به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، عباس علائی رئیس اسبق اتحادیه قهوهخانهداران و...
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، عباس علائی رئیس اسبق اتحادیه قهوهخانهداران و سفرهخانههای سنتی تهران با اشاره به مشکلات اعضای این اتحادیه اظها کرد: بیش از 1600 واحد صنفی قهوهخانه و سفرهخانه سنتی در تهران دارای مجوز فعالیتند و بیش از 2000 پرونده نیز در جریان اخذ مجوزهای صنفی هستند که متاسفانه به دلایل ضعف مدیریتی در اتحادیه، با مشکلات بسیاری مواجه هستند.
وی ادامه داد: در طول یکی دو سال گذشته، افزایش هزینهها برای همکاران ما از یک سو و از سوی دیگر افزایش بیرویه در صدور مجوز باعث شده است تا همکاران ما در این صنف با مشکل مواجه شوند بطوریکه بسیاری از قهوهخانهها یا کسب و کارشان را جمع کردهاند و یا با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکنند.
رئیس اسبق اتحادیه قهوهخانهداران و سفرهخانههای سنتی در پاسخ به چرایی نرخهای نجومی برای عرضه قلیان در مناطق مختلف از جمله برخی سفرهخانههای شمال تهران با انتقاد از این قیمتها و نبود نظارت بر نرخگذاری گفت: زمانی که من در این اتحادیه مسئولیت داشتم، با همکاری اعضای اتحادیه، بر اساس درجهبندی واحدهای صنفی این اتحادیه، نرخنامههایی تدوین شده بود و اعضای اتحادیه نیز خود را مکلف به اجرای آن میدانستند ولی متاسفانه در سالهای اخیر شاهد نرخهای عجیبی هستیم.
وی همچنین تداخل صنفی فعالیت در این اتحادیه را یکی دیگر از مشکلات دانست و افزود: یکی از مسائلی که باعث شده هم گلایه مردم و هم نارضایتی همکارانمان را به دنبال داشته باشد، موضوع تداخل صنفی است؛ مثلا اینکه امروز شاهد عرضه قلیان در برخی کافهها و حتی در تالارهای عروسی هستیم که هیچ نظارتی نیز بر این اقدامات وجود ندارد.
علائی گفت: البته مشکل تداخل صنفی در گذشته و در زمانی که سفرهخانه تحت مجموعه این اتحادیه نبودند نیز وجود داشت و ما با پیگیریهایی که انجام دادیم موفق شدیم رستورانهای سنتی که خود را زیر مجموعه میراث فرهنگی می دانستند، تحت عنوان سفرهخانههای سنتی تحت یک مدیریت واحد قرار دهیم و آن مشکلات را حل کنیم ولی متاسفانه ضعف عملکرد در چند سال گذشته باعث شده تا دوباره موضوع تداخلات صنفی آسیبزا شود و علاوه بر ایجاد برخی مشکلات فرهنگی، گلایههای صنفی را برای همکارنمان نیز ایجاد کند.
رئیس اسبق اتحادیه قهوهخانهداران و سفرهخانههای سنتی تهران اضافه کرد: حتی در آن زمان، موضوع پخش موسیقی زنده در رستورانهای سنتی به معضلی تبدیل شده بود و تخلفات آنقدر گسترده شده بود که حد و حصر نداشت ولی پس از حل تداخل صنفی، شروع به تدوین دستورالعمل اجرای موسیقی زنده همراستا با فرهنگ جامعه کردیم و موفق شدیم با همکاری وزارت ارشاد، دستورالعمل جامعی را تدوین کنیم.
علائی در ادامه با اشاره به اینکه باید قهوهخانهها علاوه بر ارائه خدمات معمولشان به سمت فعالیتهای فرهنگی مرتبط با سنتهای قهوهخانهای بروند گفت: یکی از برنامههایی که در دوران مسئولیتم به دنبال اجرایی کردن آن بودم و با برخی از مسئولان انتظامی نیز مذاکراتی انجام داده بودم، موضوع احیاء پردهخانیها و نقالی در فضای قهوهخانهها و سفرهخانههای سنتی بود که متاسفانه در دورههای بعد این موضوع رها شد و انشاءالله ما این برنامه را برای سفرهخانهها و قهوهخانههای تهران اجرایی خواهیم کرد.
وی ادامه داد: همچنین ما با توجه به سابقه تاریخی قهوهخانهها، هدفگذاری کردیم تا قهوهخانهها که یک تاریخ به قدمت جاده ابریشم در ایران را دارد به دنیا معرفی کنیم و در نهایت موفق شدیم قهوهخانه را به عنوان میراث تاریخی کشورمان در جهان ثبت کنیم.
رئیس اسبق اتحادیه قهوهخانهداران و سفرهخانههای سنتی تهران اضافه کرد: همچنین در سال 86 که دستور جمع شدن قهوهخانهها صادر شد و در بازه 2-3 ماهه نیز قهوهخانهها تعطیل شد، ما با پیگیریهایی که انجام دادیم موفق شدیم برای نخستین بار در تاریخ اصناف کشور، مصوبهای از رئیس جمهور وقت بگیریم و این مشکل را حل و فصل کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد مدیریت بعدی اتحادیه باید با برنامهریزی جدی به دنبال حل مشکلات صنفی و ارائه خدمات بهتر باشد.
انتهای پیام/