر برای گسترش روابط حسنه و دوستانه بین دو کشور هستم.
انتهای پیام/