امام جمعه اصفهان گفت: طلبگی از همه مقاطع تحصیلی و علمی مشکلتر و سختتر است چرا که طلاب میخواهند به علوم فقهی برسند و این علوم سطح بالایی دارند. آیتالله سید یوسف طباطبایینژاد، صبح امروز در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی 95-94 حوزه علمیه اصفهان ضمن یادآوری اینکه حوزههای علمیه جای بسیار مناسبی برای...
امام جمعه اصفهان گفت: طلبگی از همه مقاطع تحصیلی و علمی مشکلتر و سختتر است چرا که طلاب میخواهند به علوم فقهی برسند و این علوم سطح بالایی دارند.
آیتالله سید یوسف طباطبایینژاد، صبح امروز در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی 95-94 حوزه علمیه اصفهان ضمن یادآوری اینکه حوزههای علمیه جای بسیار مناسبی برای خوب شدن است، گفت: در حوزه علمیه مردانی هستند که دوست دارند خوب شوند و لذا هرچه انسان به طرف خدا برود قدر و منزلت بیشتری دریافت خواهد کرد.
وی با اشاره به شأن و مقام طلبگی و طلاب خاطر نشان ساخت: اگر طلبهها قدر طلبگی را بدانند توفیقات زیادی کسب خواهند کرد و مقامی بالاتر از مقام طلاب نیست چرا که سرانجام آن رسیدن به علوم مرجعیت و علم ائمه اطهار خواهد بود.
طباطبایینژاد با بیان اینکه هیچ درس و تحصیلی مشکلتر از درس طلبگی نیست اذعان داشت: طلبگی از همه مقاطع تحصیلی و علمی مشکلتر و سختتر است چرا که طلاب میخواهند به علوم فقهی برسند و این علوم از سطح بالایی برخوردار است.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان ضمن تأکید بر منزلت و جایگاه حوزه علمیه خطاب به طلاب یادآور شد: اولاً قدر خود و عمر خود را بدانید و از آن نهایت بهره را ببرید و ثانیاً وقت خود را به هیچ عنوان تلف نکنید لذا یکی از وسایلی که وقت انسان را در عصر حاضر میگیرد همین تکنولوژیها و به خصوص موبایل است.
امام جمعه اصفهان با اشاره به لزوم جلوگیری از اتلاف وقت تصریح کرد: یکی از وسایلی که در روز وقت خیلیها را میگیرد همین موبایلهاست و اعتیاد به موبایل از اعتیاد به شیشه و هروئین بسیار بدتر است بنابراین حواستان جمع باشد تا وقتتان بیهوده نگذرد و همانطور که مقام معظم رهبری نیز فرمودند "قدر وقت عمر خود را بدانید" به این نکته توجه کنید.
وی خاطر نشان کرد: یکی از خوبیهای زمان قدیم این بود که تلفن همراه وجود نداشت و بسیاری از علمای دینی و مذهبی یا مشغول کتاب خواندن بودند و یا مشغول کتاب نوشتن تا حدی که به فرض مثال اگر یکی از نزدیکان خود را هم از دست میدادند در حین تدفین و مراسم تشییع عزیزشان باز هم دست از کتاب بر نمیداشتند.
طباطبایینژاد ضمن توصیه طلاب حوزه علمیه اصفهان به تقوای الهی اظهار کرد: تقوا خصلت بسیار خوبی است و همه شما را به تقوای الهی توصیه میکنم؛ تقوا یک نیروی کنترل کننده در انسان میباشد که او را از خیلی چیزها باز میدارد و به خیلی چیزها سوق میدهد.
وی با بیان اینکه تقوا مانند خودروی سواری هم گاز دارد و هم ترمز، ادامه داد: تقوا هم گاز است هم ترمز، در جایی باید بروید جلو و در جایی باید متوقف شوید لذا هر جایی که عقل و دینتان گفت بد است باید ترمز کنید و هرجا عقل و دینتان گفت خوب است باید گاز بدهید و به جلو بروید.
امام جمعه اصفهان با اشاره به اینکه تقوا گفتن ذکر نیست، تأکید کرد: هیئت رفتن و مسجد رفتن مانند روغن موتور شما را راه میاندازد؛ خواندن قرآن و نماز اول وقت دو عملی است که شما را به تقوا بسیار نزدیک خواهد کرد.
وی با تأکید بر لزوم قرائت قرآن خطاب به طلاب افزود: نکند طلبهای در یک شبانهروز یک صفحه از قرآن را هم نخواند چرا که اگر اینگونه باشد نور از دل او بیرون میرود، لازم است که روزی حداقل یک صفحه یا یک جزء از قرآن را بخوانید تا به دلهایتان جلا دهد.
طباطبایینژاد ضمن اشاره به اهمیت والای قرآن و به کارگیری آن عنوان داشت: اگر من رئیس حوزه علمیه بودم به طلاب میگفتم در سال اول علم صرف بخوانند و پس از آن روی اعتقادات و قرآن کار کنند که اگر خدای ناکرده خواستند در اواسط طلبگی درس را رها کنند حداقل طرز قرائت نماز و قرآن را به صورت کامل بلد باشند.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با تأکید بر ضرورت خواندن رسالههای احکام اضافه کرد: رساله را فراموش نکنید و به آن اهمیت دهید، خود من در زمان جوانیام نذری داشتم که روزانه 5 مسئله احکام را بخوانم و یاد بگیرم و شما نیز همواره رساله بخوانید چرا که احکام از یاد انسان میرود و مانند پلیسی باشید که باید تمام قوانین راهنمایی و رانندگی را حفظ باشد.
امام جمعه اصفهان با بیان اینکه حداقل روزی 5 آیه از قرآن کریم را حفظ کنید، تصریح نمود: سعی کنید آیات قرآن را حفظ کنید شاید روزی دیدید که حافظ کل قرآن میشوید؛ نگران درستان هم نباشید از درستان عقب نمیافتید، امیدوارم خدا به شما توفیق دهد تا خوب درس بخوانید و به اساتیدتان توفیق دهد خوب درس بدهند.
وی با اشاره به فواید قرائت و حفظ قرآن کریم گفت: مگر قرائت قرآن چقدر زمان شما را میگیرد؟ مگر وقتتان را صرف چه چیزی مهمتر از قرآن میکنید؟ خواندن یک جزء قرآن حدود 20 دقیقه طول میکشد لذا این به شما کمک میکند تا هم در سخنرانی مطالب مفید بگویید و هم روی منبر خوب صحبت کنید.
طباطبایینژاد با بیان اینکه امسال حدود یکهزار و 150 نفر در حوزه علمیه ثبتنام کردهاند خاطر نشان کرد: تاکنون حدود 500 تا 600 نفر از این تعداد بین مدارس حوزه تقسیمبندی شدهاند که معمولاً همه ساله شاهد ریزش تعدادی از طلاب هستیم.
وی در پایان با اشاره به ممتاز شناخته شدن 120 طلبه در سال گذشته اظهار کرد: طلاب ممتازی که پارسال معدلشان از 19 به بالا بود حدود 120 نفر بودهاند که 10 نفر از این تعداد ممتاز ممتازان هستند و معدلشان نزدیک 20 بوده و بیشترین آنان از مدارس حوزوی ولی عصر و دارالحکه بودهاند که از آنها تجلیل خواهد شد.
منبع: فارس