يكشنبه 30 دي 1403, Sunday 19 January 2025, مصادف با 19 رجب 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 6893
منتشر شده در دوشنبه, 20 خرداد 1398 19:52
تعداد دیدگاه: 0
سرچشمه-پاتوق-دائمی-اسباب‌بازی‌های-ایرانی-شد

نشست بررسی و تحلیل نقش اسباب‌بازی به عنوان یک کالای فرهنگی هویت ساز و افتتاحیه اولین نمایشگاه دائمی اسباب بازی‌های ایرانی عصر امروز (20 خرداد ماه) در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی سرچشمه برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری همراز نیوز به نقل از  ایسنا، در این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی (رئیس سازمان تبلیغات اسلامی)، فاضل نظری (مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان)، محمدحسین سجادی‌نیری (دبیر ستاد فناوری نرم و هویت ساز ریاست جمهوری)، غلامرضا دیزجی (رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی ایران) سخنرانی کردند.

در ابتدای این برنامه دیزجی گفت: انبیا سفارش کرده‌اند که تا هفت سالگی دوره سیادت کودک است و باید از آموزش رسمی خودداری کرد. مهم‌ترین ابزار برای شخصیت بخشی به کودک، بازی با اسباب‌بازی است. بچه با بازی خود را شناخته و خلاق خواهد شد. امیدوارم تولیدات داخلی زیاد شود و از واردات بی‌نیاز شویم.

مهدی علی اکبرزاده، مشاور وزیر آموزش و پرورش هم بیان کرد: آموزش و پرورش تلاش تمامی تولیدکنندگان اسباب بازی را قدر می‌نهد. در مدارس اتاق بازی قرار داده شده که مجموعه‌هایی مانند اینجا می‌توانند به تجهیز این مراکز کمک کنند. در کنار تولیدکنندگان اسباب بازی هستیم، چراکه رونق تولید را هم فراهم خواهند کرد. این تولیدات به راحتی از تولیدات خارجی جلو خواهند زد و بسیار باکیفیت هستند. امیدوارم تولیدکنندگان با نشاط بیشتری به کار خود ادامه دهند.

همچنین نظری عنوان کرد: اتفاق بسیار خجسته و میمونی است. این مجموعه به صورت خصوصی در تولید و توزیع اقدام کرده است. از مجموعه تولیدکنندگان اسباب بازی که در سال‌های اخیر فعال‌تر شده‌اند، تشکر می‌کنم.

او درباره اهمیت تولید اسباب بازی ملی در تشکیل هویت کودکان گفت: یک کشور مهاجم با ارائه محصولات فرهنگی درصدد تغییر هویت جامعه هدف است. حال گاهی این جامعه هدف برای به دست آوردن این محصولات فرهنگی بیگانه پول هم می‌پردازد. امیدوارم در این راستا به خودکفایی برسیم.

قمی بیان کرد: یک روز بعضی‌ها پیش امام (ره) رفتند تا درباره مبارزه مسلحانه و ضرورت آن برای مقابله با رژیم قبلی صحبت کنند ولی امام گفتند این جزو خط فکری ما نیست. بعد گفتند که پس کسانی که این گونه مبارزه می‌کنند را حمایت کنیم ولی باز هم مخالفت کردند. امام (ره) فرمودند مدل مبارزه ما فرق دارد و باید مدل مبارزه خود را پیدا کنیم. مدل مبارزه ما مردم را به روی صحنه آوردن است.

او ادامه داد: ما یک خانواده بزرگ هستیم. یک زیست بوم متفاوت که ویژگی‌های خاص خود را دارد و چیزهایی دارد که هیچ جای دیگر نیست. ما الگوی بومی خود را برای پیشرفت می‌خواهیم ما در طول تاریخ حرفی برای گفتن داشتیم اکنون هم داریم. ما می‌خواهیم پیشرفت کنیم و از آرمان‌های خود کنار نمی‌کشیم. بازی در عقبه تاریخی ما پدیده غنی بوده است و در گذشته باعث صمیمیت بیشتر جامعه و جمع‌ها می‌شده و تنها برای کودکان نبوده است. در این جامعه خلاقیت موج می‌زند و می‌توانیم اسباب بازی‌های بهتر و خلاق‌تر حتی برای بزرگسالان بسازیم. باید بحث اقتصادی اسباب بازی‌ها را در نظر بگیریم. باید متناسب با فرهنگ خودمان برای فرزندانمان کتاب و اسباب بازی فراهم کنیم. اسباب بازی روی بعد شناختی و شخصیتی بچه‌ها و حتی بزرگسالان اثر می‌گذارد. برای اینکه استعداد بچه‌ها شکوفا شود باید به تولید اسباب بازی توجه کنیم.

نیری بیان کرد که قصد دارد گزارش مختصری از فعالیت‌هایی که در نظر دارند در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای کمک به خلاقیت در حوزه اسباب بازی، انجام دهند، ارائه دهد و در این ارتباط گفت: چند سالی تلاش داشتیم تا شرکت‌های فعال در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق، حائز عنوان دانش بنیان شوند و نگاهی که دولتمردان به این حوزه دارند یک نگاه همه گیر شود. یکی از شاخه‌های اصلی حوزه خلاق حوزه اسباب بازی است و در تلاشیم تا زیست بوم آن را توسعه دهیم به گونه‌ای در تمامی بخش‌ها موفق باشد.

نیری افزود: باید نگاهی همه‌جانبه و فرهنگی از طرف دولت به این جریان وجود داشته باشد و شرکت‌های اکوسیستم برنامه خلاق در زیر شاخه اسباب‌بازی را توسعه دهیم و باید کار را به فعالان این حوزه بسپاریم. امیدوارم بخش خصوصی بتواند در سرمایه‌گذاری برای ایده‌ها وارد شود، از کپی خارج شویم و وارد ایده‌های خود شویم. همین جا از تمام ضعف‌هایی که سازمان ما داشته و بی‌توجهی‌هایی که کرده عذرخواهی می‌کنم.

همچنین هاشمی، مدیرعامل سازمان شهدای هفت تیر گفت: مجموعه سرچشمه یک کار محوری برای خود تعریف کرده که آن کار منجر به برگزاری این نمایشگاه دائمی شده است. برنامه داشتیم اینجا پاتوق فکری انقلاب اسلامی شود. مسئله اسباب بازی با تربیت در ارتباط است. از اینکه این کار اینجا انجام خواهد شد خوشحالیم. امیدوارم بتوانیم به هدف خود دست پیدا کنیم. اینجا برای هر نوع برنامه فرنگی فکری انقلاب باز است.

در پایان از دو تن از فعالان عرصه اسباب بازی به نام‌های عزیز مقصود پور پیشکسوت تولید اسباب بازی در دهه ۵۰ و محمد علی رئیس دانا پیشکسوت تولید اسباب بازی در دهه ۶۰ تقدیر شد.

انتهای پیام

نوشتن دیدگاه