علی اکبر اشعری گفت: ما به عنوان فرد مسلمان و کسی که در جامعه اسلامی زندگی میکنیم، نیاز به تاسی از رفتار و کردار پیامبر اسلام داریم که جشنواره خاتم این امکان را فراهم کرده است.
رئیس شورای راهبردی چهارمین جشنواره خاتم امروز، بیست و هفتم فروردینماه در نشست خبری چهارمین دوره جشنواره خاتم که با حضور تعدادی از مسئولان جشنواره در دفتر نشر فرهنگ اسلامی برگزار شد، گفت: در این جشنواره ۶۷۸ نفر شرکت کردند. ۲۸۸ اثر در گروه کودک و نوجوان، ۳۹۰ اثر در گروه سنی بزرگسالان و ۲۵ اثر هم از کشورهای لبنان، سوریه و عراق به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
علی اکبر اشعری گفت: ما به عنوان فرد مسلمان و کسی که در جامعه اسلامی زندگی میکنیم، نیاز به تاسی از رفتار و کردار پیامبر اسلام داریم که جشنواره خاتم این امکان را فراهم کرده است.
او ادامه داد: ۶۰ درصد شرکتکنندگان دانشآموز بودند که بیشترین آثار به ترتیب از استانهای ایلام، آذربایجان غربی و گیلان بود. همچنین در بخش بزرگسالان ۷۰ درصد شرکتکنندگان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری بودند که بیشترین آثار به ترتیب متعلق به استانهای تهران، اصفهان و آذربایجان شرقی بود.
اشعری افزود: داستانهای جشنواره به دو گروه «کودک و نوجوان» و «بزرگسالان» تقسیم شده که داوران گروه کودک و نوجوان در مرحله اول ۲۱ اثر و داوران گروه بزرگسالان در مرحله اول ۱۶ اثر را انتخاب کردهاند.
او در ادامه گفت: مراسم اختتامیه جشنواره چهارم خاتم، ۱۴ اردیبهشت در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر برگزار خواهد شد.
تولید ۲۵۰۰ اثر درباره پیامبر (ص) در چهار دوره جشنواره
محسن چینیفروشان عضو شورای راهبری جشنواره خاتم گفت: نزدیک به ۲۵۰۰ آثار در طول چهار سال گذشته در برگزاری جشنوارههای خاتم بهدست آمده است.
داستانهای جشنواره به تدریج از تکراری بودن در میآیند
مجید قیصری، دبیر چهارمین جشنواره خاتم اظهار خوشنودی کرد که داستانهای کوتاه از شروع جشنواره تا به حال به تدریج از تکرار خارج شده و شخصیت پیامبر را از زوایای دیگر و با کیفیت بهتری نگاه میکنند.
او افزود: همیشه خلأ در داستانهایی منتشر شده از حضرت محمد (ص) احساس میشد که جشنواره خاتم این امکان را پدید آورد تا داستانهایی درباره رفتار و سلوک ایشان به نگارش درآورند.
قیصری گفت: علاوه بر کشورهایی که تا به حال در این جشنواره شرکت کردهاند، در حال رایزنی با کشورهای ترکیه و آذربایجان هستند که با این جشنواره بیشتر آشنا شوند.
او افزود: بعد از ماه مبارک رمضان کارگاههایی برای آموزش داستان نویسی در نظر گرفته شده که سعی بر استفاده از اساتید استانی است و در میان آنان استعدادیابی نیز خواهد شد.
قیصری با اشاره به جوایز این جشنواره گفت: نفر اول جشنواره ۱۰ میلیون تومان، نفر دوم ۷ میلیون و نفر سوم ۵ میلیون تومان دریافت خواهند کرد و از سه داستان رسیده در جشنواره تقدیر خواهد شد. همچنین جایزة ویژه هیئت داوران ۵ میلیون تومان به همراه لوح تقدیر خواهد بود.