دزفول- نماینده دزفول در مجلس شورای اسلامی از تلاش و پیگیری برای ثبت رودخانه دز به عنوان رودخانهای حفاظت شده و تحقق این مهم در آینده نزدیک خبر داد.
عباس پاپی زاده شامگاه چهارشنبه در سومین نشست عمومی چهارشنبه های گردشگری دزفول که با حضور مردم و فعالان عرصه گردشگری، با محوریت جشنواره ۱۰۰ روز با رودخانه دز در خانه تاریخی سوزنگر برگزار شد، اظهار کرد: طی سال های اخیر معرفی ظرفیت های دزفول در تمامی حوزه ها به ویژه حوزه گردشگری در سطح کشور، رشد و سیر صعودی قابل توجهی داشته که این امر مرهون تلاش های فعالان گردشگری شهرستان بوده است.
وی، رودخانه دز را یکی از اصلی ترین إلمان های گردشگری دزفول برشمرد و افزود: دزفول از تمامی إلمان های گردشگری در حوزه های مختلف همچون گردشگری طبیعی، مذهبی و تاریخی برخوردار است که این مهم در کشور کم نظیر است.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ثبت ملی آبشار شوی دزفول به عنوان اولین اثر طبیعی_ملی خوزستان در سال ۹۲ توسط شورای عالی حفاظت محیط زیست، عنوان کرد: آبشار شوی دزفول به عنوان بزرگترین و زیباترین آبشار خاورمیانه ظرفیت عظیمی برای جذب گردشگر به این شهرستان است، ضمن اینکه جاده دسترسی به این آبشار ایجاد شده و آسفالت این جاده نیز در دستور کار است.
پاپی زاده از تلاش برای ثبت ملی رودخانه دز به عنوان رودخانه حفاظت شده خبر داد و تصریح کرد: در صورتیکه این مهم محقق شود کسی نمی تواند مجوز انتقال آب از سرشاخه های رودخانه دز را صادر کند و وزارت نیرو نیز در زمینه تخصیص آب و هرگونه دست اندازی به این رودخانه با مشکل مواجه خواهد شد.
وی اضافه کرد: برای انجام این طرح ارزشمند تاکنون اقدامات زیادی انجام شده و ظرف هفت ماه آینده نیز جلساتی در شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور در این راستا برگزار خواهد شد تا با انجام رایزنی های اصولی، این طرح محقق شود.
نماینده دزفول در مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه رودخانه دز یک عامل مهم در زمینه شکل گیری شهر دزفول و شهر باستانی جندی شاپور است، افزود: در گذشته چندین رشته قنات ایجاد می شود و آب رودخانه دز به سمت محل ایجاد شهر جندی شاپور باستان در موقعیت کنونی روستای اسلام آباد دزفول منتقل می شود و جندی شاپور باستان به عنوان اولین شهر دانشگاهی جهان با تکیه بر رودخانه دز شکل می گیرد.
پاپی زاده، سازه های آبی رودخانه دز را از شاهکارهای معماری در دزفول برشمرد و گفت: رودخانه دز میراث گرانبهایی است که تمام متولیان با همکاری انجمن های مردم نهاد و توده مردم باید در راستای توسعه و شکوفایی ظرفیت ها و فرصت های موجود در آن گام بردارند تا صنعت گردشگری دزفول رونق بیشتری نسبت به گذشته پیدا کند.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور طی دو روز گذشته برای انجام آخرین مراحل الحاق جنگل های عباس آباد و زاویه های دزفول به منطقه حفاظت شده و پارک ملی دز، توضیح داد: در این جلسه اختلافاتی بین سازمان جنگل ها و مراتع و سازمان محیط زیست برای مدیریت این جنگل ها به وجود آمد که همین امر تحقق طرح مذکور را به جلسه بعدی این شورا موکول کرد.
پاپی زاده، جنگل های زاویه و عباس آباد دزفول را از اراضی ارزشمند و مناطق بکر گردشگری خوزستان برشمرد و گفت: تمام تلاش ما الحاق این دو جنگل به منطقه حفاظت شده و پارک ملی دز خواهد بود تا با این امر علاوه بر افزایش امکانات و اعتبارات، حفاظت فیزیکی از این ظرفیت های عظیم گردشگری نیز بیش از پیش شود.