رئیس جمهور التزام به قانون اساسی، اهداف سند چشمانداز، سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و تحقق برنامه هفتم توسعه را محورهای همگرایی میان دولت و سایر قوا و همه ارکان نظام دانست و تصریح کرد: آنچه امروز در روند همکاری میان دولت و مجلس به صورت رسمی آغاز میشود، عرصه این همگرایی و همکاری است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، مسعود پزشکیان صبح امروز شنبه در آغاز جلسات رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم در مجلس شورای اسلامی، در صحن علنی مجلس گفت: سوگند بنده به عنوان رئیس جمهور فرصتی برای آگاهی به شرایط دشوار و خطیر موجود در رابطه با زندگی مردم، شنیدن صدای آحاد ملت و خواست آنها برای تحول و تغییر و اصلاح رویکردها و رویههای ناکارآمد، خلق امید و وفاق در راستای عبور از تنگاناهای پیشرو و اصلاح برخوردهای ناپسند قدرتهای جهان با مردم ایران است.
رئیس جمهور دولت چهاردهم را میدان جدید همراهی و همکاری درون حکومت، بین حکومت و جامعه و درون جامعه توصیف و تصریح کرد: دولت که امروز به مجلس معرفی شده، دولت وفاق ملی و دولتی است که خود را متعلق به همه ملت ایران و موظف به تامین حقوق شهروندی همه ایرانیان، ملتزم به اولویت بخشیدن به منافع ملی بر هر منافع دیگری میداند.
پزشکیان التزام به قانون اساسی، اهداف سند چشمانداز، سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و تحقق برنامه هفتم توسعه را محورهای همگرایی میان دولت و سایر قوا و همه ارکان نظام دانست و افزود: آنچه امروز در روند همکاری میان دولت و مجلس به صورت رسمی آغاز میشود، عرصه این همگرایی و همکاری است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی به صراحت توفیق دولت را موفقیت نظام عنوان کردهاند، اظهار داشت: چه توفیقی بالاتر از کم کردن مخاطرهها و تهدیدها برای کشور، کاستن از رنجهای معیشت مردم و حفاظت از امید خلق شده در میان اقشار مختلف؛ چاره کار فهم مشترک این وضعیت و اقدام همدلانه همه قوا برای پاسخ به خواستههای مردم است، چرا که اگر صدای مردم به موقع شنیده نشود، سرخوردگی و ناامیدی فزاینده شکل میگیرد که حاصل آن زوال امید، نابودی اعتماد و افول سرمایههاست.
پزشکیان با تاکید بر اینکه کشور در شرایط خطیر و مردم در وضعیت سخت اقتصادی قرار دارند، خاطرنشان کرد: بیعدالتی و ناترازی در غالب بخشهای اقتصادی، اجتماعی، محیط زیست، آموزشی، فرهنگی و سیاسی را در بر گرفته و مسائل جامعه مزمن شده و تدابیر و رویههای جاری قادر به حل واقعی این مسائل نیستند. مردم احساس نارضایتی دارند و ما را پاسخگوی نیازهای خود نمیدانند و بیمیلی آنها برای مشارکت پرشورتر در انتخابات نشانهای از دلسردیهاست.
رئیس جمهور گفت: البته مردم همچنان نشان دادهاند که به کشور و انقلاب علاقه دارند و اگر احساس کنند که رویههای اثربخشی برای رفع مشکلات به کار گرفته شده، با تمام وجود در صحنه حاضر خواهند شد؛ بنده کوچکترین تردیدی به این باور ندارم.
پزشکیان با بیان اینکه امروز بر اساس سند چشمانداز و ارزشهایی که به آنها معتقدیم وضعیت، فرصتها، تهدیدها و نقاط قوت و ضعف را تشریح و نهایتا راهبرد عبور از این وضعیت را ارائه خواهم داد، افزود: سند چشمانداز که از سوی رهبری ابلاغ و بنده در تمام صحبتهایم بر آن تاکید کردهام، ایران توسعه یافتهای را به تصویر میکشد که در جایگاه اول منطقه از لحاظ اقتصادی، علمی و فناوری قرار داشته و با هویت اسلامی و انقلابی خود در جهان اسلام الهام بخش بوده و دارای روابط موثر در عرصه بینالمللی است.
رئیس جمهور تاکید کرد: این هدف محقق نمیشود مگر اینکه با تمام وجود به آن باور داشته باشیم تا فهم مشترکی میان همه ارکان نظام، دولت، بخشهای مدنی و دیگر بخشها ایجاد شده و باعث همافزایی و همکاری شود.
پزشکیان رسالت دولت چهاردهم را تامین آموزش و سلامت عادلانه و با کیفیت برای همه مردم، صرفنظر از جنسیت، قومیت، مذهب و منطقهای دانست که هر ایرانی در آن زندگی میکند و اظهار داشت: توسعه زیرساختها، تحصیل و تامین منابع لازم برای تحقق اهداف، تنظیمگری و وضع مقررات ضروری، تامین امنیت و تقویت اقتدار ملی، برقراری و تنظیم مناسبات بینالمللی با رعایت اصل عزت، حکمت و مصلحت، مبارزه با دشمنان عزت، اقتدار و استقلال کشور، آبادانی سرزمین و توسعه رفاه اجتماعی و ایجاد محیط اجتماعی برای رشد فضائل رئوس ماموریتهای دولت است.
رئیس جمهور با بیان اینکه اصول و ارزشهایی که ما به آن معتقدیم، رسالت ما و چشمانداز ماست، افزود: براساس فرمایش حضرت علی(ع) مبنای درستی یک حکومت، آن چیزی است که مردم پشت آن حکومت و قدرت میگویند، است.
پزشکیان عمل صالح و حاکمیت را رضایت مردم توصیف کرد و گفت: این اصلی است که ما با تمام وجود به آن معتقدیم و آنچه باعث میشود هوای مردم را نداشته باشیم، هوای نفس است.
رئیس جمهور با بیان اینکه هیچ دین و باور و امام و پیامبری در قبال هیچ انسانی، قدم از عدالت آن طرفتر نگذاشته است تصریح کرد: فرق نمیکند که مردم مذهبی باشند یا نباشند، ترک باشند، فارس باشند، عرب باشند یا عجم، خارجی باشند یا داخلی، تمام دعوا بر سر عدالت است.
پزشکیان با بیان اینکه تمام بحث این است که مردم باید از ما راضی باشند و این مردم امروز از ما ناراضیاند اظهار داشت: مقصر ما هستیم، مقصر امریکا و بیگانگان نیستند، این که ما باید مردم را راضی نگه داریم به کسی ربطی ندارد، باید با تمام وجود به مردم عشق ورزید و با آنها مهربان بود.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به آیات کلام الله مجید که نارضایتی مردم را جنگ با خدا تعبیر کرده است افزود: نارضایتی مردم یعنی نارضایتی خدا و این ماییم که رسالت و وظیفهمان ایجاد رضایت و آرامش در ملت و در جامعه است.
پزشکیان با بیان اینکه اگر مردم بدانند، ما با باور و اعتقاد و با تمام وجودمان بدون تبعیض نژادی، جنسی، مذهبی و قومی در پی حل مشکلات آنها هستیم، پایبند و معتقد و محکم پشت این حکومت خواهند ایستاد گفت: متاسفانه ما این کار را نکردیم و این مهم جز با وفاق، همدلی و همراهی امکانپذیر نیست.
رئیس جمهور در ادامه اصلاح روندها و شرایط بر اساس شیوه های گذشته را غیر ممکن دانست و اظهار داشت: اگر با شیوه های قبلی قرار بود شرایط درست شود، درست میشد و روز به روز بدتر نمیشد، بنابر این باید دست از آن روشها و شیوه ها برداریم.
پزشکیان در ادامه پشیمانی و ندامت بعد از گذشت و عفو را مذموم دانست و با بیان اینکه در مواجه با مردم قبل از برخورد سخت باید، برخوردهای نرم و ملامت آمیز را در پیش گرفت تصریح کرد: نباید گفت من رئیس و حاکم هستم، نباید گفت من امیرم و دستور خواهم داد که مردم باید اطاعت کنند، چرا که این ادبیات تالی فاسد دارد، قلب را سیاه، دین را سست و تغییرها و دگرگونیها و انقلابها را نزدیک میکند.
رئیس جمهور با بیان اینکه ما مسئولان نوکر و خدمتگزار مردم و به دنبال خدمت به مردمیم و این جزو اصول مسلم ارزشهایی است که به آن معتقدیم و پایبند خواهیم بود، تاکید کرد: در انتخاب تمامی کسانی که برای همکاری در دولت دعوت شده اند شاخص اولیه ما رضایت مردم بوده و خواهد بود چرا که معتقدیم این یکی از آن ارزشهای حیاتی و اساسی است که عدالت در درون آن نهفته است.
پزشکیان با تاکید بر ضرورت تعامل مثبت با تمام دستگاهها و قوا با هدف همگرایی، توافقسازی، تقویت انسجام داخلی و تقدم منافع ملی بر منافع دستگاهی و جناحی و بخشی تصریح کرد: ارتقای نظام حکمرانی، تقویت قابلیت دولت برای حل مسائل و بحرانهای چندبعدی و پیچیده پیشرو از طرق مختلف از جمله حکمرانی شواهد محور، حکمرانی شبکهای، شایستهسالاری، یادگیری از تجربیات جهانی و داخلی و پاسخگویی مبتنی بر برنامهریزی و تقویت مؤلفههای قدرت هوشمند ملی، اعم از قدرت نرم و سخت، انعکاس صدای بیصدایان و بیپناهان و محرومان و گوش فرا دادن به فراموششدگان و تردشدگان و حاشیهنشینان و کسانی که تریبونی برای بیان خواستههای خود ندارند در گرو این مهم خواهد بود.
رئیس جمهور در ادامه سیاستگذاری و تصمیمگیری مبتنی بر شواهد و محاسبات به اتخاذ رویکرد علمی و کارشناسی و حل مسائل بر مبنای عقلانیت و خرد جمعی شایستگان و کارشناسان به جای اتکا به نظرات شخصی و سلائق و هیجانات دال مرکزی گفتمان دولت چهاردهم عنوان کرد و گفت: حضرت علی(ع) زمانی که حاکم میشوند اولین حرفی که از زبانشان جاری میشود این است که میفرمایند گردنم را در مقابل حرفهایم گرو میگذارم و بعد میفرمایند کسی که جریانها و روندها را بررسی کرده باشد و مسیرها را تحلیل کرده باشد اگر تقوا داشته باشد، از سقوط در شبهات نجات خواهد یافت که در اینجا تعبیر امیرمومنان (ع) از تقوا، تصمیم درست مبتنی بر شواهد، تجربهها و مستندات علمی و کار کارشناسی است.
پزشکیان تصریح کرد: تصمیم درست براساس دستور و رأی یک نفر و یک جناح و گروه نیست و این مستندات علمی است که میگوید چه تصمیماتی بگیریم و این شواهد اجتماعی و بینالمللی به تجربههای موفق است که مبتنی بر آن می توانیم عمل کنیم./انتهای پیام