به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ مریخنورد استقامت ناسا در روزهای گذشته بالاخره موفق شد...
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ مریخنورد استقامت ناسا در روزهای گذشته بالاخره موفق شد نخستین نمونه از سنگ مریخ را حفاری کرده و برای بازگشت به زمین ذخیره کند. طبق گفته محققان ناسا تصاویر ارسالی از این مریخنورد و سنگ حفاری شده، نشانههایی از تماس آنها با آب برای مدت زمان طولانی و زندگی باستانی در سیاره سرخ را تقویت میکند.
این ربات شش چرخ نخستین نمونه خود را با نام "Montdenier" در 6 سپتامبر و دومین نمونه آن "Montagnac" از همان صخره در 8 سپتامبر جمعآوری شده است که هر دوی این نمونهها که کمی بیشتر از قطر مداد و طول آنها حدود شش سانتیمتر است در لولهها و به صورت مهر و موم شده در فضای داخلی مریخنورد ذخیره شدهاند.
لازم به ذکر است نخستین تلاش برای جمعآوری نمونه در اوایل ماه آگوست به خاطر شکنندگی بسیار و خردشدن سنگ مدنظر، شکست خورد؛ این مریخنورد در منطقهای معروف به jezero در مریخ، درست در شمال خط استوا و در محل دریاچهای مربوط به 3.5 میلیارد سال پیش، زمانی که شرایط در مریخ بسیار گرمتر و مرطوبتر بود، کار میکرد.
بازگشت این نمونههای سنگ جمعآوری شده از مریخ به دانشمندان کمک میکند تا تصویری از تاریخ زمینشناسی این منطقه مانند زمان تشکیل دهانه jezero، زمان ظاهر شدن و ناپدید شدن دریاچه و تغییر آب و هوا در طول زمان بدست بیاورند.
دانشمندان اعتقاد دارد که دهانهها از جمله دهانه jezero محل یک دریاچه بوده است و احتمالاً آبهای زیرزمینی به مدت طولانیتری در آنجا وجود داشته است و مواد معدنی نمک موجود در هسته سنگها از احتمال وجود حیات باستانی در مریخ خبر میدهد؛ نمکها مواد معدنی فوقالعادهای برای حفظ نشانههای زندگی باستانی در روی زمین هستند و دانشمندان انتظار دارند که این امر در مورد سنگهای مریخ نیز صادق باشد؛ ناسا امیدوار است نمونههای جمعآوری شده از مریخ برای انجام آزمایشات دقیق در ماموریت مشترک با آژانس فضایی اروپا در دهه 2030 به زمین بازگردد.
انتهای پیام/