شنبه 3 آذر 1403, Saturday 23 November 2024, مصادف با 21 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 24459
منتشر شده در شنبه, 04 شهریور 1402 16:25
تعداد دیدگاه: 0
رییس جمهور تاکید کرد؛

رئیس جمهور رفع موانع و چالش‌های پیش‌روی نظام اداری کشور را نیازمند کار جهادی با شاخصه‌های انگیزه، اندیشه و سرعت کار دانست و اظهار داشت‌: در شرایطی که خواسته دشمن، نظام اداری ناکارآمد با هدف ایجاد نارضایتی در مردم است، مسئولان باید با روحیه مضاعف و کار جهادی و نه معمولی و عادی به‌دنبال افزایش امید...

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، آیت الله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز شنبه در مراسم گرامیداشت هفته دولت و نیز هجدهمین جشنواره شهید رجایی، تلاش مخلصانه تمامی دست‌اندرکاران دولت در وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و دستگاه‌های اداری در سراسر کشور برای ایجاد امید در جامعه را شایسته قدردانی دانست و با تاکید بر ضرورت انکارناپذیر تحول در نظام اداری کشور در گام دوم انقلاب اسلامی گفت‌: نظام اداری کارآمد، چابک و امیدآفرین، برای تحقق اهداف انقلاب شکوهمند اسلامی و تداوم این نظام انقلابی نقش بسیار مهمی دارد.

رئیس جمهور در ادامه نظام اداری مردم پایه، ‌عدالت‌محور، متکی بر ایمان و توام با بهره‌وری را از شاخصه‌های نظام اداری انقلابی برشمرد و افزود: امروز ضمن ارزیابی و مقایسه نظام اداری کشور با این شاخصه‌ها، باید ببینیم نظام اداری ما با نظام اداری متناسب برای تحقق اهداف انقلاب چه میزان فاصله دارد؟

وی متناسب سازی نظام اداری کشور برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی را وظیفه همه مسئولان و مدیران و کارمندان دانست و تصریح کرد‌: چنین تحولی ممکن است در ابتدا با موانعی مواجه شود، چرا که برخی تحول‌ناپذیرند و به وضع موجود اداره‌ها و سازمان‌ها اکتفا می‌کنند.

رئیس جمهور بروکراسی اداری را یکی از مشکلات نظام اداری کشور و موجب پیچیدگی، درهم‌تنیدگی و کندی کارها دانست و افزود: ما بر کار کارشناسی در نظم اداری کشور تاکید داریم، اما باید مراقبت کنیم که هم کار کارشناسی و عالمانه و به دور از اعمال نظرات فردی و شخصی صورت گیرد و هم موجب کندی کار نشود.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز در نظام مدیریت برای استفاده توامان از نظرات کارشناسی، بدون مانع‌تراشی و کندی در نظام اداری،‌ نظریات مختلفی مطرح است، ایجاد سازمان چابک، توام با افزایش بهره‌وری را مقدمه تحقق این مهم دانست.

وی در ادامه رشد اقتصادی را در گرو افزایش سرمایه‌گذاری و بهره‌وری دانست و گفت‌: اگر این دو رکن در کنار هم نباشند، هدف‌گذاری رشد اقتصادی 8 درصدی قابل تحقق نیست، لذا ضروریست همه دستگاه‌ها در کنار سازمان بهره‌وری به‌دنبال ارتقای این شاخص مهم باشند تا هم رشد اقتصادی محقق شده،‌ هم اعتماد عمومی و رضایتمندی مردم نسبت به سازمان‌های اداری کشور افزایش یابد و نتیجه این اقدامات به رشد سرمایه اجتماعی منجر شود.

رئیس جمهور با اشاره تشکیل کارگروهی در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی برای بررسی زمینه‌های ایجاد نارضایتی مردم در سازمان‌ها اظهار داشت‌: بررسی گزارش این کارگروه نشان می‌دهد که در بسیاری از ادارات امکان رفع موانعی که منجر به کندی کار‌ها می‌شود و دستیابی به نتیجه مطلوب مقدور است،‌ لذا به همه مدیران در سراسر کشور به‌ویژه در سازمان اداری و استخدامی و سازمان بهره‌وری توصیه کنم با بازنگری در فرآیندها تا حد امکان از گردش اضافی کارها در نظام اداری بکاهند و امورات را چابکتر، سریع‌تر و سهل‌تر به نتیجه برسانند.

وی رفع موانع و چالش‌های پیش‌روی نظام اداری کشور را نیازمند کار جهادی با شاخصه‌های انگیزه، اندیشه و سرعت کار دانست و گفت‌: در شرایطی که خواسته دشمن، نظام اداری ناکارآمد با هدف ایجاد نارضایتی در مردم است، مسئولان باید با روحیه مضاعف و کار جهادی و نه معمولی و عادی به‌دنبال افزایش امید در جامعه با کارآمد کردن نظام اداری کشور باشند.

رئیس جمهور با بیان اینکه صرف دستور دادن از سوی مدیران به منزله تحقق و اجرای کارها نیست، تاکید کرد: همه مدیران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی تا عدم تحقق عینی و عملی یک دستور، آن مسئله را انجام شده تلقی نکنند.

رئیس جمهور ادامه داد: هر چند نیت‌ها در اتخاذ تصمیمات و دستورات خیر است، ولی باید اجرایی شدن و تحقق عینی مسائل نیز پیگیری شود و نباید به هیچ‌وجه از پیگیری خسته شویم.

وی با اشاره به معطل ماندن برخی پروژه‌ها و طرح‌ها به دلیل عدم پیگیری توسط مسئولین امر، تصریح کرد: برخی از طرح‌ها و پروژه‌ها چند سال معطل برخی قراردادهایی مانده که باید سیر خود را طی می‌کرد ولی انجام این کار به اندازه عمر چند دولت طول کشیده است.

رئیس جمهور افزود: همه مدیران و وزرا و روسای سازمان‌ها باید با هدف افزایش سرعت و دقت، در سیر کارها و فرایندها بازنگری کنند.

وی مردم‌داری، عدالت‌خواهی، حق‌خواهی و توجه به چابک‌سازی در سازمان اداری را شاخصه‌های شخصیتی شهید رجایی در نحوه مدیریت عنوان کرد و اظهار داشت: مدیران باید بی‌واسطه با مردم ارتباط بگیرند و روند پیشرفت امور را بسنجند. همچنین باید در زمینه جذب نیرو این مسئله را مدنظر داشته باشند که آیا برای تدبیر امور و انجام کارها به پست و جایگاه و نیروی جدید نیاز هست یا نه؟ ابتدا باید کار تعریف شود و بعد نسبت به جذب نیرو اقدام کرد.

رئیس جمهور هوشمندسازی را امری ضروری برشمرد که به شفافیت در کارها کمک می‌کند و گفت: اگر در جایی این هوشمندسازی مانع تلف شدن وقتِ نیروها شود، ضرورت آن بیشتر هم می‌شود؛ بدانید که ما مسئول عمر کارکنان و نیروهای نظام اداری کشور نیز هستیم و باید در قبال آن پاسخگو باشیم. هم خود نیروی انسانی در برابر چگونگی صرف وقت خود در ادارات مسئول است و هم ما باید در برابر چگونگی تعریف کار برای آنها پاسخگو باشیم.

وی همچنین توجه به کرامت مردم در سازمان اداری کشور را امری ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد: بلند شدن جلوی پای مردم یکی از جلوه‌های حفظ کرامت مردم است، ولی درست و سریع انجام دادن کار مردم نیز رعایت کرامت مردم و ارباب رجوع است.

رئیس جمهور ضرورت دانش‌افزایی کارکنان دولت را نیز مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: باید برای کارآمدی و روزآمد شدن نیروی انسانی به دانش و علوم روز تدابیر لازم را بیندیشیم و اینگونه نباشد که نیروی انسانی پس از دریافت حکم استخدامی خود را از توجه به دانش‌افزایی و افزایش مهارت بی‌نیاز بداند.

وی ضمن تاکید بر ضرورت توجه به ضوابط نظام اداری و پرهیز از روابط در ساختار اداری کشور گفت: ساختار اداری به دور از فساد، تبعیض و تحقیر، سازمان اداری تراز انقلاب اسلامی است که در چارچوب گام دوم انقلاب قابل تفسیر است.

رئیس جمهور ایجاد نظام عادلانه حقوق و مزایا را نیز از رسالت‌های دولت دانست و گفت: اگر نظام عادلانه حقوق و مزایا جایش را به نظام چانه‌زنی در مجلس و دولت بدهد، جای تأسف است؛ باید هر کس به میزان تلاش و زحمتی که می‌کشد، حقوق دریافت کند و برای تحقق نظام عادلانه حقوق و مزایا همه بخش‌ها اعم از مجلس، دولت و سازمان‌ها و نهادها باید دست به دست هم بدهند تا این امر اجرایی شود، هرچند ممکن است عده‌ای از اجرایی شدن آن ناراحت شوند.

در بخش ابتدایی این مراسم از وزارت نیرو، وزارت نفت، وزارت کشور، سازمان بهزیستی، استانداری زنجان، دانشگاه ایلام، سازمان امور مالیاتی، سازمان ثبت احوال کشور، سازمان پالایش و پخش فراورده‌های نفتی و وزارت امور خارجه به‌عنوان دستگاه‌های برتر هجدهمین دوره جشنواره شهید رجایی با حضور رئیس جمهور تقدیر به‌عمل آمد./انتهای پیام

نوشتن دیدگاه