جمعه 2 آذر 1403, Friday 22 November 2024, مصادف با 20 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 23773
منتشر شده در پنج شنبه, 17 فروردين 1402 16:21
تعداد دیدگاه: 0
رییس سازمان مدیریت بحران کشور هشدار داد:

رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: تقریبا در ۱۲۵ هزار کیلومتر مربع که حدود ۸ تا ۹ درصد مساحت کشور می‌شود، شاهد فرونشست هستیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، محمد حسن نامی درباره بحران فرونشست در کشور گفت: از سال ۱۳۷۸ که فرونشست زمین در فامنین همدان اعلام شد تا این تاریخ بی‌وقفه با صرف زمان قابل ملاحظه‌ای کارشناسان مطالعات و اقدامات خود را انجام داده‌اند.
وی با بیان اینکه نتایج نامطلوب توسعه پهنه‌های فرونشست زمین در سرزمین ایران را همه شاهد هستیم، ادامه داد: آخرین ارزیابی از تجمیع تمام نقشه‌های موجود که شامل نقشه‌های سازمان نقشه‌برداری، سازمان زمین شناسی، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و مرکز تحقیقات وزارت راه و مسکن و شهرسازی و… نشان می‌دهد که فرونشست در کشور ما جدی است و باید به آن دقت کنیم.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به برداشت بی‌رویه آب از سفره‌های آب زیرزمینی تصریح کرد: ما باید در مورد آب‌های زیرزمینی که برداشت می‌کنیم، دقت لازم را داشته باشیم، اگر این دقت را نداشته باشیم مرتب آبخوان‌ها تخلیه شده و عدم جایگزینی آب در این آبخوان‌ها باعث مرگ آبخوان‌ها می‌شود و خطرات فرونشست را نیز به صورت جدی برای ما به دنبال دارد.
نامی خاطرنشان کرد: تقریبا در ۱۲۵ هزار کیلومتر مربع که حدود ۸ تا ۹ درصد مساحت کشور می‌شود، شاهد فرونشست هستیم، جمعیتی حدود ۱۸ تا ۱۹ میلیون نفر در این پهنه ساکن هستند. تعداد ۲۸۰ شهر و ۹۲۰۰ روستا در معرض خطرات ناشی از فرونشست قرار دارند. زوم‌های فرونشست در برخی از شهرها قابل توجه است و نباید اجازه دهیم تا آبخوان‌ها از بین بروند و شاهد مرگ آبخوان‌ها باشیم.
وی تاکید کرد: به موضوع فرونشست در تهران، خراسان رضوی و اصفهان باید بیشتر توجه شود و ما نیز به دنبال این هستیم که با یک برنامه خاص و مدون انتقال آب به سفره‌های زیرزمینی انجام شود تا آب خوان‌ها از بین نروند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به‌ عدم مصرف صحیح آب در کشور گفت: متاسفانه استاندارد مصرف آب را در بخش‌های مختلف رعایت نمی‌کنیم یعنی در بخش کشاورزی، در بخش صنعتی و بخش خانگی مصرف صحیح رعایت نمی‌شود و ما باید روی این موضوع یک برنامه آموزشی بسیار قوی در صدا و سیما و فضای مجازی و همچنین مدارس و دانشگاه‌ها داشته باشیم.
نامی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم کار مثبتی انجام دهیم باید به دانش آموزان از همین دوران مدرسه بیاموزیم. این کودکان آیندگان اداره‌کننده این کشور بزرگ هستند و باید بدانند که خطرات پیش روی آن‌ها چیست و به آن‌ها مسائل را آموزش دهیم تا کودکان در منازل نقش پیشگیری کننده از مصرف بیش از حد را داشته باشند. نیاز است که صدا و سیما و فضای مجازی که اغلب مردم از آن استفاده می‌کنند و هم رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها به این موضوع بپردازند./انتهای پیام

وزارت نیرو

نوشتن دیدگاه