به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، از اواسط روز یکشنبه 4 مهر ماه، غلظت ذرات معلق در بیشتر...
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، از اواسط روز یکشنبه 4 مهر ماه، غلظت ذرات معلق در بیشتر ایستگاههای شهر تهران روند افزایشی پیدا کرد و شاخص کیفیت هوای تهران در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس جامعه رسید. با افزایش سرعت باد به حدود 11 متر بر ثانیه، حجم زیادی از گرد و غبار از سمت غرب وارد تهران شد و خشکی زمین و نبود باران این شرایط را تشدید کرد.
سولماز احدی کارشناس واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در این باره گفت: با افزایش سرعت باد و گرد و غبار در ایستگاههای شهر تهران، شاهد افزایش شاخص ذرات معلق به ویژه PM10 بودیم و در ساعت 13، شاخص میانگین برخط این آلاینده از مرز سلامت عبور کرد.
وی ادامه داد: روند افزایشی شاخص این آلاینده با رشدی قابل ملاحظه ادامه یافت و در ساعت 15 شاخص PM2.5 نیز وارد شرایط ناسالم برای گروههای حساس شد. این در حالی بود که در این ساعت، شاخص برخط آلاینده PM10 به عدد 190 رسید و فراتر بودن شاخص ذرات درشتتر در بیشتر ساعات این روز، نشانگر بروز شرایط گرد و خاک در شهر تهران بود.
به گفته احدی، شاخص ذرات PM10 در ساعت 16 وارد شرایط ناسالم برای عموم افراد شد و روند صعودی خود را ادامه داد، به گونهای که بیشترین میانگین شاخص ثبت شده در ساعت 18 برابر با 266 برای آلاینده PM10 بود که در برخی از ایستگاهها به ویژه ایستگاههای غربی، شاخصهای فراتر از این عدد نیز ثبت شد.
این کارشناس شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تصریح کرد: در ساعات پایانی این روز به دنبال کاهش نسبی سرعت باد، روند کاهشی شاخص مشاهده شد و ساعت 6 صبح روز دوشنبه 5 مهر، شرایط به وضعیت سالم باز گشت. این شرایط مدت زیادی دوام نداشت و پس از چند ساعت، مجدداً روند افزایشی شاخص ذرات معلق رخ داد و مانند روز قبل، در بیشتر ساعات شاخص هر دو آلاینده PM10 و PM2.5 همزمان فراتر از حد مجاز قرار گرفتند در حالی که با توجه به تعطیلی این روز، از حجم ترددهای شهری در تهران به طور نسبی کاسته شده بود.
وی ادامه داد: بروز این شرایط باعث شد که میانگین شاخص کیفیت هوای 24 ساعته در ساعت 11 روز دوشنبه 5 مهر عدد 130 برای آلاینده PM10 و عدد 122 برای آلاینده PM2.5 ثبت شود.
احدی اضافه کرد: استمرار جو حاوی گرد و غبار در روز دوشنبه 5 مهر نیز منجر به غلظت بالای ذرات معلق در هوای پایتخت شد و در نتیجه، میانگین شاخص کیفیت هوای 24 ساعته در ساعت 11 این روز برای آلاینده PM10 عدد 101 و برای آلاینده PM2.5 عدد 112 ثبت شد.
از ابتدای سال جاری، 5 روز فراتر از حد سلامت برای آلاینده PM10 ثبت شده و شاخص روز دوشنبه 5 مهر، بیشترین شاخصی بود که در سال جاری برای این آلاینده به ثبت رسیده است.
به گزارش تسنیم، از ابتدای سال جاری تاکنون تهران 155 روز هوای سالم، 34 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس، 2 روز هوای پاک و یک روز هوای ناسالم داشته است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشاندهنده روزهای سالم بیشتری است زیرا در بازه زمانی مذکور تهرانیها 134 روز هوای قابل قبول، 41 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس 2 روز هوای ناسالم برای همه گروهها و 15 روز هوای پاک داشته است.
انتهای پیام/