شنبه 29 دي 1403, Saturday 18 January 2025, مصادف با 18 رجب 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 10941
منتشر شده در یکشنبه, 29 دی 1398 15:32
تعداد دیدگاه: 0
الزام-شهرداری-تهران-به-ایجاد-سامانه-برخط-پایش-ایمنی-ساختمان‌ها

اعضای شورای اسلامی شهر تهران طرح الزام شهرداری تهران به ایجاد سامانه برخط پایش ایمنی ساختمان‌های...

اعضای شورای اسلامی شهر تهران طرح الزام شهرداری تهران به ایجاد سامانه برخط پایش ایمنی ساختمان‌های موجود در پایتخت را در برابر خطر آتش‌سوزی را به تصویب رساندند.

به گزارش خبرنگار مهر، زهرا صدر اعظم نوری، رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران پیش از قرائت دلایل توجیهی طرح الزام شهرداری تهران به ایجاد سامانه برخط پایش ایمنی ساختمان‌های موجود شهر تهران در برابر خطر وقوع آتش سوزی ضمن انتقاد از گردش طولانی مدت کار در شورا گفت: این طرح ماه هاست که در شورا مطرح می‌شود اما همواره ایرادات نابجایی به آن گرفته می‌شود.

وی ادامه داد: ما باید نگاهمان را وقتی کار کارشناسی ویژه و به موقع انجام می‌شود بازتر کنیم. برای من جالب است که وقتی کمیسیونی کار خود را به موقع انجام می‌دهد مجازات می‌شود و همیشه در جامعه ما کسانی که کار خود را درست و به موقع انجام می‌دهند محکوم به صبرند و با تأخیر در انجام اقدامات عملیاتی مواجه می‌شوند.

نوری گفت: کمیسیون سلامت، محیط زیست وخدمات شهری ده‌ها جلسه کارشناسی برگزار کرده و طرح شهرداری را تغییر و مورد بررسی جدی قرارداد و به صحن آورد اما شما به دلایل نامشخصی آنرا رد کردید حالا هم که این طرح آمده باز به دلایل نامعلوم با آن مخالف می‌کنید این در حالیست که ما با موضوع حریق مواجه هستیم و باید هر چه زودتر تعیین تکلیف شود.

او در ادامه و در توضیح طرح مذکور گفت: بعد از حادثه پلاسکو که ۱۶ نفر از بهترین آتش نشانان ما به شهادت رسیدند طی کار ویژه ای از سال ۹۶ موضوع حریق را به طور جد بررسی کردیم طی این بررسی‌ها مشخص شد بیش از ۲۷ هزار حریق که ۳,۷۰۰ میلیارد ریال خسارت وارد کرده در سال ۹۶ اتفاق افتاده است. این میزان در سال ۹۷ کاهش و به ۲۱ هزار حریق رسید و خسارت نیز به بیش از ۳ هزار میلیارد ریال رسید.

او با بیان اینکه در سال ۹۸ نیز تعداد حریق ۲۰ هزار مورد بوده است و اگر تا پایان سال حساب شود همان عدد و رقم قبلی خواهد بود اضافه کرد: موضوع حریق در تهران یک موضوع بسیار جدی است که مرتباً سازمان آتش نشانی را درگیر می‌کند.

نوری با بیان اینکه حدود ۶ هزار حریق در سال ۹۶ مربوط به ساختمان‌های مسکونی و حدود هزار و ۴۵۱ حریق مربوط به خودرو است، گفت: بیشترین حریق یعنی ۱۹ هزار مورد مربوط به فضای سبز و معابر است که این نسبت در سال ۹۷ نیز با تغییراتی تکرار شده اما حریق ساختمان و فضای سبز کمتر شده است. در ٩ ماهه ۹۸ نیز به همین صورت حدود ۴ هزار حریق ساختمانی داریم و حدود ۱۴ هزار حریق فضای سبز و معابر.

این عضو شورا با بیان اینکه در کاربری‌های مسکونی میزان حریق بالاتر است گفت: خسارات وارد شده قابل توجه است و جالب اینجاست که اغلب آتش‌سوزی‌های رخ داده به چند دلیل ثابت رخ داده اند. مانند عدم وجود سیستم اطفاء اتوماتیک حریق، عدم رعایت اصول ایمنی سیم کشی برق، عدم رعایت منطقه بندی حریق، عدم وجود راه خروج مناسب و ایمن، وجود انبار کالاهای قابل اشتعال، عدم نصب و اجرای علائم خروج عدم نصب و روشنایی‌های اضطراری و مانند آن.

رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران گفت: حدود ۲۸ هزار ساختمان اختصاصی ناایمن، ۳ هزار و ۴۹۵ ساختمان دولتی و ۱ هزار و ۲۰۷ ساختمان متعلق به شهرداری مورد بازدید قرار گرفته است. یعنی در مجموع، آمار ۳۴ هزارتایی مربوط به ساختمان‌های ناایمنی است که مورد بازرسی قرار گرفتند و بیشتر آن‌ها با کاربری مسکونی و مختلط، تجاری و سایر هستند.

نوری گفت: ضروری است سازمان آتش نشانی با همکاری سازمان‌های دیگر مجهز به سامانه برخطی باشد که اطلاعات ساختمان‌ها در آن ثبت شده و زمانی که خطر حریق اتفاق می‌افتد با شناسایی سریع ویژگی‌های ساختمان وارد عمل شود.

نوری در پایان گفت: شایان ذکر است که سازمان آتش نشانی در حال حاضر پایش ساختمان‌ها را انجام می‌دهد اما لازم است که اقدامشان مصوبه داشته باشد و تأمین اعتبار صورت گیرد و در عین حال همکاری دستگاه‌های دیگر را در حین کار داشته باشند.

نوشتن دیدگاه