به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به کار خود پایان داد.
مراسم با قرائت قرآن و سرود ملی آغاز شد و در ادامه اجرای موسیقی بهشیوه آکاپلا آغازگر برنامههای اختتامیه جشنواره جهانی فیلم فجر در تالار وحدت بود.
در ادامه مراسم سیدرضا میرکریمی گفت: در 4 سال فعالیت جشنواره بهدنبال ایجاد جایگاه برای آن بودیم. در این دوره جشنواره با تحریمهای ناعادلانه مواجه بودیم که بهجز اقتصاد حوزه فرهنگ و هنر را هم تحت تأثیر قرار داده بود اما قدرت سینمای ایران باعث شد بزرگان سینما دعوت ما را بپذیرند و جشنواره بهخوبی برگزار شود.
اولین جایزهای که در جشنواره اهدا شد به بخش نت پک اختصاص داشت. مستند «خط باریک قرمز» بهکارگردانی فرزاد خوشدست از ایران جایزه اول این بخش را از آن خود کرد.
در ادامه جایزه بین الادیان با حضور داوران این بخش اهدا شد. «شکستن همزمان بیست استخوان» بهکارگردانی جمشید محمودی از افغانستان دیپلم افتخار این بخش را دریافت کرد.
بهترین فیلم بلند بخش جلوهگاه شرق از دیدگاه منتقدان به فیلم «اعلان» از کشور ترکیه و بلغارستان رسید.
همچنین دیپلم افتخار صلح با حضور سرپرست سازمان سینمایی و رضا کیانیان مدیر کاخ جشنواره به «امینه» از کشور سوریه اهدا شد.
جایزه بعدی به بخش محمد امین اختصاص داشت که رضا کیانیان درباره این جایزه توضیح داد: پیامبر ما برای تکامل اخلاق مبعوث شد و این جایزه به فیلمی تقدیم میشود که دغدغه اصلیاش اخلاق است.
جایزه «محمد امین» جشنواره سیوهفتم به فیلم «حمید» بهکارگردانی اعجاز خان از هند تعلق گرفت.
بهترین فیلم اول جشنواره هم به فیلم «جوان روسی» از کشور روسیه رسید.
بهترین فیلم کوتاه آسیایی به «قربانی» ساخته مهدی محمدی نژادیان از ایران رسید و تندیس بهترین کارگردانی آسیایی هم به هو منگ کارگردان فیلم سینمایی «عبور از مرز» از کشور چین اهدا شد.تندیس بهترین کارگردانی آسیایی هم به هو منگ کارگردان فیلم سینمایی «عبور از مرز» از کشور چین اهدا شد.
دیپلم افتخار بهترین فیلم بلند آسیایی هم به فیلم «شکستن همزمان بیست استخوان» بهکارگردانی جمشید محمودی از کشور افغانستان اهدا شد.
نوید محمودی تهیهکننده این اثر اظهار کرد: من سی و چهار سال است در ایران مهاجر هستم برخی از قوانین دست محبت ما را به هم بسته است، به مهاجرین محبت کنید، چون بیسرزمینی غم بزرگی است. امیدوارم فیلم بعدی ما در فجر ملی باشد تا در بخشهای مختلف هنر دوستان ما مورد تقدیر قرار بگیرد.
تندیس بهترین فیلم بلند آسیایی به «جای خالی دوست» بهکارگردانی محمدعلی طالبی از کشور ایران رسید.
طالبی در پیام ویدیویی که برای این جشنواره ارسال کرده بود عنوان کرد: این جایزه را به نیلوفر روزبهانی اهدا میکنم که بههمراه دوستش از پلی در اصفهان پرید تا خودکشی کند ولی بهطرز معجزهآسایی زنده ماند. از همه نیلوفرهای ایران میخواهم به زندگی فکر کنند زندگی با همه سختیها شیرین است.
نیلوفر روزبهانی در این بخش روی صحنه آمد و جایزه را دریافت و از محمدعلی طالبی بابت این جایزه سپاسگزاری کرد.
ادامه مراسم به معرفی برگزیدگان بخش سینمای سعادت اختصاص داشت و داوران این بخش بهروی صحنه آمدند.
سیمرغ سیمین بهترین فیلم کوتاه به فیلم «افراط منجی ماست» بهکارگردانی مورگان زیورلا ــ پتی از سوئد اهدا شد.
سیمرغ سیمین جایزه ویژه هیئت داوران برای بهترین طراحی لباس به فیلم «پرنده بهاری» از چین رسید.
در ادامه نوبت به اهدای جایزه بهترین بازیگر مرد رسید که نوید محمدزاده بهنمایندگی از هیئت داوران برای معرفی بهترین بازیگر مرد پشت میکروفن رفت و برگزیدگان این بخش را معرفی کرد. دیپلم افتخار و تندیس این بخش به علی مصفا برای فیلم جهان با من برقص رسید و سیمرغ سیمین بهترین بازیگر مرد این دوره از جشنواره جهانی فیلم فجر به جسپر کریستنسن برای فیلم «پیش از ژاله» بهکارگردانی مایکل نوئر از دانمارک رسید.
مارتینا آپوستولووا بازیگر فیلم «ایرینا» بهکارگردانی نادژدا کزهوا از کشور بلغارستان تندیس بهترین بازیگر زن را گرفت.
تندیس سیمرغ سیمین بهترین فیلمنامه به گرنوت کرا و اولیور هافنر برای فیلم «واکرسدوروف» بهکارگردانی اولیور هافنر از آلمان اهدا شد.
اما تندیس بهترین کارگردانی جشنواره سی و هفتم برای فیلم سینمایی «جهان با من برقص» به سروش صحت از ایران اهدا شد. صحت بعد از دریافت جایزه گفت: به من میگفتند "فیلمت حال خوبی دارد" که فکر میکنم دلیلش کار گروهی آن بود، برای اینکه حال همه ما خوب باشد باید به اختلاف نظرها و اختلاف دیدگاههایمان احترام بگزاریم.
اما نوبت به انتخاب بهترین فیلم جشنواره سی و هفتم رسید که تندیس زرین این بخش با حضور رضا میرکریمی و پل شرایدر به فیلم «جوان روسی» بهکارگردانی الکساندر زولوتوخین از روسیه اهدا شد.
انتهای پیام/*