شنبه 29 دي 1403, Saturday 18 January 2025, مصادف با 18 رجب 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 8975
منتشر شده در یکشنبه, 07 مهر 1398 14:22
تعداد دیدگاه: 0
راه-اندازی-شبکه-ملی-اهداکنندگان-سلول‌های-بنیادی-در-کشور

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، سعید نمکی، وزیر بهداشت در همایش بزرگداشت روز جهانی اهداکنندگان...

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، سعید نمکی، وزیر بهداشت در همایش بزرگداشت روز جهانی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی، اظهار کرد:  لازم می‌دانم، از اهداکنندگان سلول‌های بنیادی و از اصحاب فرهنگ و هنر که همواره صدای رسای ملت ایران بوده‌اند، از همکاران طبیب و تمامی دست اندرکارانی که پرچم این کار خیر را در کشور برافراشته‌اند و از اصحاب رسانه که وظیفه مهم اطلاع رسانی و آگاهی بخشی را برعهده داشته اند، قدردانی کنم.

وی افزود: به این موضوع می‌اندیشیدم که چه عاملی سبب شده تا امروز گردهم جمع شویم؟ آیا دلیل آن، گیرنده پیوند، زننده پیوند، هنرمند عالی مقام عاشق، پزشک درد آشنا، اصحاب رسانه مردم دوست، بوده؟ حال باید پرسید، چه شد که در سال‌های بعد از انقلاب در دستیابی به دستاوردهای عظیم حوزه سلامت  چه در افزایش پوشش واکسیناسیون  چه در توسعه زیرساخت های شبکه بهداشت و درمان  چه در کاهش مرگ و میرهای گروه های آسیب پذیر و چه در عرصه افزایش پیوند عضو  به این نقطه برسیم؟

وزیر بهداشت اضافه کرد: آیا علم ما بود؟ آیا منابع اقتصادی ما بود؟ باید گفت پاسخ همه این سوالات، فقط عشق است. چرا مادری می‌پذیرد که قلب فرزندش را جدا کنند و در سینه کسی بگذارند که نمی شناسند؛ چرا کسی قبول می‌‌کند، خون یا سلول بنیادی ‌اش را به فردی دیگر اهدا کنند، همه اینها به دلیل عشق است.

نمکی با بیان اینکه  شبکه ملی اهدا کنندگان سلول‌های بنیادی که در کشور راه ‌اندازی شده است، یادآور شد: این بانک فقط در پیوند مغز استخوان به ما کمک نمی ‌کند، بلکه به ما کمک می‌‌کند تا بسیاری از گره‌های نظام سلامت را بگشاییم. ما امروز نمی‌دانیم که کدام بیماری‌ها در کشور با کدام HLA ارتباط دارند؛ این بانک در یافتن پاسخ به ما کمک خواهد کرد.

وی با بیان اینکه گرچه ما در زمینه مسائل کم هزینه نظام سلامت اولویت‌هایی داریم که شاید بر جای مانده است، ادامه داد: به طوری که ما هنوز واکسن ‌های «روتاویروس» و «پنوموکوک» را به دلیل محدودیت منابع نتوانستیم به شبکه واکسیناسیون اضافه کنیم و تولید آن را در انستیتو پاستور به سختی دنبال می‌‌کنیم؛ اما به عنوان یک کشور در حال توسعه که با محدودیت منابع مواجه است، کارهای پرهزینه و گرانقیمت را رها نکرده‌‌ایم.

نمکی افزود: بنابراین هم در جنبه‌‌های کم هزینه و پرفایده و هم در موارد پرهزینه گام برداشته ‌ایم؛ ما در این زمینه یکی از نادر کشورهای جهان هستیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: به عنوان مثال، پیوند عضو کاری پر هزینه است و همه کشورها به سمت آن حرکت نمی ‌کنند، اما همین حالا در شیراز یکی از مراکز مهم پیوند کبد را در منطقه داریم که بیمارانی از کل جهان و حتی از کشورهای پرهزینه اروپایی نیز به آن مراجعه می‌کنند؛ چراکه حداقل هزینه پیوند در ارزان‌ ترین کشورهای دنیا، حداقل ۱۰۰ هزار دلار است، اما این کار در ایران با حداقل هزینه انجام می‌‌شود.

وی افزود: پیوند مغز استخوان و سلول‌‌های بنیادی نیز از مواردی است که در کشور وجود دارد و می‌تواند به عنوان علاج کننده اصلی در بسیاری از بیماری‌ها نقش ایفا کند و ما در وزارت بهداشت علاوه بر تامین هزینه‌‌های آن و کمک به بیمه‌‌ها در پذیرش هزینه، تلاش می‌‌کنیم که بتوانیم این زیرساخت را به عنوان یک حرکت بزرگ علمی در کشور توسعه دهیم.

نمکی تصریح کرد: ما امروز نمی‌دانیم که کدام بیماری‌ها در کشور با کدام HLA ارتباط دارند. این بانک در یافتن پاسخ به ما کمک خواهد کرد. ما امروز نمی ‌دانیم کدام HLA به درمان خاص پاسخ می ‌دهد و با کمک این بانک می‌‌توانیم این موضوع را دریابیم و متوجه شویم که کدام بیمار به کدام دارو پاسخ می‌‌دهد. 

وزیر بهداشت بیان داشت: همچنین این بانک به ما کمک می‌کند که پاسخ دهندگان درست به داروهای گرانقیمت را بشناسیم. بنابراین امیدواریم بتوانیم در این راستا به یکدیگر کمک کنیم. ما هم در وزارت بهداشت از این حرکت حمایت کرده و آن را دنبال می ‌کنیم.

در این همایش با حضور وزیر بهداشت، از اهداکنندگان سلول‌های بنیادی تقدیر شد.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه