تالاب میانکاله نخستین تالابی است که در فهرست کنواسیون بینالمللی رامسر ثبت شده است و در چند هفته...
تالاب میانکاله نخستین تالابی است که در فهرست کنواسیون بینالمللی رامسر ثبت شده است و در چند هفته اخیر به دلیل مرگ مشکوک نزدیک به ۱۳ هزار پرنده مهاجر در آن مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا در پی تلف شدن نزدیک به ۱۳ هزار پرنده مهاجر در تالاب میانکاله، این اکوسیستم در کانون توجه قرار گرفت. در ادامه به هشت نکته درباره تالاب میانکاله که این روزها به قتلگاه پرندگان مهاجر تبدیل شده است،میپردازیم.
*تالاب میانکاله بخشی ازشبه جزیره میانکاله است که از شمال با دریای خزر همسایه است.
* این تالاب با بیش از ۶۸ هزار هکتار مساحت دارای مجموعهای از شنزارهای ساحلی، زمینهای باتلاقی، آبگیرها، مرداب جنگلی با پوشش درختچههای گز، جنگل انارستان، بوتههای تمشک است.
* کنوانسیون بینالمللی رامسر حدود ۵۰ سال گذشته در شهر رامسر ایران برای حفاظت از اکوسیستم تالابها تصویب شد و مدتی پس از آن میانکاله عنوان اولین تالاب ثبت شده در فهرست این کنواسیون بین المللی را به خود اختصاص داد و «بهشت پرندهنگری ایران» لقب گرفت و به عنوان «پناهگاه حیات وحش» انتخاب شد.
*در پناهگاه حیات وحش میانکاله ۲۳۰ گونه پرنده در قالب پرندگان خشک زی، آبزی و کنار آبزی زیستمند هستند که از این میان ۱۰۰ گونه تالابی( آبزی و کنار آبزی) و ۱۳۰ گونه خشکزی هستند.
*از ۱۰۰ گونه پرنده تالابی در میانکاله حدود ۲۰ گونه مانند طاووسک، انواع یلوهها و انواع کشیم از پرندگان تالابی بومی و ۸۰ گونه تالابی مهاجر تابستان گذران، زمستان گذران و عبوری هستند.
*از میان ۸۰ گونه پرنده تالابی مهاجر در میانکاله پنج گونه پرنده عبوری و اتفاقی شامل گیلان شاه خالدار، عروس غاز، غاز پیشانی سفید کوچک و درنای خاکستری است. ۷۵ گونه پرنده مهاجر زمستان گذران تالابی در این تالاب زیست میکنند. فلامینگو، چنگر، اردک و غازها هر ساله از مناطق سردسیر نیمکره شمالی به عرضهای پایینتر حرکت میکنند و تعداد زیادی از آنها برای زمستان گذرانی در میانکاله فرود میآیند تا پس از مدتی دوباره سفر خود را ادامه دهند.
* امسال میانکاله نقطه پایان سفر بیش از ۱۳ هزار پرنده مهاجر شد و درسوم بهمن ماه بود که تلفات پرندگان مهاجر در میانکاله برای نخستین بار رسانهای شد.
* ۸ بهمن ماه سازمان دامپزشکی پس از گذشته پنج روز از رسانهای شدن خبر مرگ پرندگان مهاجر میانکاله اعلام کرد که «سم بوتولیسم» علت تلف شدن پرندگان مهاجر در میانکاله است اما بعضی متخصصان و فعالان محیط زیست معتقدند که آلودگی آب و برخی عواملی که هنوز بررسی نشده علت مرگ و میر بیسابقه پرندگان در این منطقه بوده است و از سوی دیگر این گونههای مهاجر را قربانی تضاد منافع میدانند. انتهای پیام