دوشنبه 5 آذر 1403, Monday 25 November 2024, مصادف با 23 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 20164
منتشر شده در یکشنبه, 31 مرداد 1400 18:02
تعداد دیدگاه: 0

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، ابوالفضل عموئی عضو کمیسیون امنیت ملی در موافقت با گزینه...

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، ابوالفضل عموئی عضو کمیسیون امنیت ملی در موافقت با گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه طی سخنانی اظهار داشت: در دوره پیش رو در مقطع بسیار حساس و مهمی از سیاست خارجی کشور قرار می گیریم و در چهارسال آینده تحولات بین المللی از شرق و غرب کشور ایران را به یکی از موضوعات بین المللی تبدیل خواهد کرد. تحولات، عراق ،لبنان و افغانستان و در کنار آنها مذاکرات بین المللی بین جمهوری اسلامی و کشورهای مختلف در جریان است، اهمیت دستگاه دیپلماسی را دو چندان می کند. 

وی افزود: پیگیری اجرای سند همکاری بلند مدت ایران و چین، پیگیری گفتگوی های راهبردی ایران و روسیه، پیگیری مذاکرات پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا، عضویت ایران در سازمان همکاری های شانگهای و از همه مهمتر آینده برنامه اتمی و پیگیری مذاکرات وین به ما نشان می دهد که در انتخاب وزیر امور خارجه باید نهایت دقت صورت گیرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی خاطرنشان کرد: وزارت خارجه به تعبیر رهبر انقلاب نیمی از دولت است. این یک وزارت خانه در کنار وزارت خانه های دیگر نیست. وزارت امور خارجه مجری سیاست های خارجی جمهوری اسلامی است، یک وزارتخانه حاکمیتی و در این شرایط داشتن یک وزارت خارجه کارآمد و هوشمند لازمه کشور است. برای داشتن چنین وزارتخانه ای سه عنصر اساسی نیاز است؛ یک ایده مرکزی و برنامه منسجم، ساختار هماهنگ و از همه مهمتر یک مدیریت انسانی که این ایده را در کنار این ساختار بتواند به پیش ببرد.

عمویی تاکید کرد: دولت سیزدهم سیاست خارجی خود را در پیگیری دیپلماسی اقتصادی، سیاست همسایگی و از همه مهمتر توازن بخشی به اطراف سیاست خارجی کشور معرفی کرده است. این سیاست کل نظام است و نه سیاست خارجی دولت سیزدهم. سیاست خارجی عرصه اجماع است و همه ارکان نظام باید در کنار هم یک رویکرد را دنبال کنند و برای تحقق این رویکرد به شخصی نیاز است که بتواند قدرت هماهنگی این ارکان از جمله ارکان سیاسی، نظامی، امنیتی، اقتصادی را داشته باشد که  همه اینها از دید ما در کمیسیون امنیت ملی و کارشناسان حوزه سیاست خارجی در شخصیت آقای دکتر امیرعبدالهیان جمع شده است

وی ادامه داد: وزارت خارجه در دوره پیش رو نیاز به تحول دارد و در برنامه آقای امیرعبداللهیان بر ضرورت تحول ساختاری در وزارت خارجه تاکید شده است. وزارت خارجه باید از وزارت برجام به وزارت سیاست خارجی جمهوری اسلامی تبدیل شود. برجامیزه کردن سیاست خارجی ایران با انتخاب دولت سیزدهم پایان یافت و امروز شخصی باید بر این مسند حاضر شود که بتواند رویکرد جدید سیاست خارجی ایران را پیاده سازی کند. 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: از روزی که ایشان به عنوان گزینه وزارت امور خارجه معرفی شدند اخبار و واکنش های مثبتی را از داخل وزارت خارجه دریافت کردیم. حسن سلوک ایشان باعث خواهد شد که از ظرفیت کارشناسی نیروهای توانمند وزارت امور خارجه بهره گیری شود. در همه سالهای کاری آقای امیرعبداللهیان در این 30 سال همه مدارج کاری و تحصیلی طی شده و ایشان اشراف کاملی به مذاکرات منطقه ای و بین المللی دارند و هم در جایگاه سفیر و هم در پیگیری روابط جمهوری اسلامی ایران و گفتگوی راهبردی با اتحادیه اروپا و هم مذاکرات ایران و آمریکا در عراق حضور داشتند که  این تجربیات ذی قیمتی است که کمتر کسی مجموعه انها را در کنار هم دارد. 

عمویی در پایان یادآور شد: امیدواریم با حضور ایشان در مسند وزارت خارجه این حسن سلوک باعث این شود که وزارت خارجه به بازوی نظام برای حفظ منافع ملی تبدیل شود و در این مسیر رای بالای مجلس پشتوانه محکمی برای قدرت کشور در عرصه مذاکرات بین المللی است. 

انتهای پیام/ 

نوشتن دیدگاه