به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، چیزی به یک سال نمانده؛ فقط 5 هفته دیگر سالگرد آخرین بازی...
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، چیزی به یک سال نمانده؛ فقط 5 هفته دیگر سالگرد آخرین بازی تیم ملی ایران است که مقابل عراق انجام شد و با شکست تلخ 2 بر یک در وقتهای اضافه همراه بود. انتظارها به سر رسید و حالا پس از 11 ماه، 47 هفته، 329 روز، 7 هزار و 896 ساعت، 473 هزار 760 دقیقه یا 28 میلیون و 425 هزار و 600 ثانیه دوباره چهره تیم ملی را خواهیم دید؛ متفاوت از تمام این ثانیهها، دقیقهها، ساعتها، روزها و هفتههایی که با غم، ترس، دلهره، اضطراب، نگرانی، ناامیدی و گاهی بیتفاوتی گذشت. باید منتظر باشیم تا تیم ملی جدید پس از نزدیک به یک سال تمام این احساسات را کنار بزند و اهمیت یافتن، امید، مصمم بودن، آرامش، فراغ بال، اطمینان و شادی را جایگزین کند و این کمترین انتظار است.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید
مارک ویلموتس؛ کلید واژهای بود که وقتی در این دوران صحبت از تیم ملی میشد، بیش از هر واژگان دیگری با چشم و گوش ما برخورد کرد. سرمربی سابق تیم ملی که پس از شکست مقابل عراق به پایان کارش در تیم ملی رسید، اما به پایان کار با فدراسیون نرسیده و هنوز پرونده 6.2 میلیون یورویی او در فیفا و دادگاه عالی ورزش باز است. بخشی از این ترس و دلهره در اطراف تیم ملی نیز به این کلید واژه بلژیکی باز میگردد که البته با سوءمدیریت فدراسیون فوتبال این احساسات تلخ ایجاد شد. پس بیاییم برای تیم ملی از این احساسات و واژگان بگذریم و مقوله ویلموتس را جای دیگری دنبال کنیم و مطالبه برخورد با مسببان این پدیده را به دور از تیم ملی کنونی داشته باشیم.
تیم ملی امروز و از ساعت 16:30 به وقت تهران، در تاشکند به مصاف ازبکستان خواهد رفت. رقیبی که در تمام این سالها پای ثابت بازیهای آمادهسازی تیم ملی برای حضور در رقابتهای انتخابی جام جهانی، جام جهانی، جام ملتها یا هر شرایط دیگری بوده است. تیم ملی با دراگان اسکوچیچ هم باید مقابل ازبکستان صفآرایی کند تا یک بازی دوستانه دیگر مقابل این حریف همیشه حاضر به ثبت برسد و باید این را به فال نیک بگیریم که بالاخره حریفی را یافتیم تا چهره تیم ملی را بار دیگر ببینیم. از طرفی این نخستین بازی تیم ملی با دراگان اسکوچیچ است که درست 8 ماه پس از انتخابش به عنوان سرمربی روی نیمکت مینشیند. این مربی کروات 17 بهمن 98 به عنوان سرمربی تیم ملی ایران انتخاب شد و پس از همهگیری جهانی کرونا، فوتبال نیز تعطیل شد تا استارت رسمی اسکوچیچ به امروز، 17 مهرماه 99 کشیده شود. حالا روزشمارها برای اسکوچیچ و تیم ملی صفر شده است.
اسکوچیچ در اردوی رونماییاش، تیم ملی را با چهرهای جدید مواجه کرده است. بخشی از تغییرات او مربوط به کروناست که دعوت از بازیکنان را با محدودیت مواجه کرده و تعدادی از لژیونرها به دلیل قوانین کشورهایی که در آن شاغل هستند، به اردو دعوت نشدند. تعدادی دیگر از بازیکنان هم با مصدومیت مواجه شدند تا از حضور در این اردو منع شوند و البته تعداد دیگری چون مسعود شجاعی و اشکان دژاگه که کاپیتانهای اول و دوم تیم ملی بودند، در این اردو حضور ندارند. همین مسئله تغییرات در تیم ملی را به بیش از 10 جابهجایی رسانده و حالا بازیکنان جدیدی چون شجاع خلیلزاده، سیامک نعمتی، مهدی قائدی، عارف غلامی و مجتبی نجاریان فرصت ملیپوش شدن را یافتهاند.
خون تازه تیم ملی و افزون بر آن درخشش بازیکنانی چون مهدی طارمی و سردار آزمون که آقای گل پرتغال و روسیه شدند، پایان محرومیت سامان قدوس و حضور او در فوتبال انگلیس، روزهای درخشان امیر عابدزاده درون دروازه ماریتیمو و کاوه رضایی در خط آتش شالروا، بازگشت پر امید بازیکنان پرسپولیس پس از صعود به فینال آسیا و روزهای پر انگیزه آنها و دیگر ملیپوشان ما را به تیم ملی امیدوار میکند. امید به اینکه دراگان اسکوچیچ با این دست پر بتواند تیم ملی را به خوبی برای بازیهای باقیمانده انتخابی جام جهانی 2022 آماده کند. چهار بازی حساس مقابل هنگکنگ، کامبوج، بحرین و عراق که اگر موفق به پیروزی در هر چهار مسابقه شویم، هیچ اما و اگری مانع از صعود به مرحله بعدی نخواهد شد. پس لازمه آن آمادهسازی مناسب روحی و روانی است که امیدواریم قدم نخست آن مقابل ازبکستان، به سود ما رقم بخورد.
ایران و ازبکستان در یک دهه اخیر، بازیهای رسمی و دوستانه زیادی با یکدیگر انجام دادهاند. با این حال پس از اولین مسابقه در بازیهای آسیایی بانکوک که پیروزی 4 بر صفر ایران رقم خورد، 7 مسابقه دیگر به سود ایران رقم خورده، سه مساوی به ثبت رسیده و ملیپوشان کشورمان تنها یک شکست در کارنامه دارند که در مقدماتی جام جهانی 2014 برزیل در تهران رقم خورد. شکستی که با اولین شکست تاریخ مقابل لبنان نیز همزمان شده بود و کارلوس کیروش را تا آستانه برکناری نیز پیش برد، اما این مربی با گذشت از اما و اگرها تیم ملی را به جام جهانی برد. حالا نیز وضعیت تیم ملی در راه صعود به جام جهانی شبیه به همان دوران شده و این بار مرد روی نیمکت اسکوچیچ است که شناخت نسبتاً خوبی از فوتبال ایران دارد، اما باید دید در اولین قدم با تیم ملی چگونه این شناخت را در زمین مسابقه نشان میدهد.
انتهای پیام/