يكشنبه 30 دي 1403, Sunday 19 January 2025, مصادف با 19 رجب 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 14387
منتشر شده در چهارشنبه, 19 شهریور 1399 22:07
تعداد دیدگاه: 0
وزیر-آموزش-و-پرورش-مدارس-نمی‌توانند-دانش‌آموزان-را-به-حضور-ملزم-کنند

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: همه تلاش...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: همه تلاش ما و مجموعه بزرگ آموزش و پرورش این است که خانواده‌ها بتوانند با آرامش و آگاهی کامل برای حضور فرزندان خود در مدارس تصمیم بگیرند و نگران سلامت و تحصیل فرزندشان نباشند.

وی افزود: بازگشایی مدارس از ابتدای هفته انجام شد و دانش‌آموزان و همه معلمان به مدرسه مراجعه کردند و در جریان امور قرار گرفتند و اگر ابهاماتی داشتند این ابهامات برطرف شد. ما و خانواده‌ها دغدغه سلامت دانش‌آموزان را داریم بنابراین حداکثر ملاحظه را برای حفظ سلامت دانش‌آموزان به عمل می‌آوریم و هیچ تصمیمی نمی‌گیریم که سلامت آنها لحاظ نشود.

وزیر آموزش و پرورش گفت: دغدغه دوم، آموزش است. بیشترین و پایدارترین یادگیری در دوره کودکی و نوجوانی اتفاق می‌افتد. شخصیت و هویت دانش‌آموزان در همین دوره شکل می‌گیرد و ظرفیت‌های اجتماعی‌شدن در همین دوره تقویت می‌شود بنابراین نمی‌توان از آموزش منصرف شد.

حاجی میرزایی ادامه داد: فاصله طولانی مدت دانش‌آموزان از آموزش در سلامت جسمی و روانی آنها تاثیر منفی دارد و سلامت اجتماعی را نیز به مخاطره می‌اندازد بنابراین به دنبال یک الگوی بودیم تا آموزش و سلامت را در کنار هم داشته باشیم به همین دلیل اعلام کردیم که مدارس باز هستند و بر آموزش حضوری تاکید داشتیم و برای آن اولویت قائل شدیم چون مدرسه تنها کانون آموزش نیست بلکه کانون پرورش، تقویت روابط اجتماعی و ارتباط با همسالان است.

وی عنوان کرد: برای تست سلامت دانش‌آموزان پروتکل‌های بهداشتی توسط وزارت بهداشت تدوین شد و سازوکارهایی دارد از جمله اینکه فاصله صندلی‌ها باید فاصله یک متر باشد، کلاس‌ها حداکثر در 35 دقیقه برگزار شود که برای دوره ابتدایی 20 تا 25 دقیقه است، سرویس‌های بهداشتی آماده سرویس دادن به دانش‌آموزان باشند.

وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس قابل قبول است

حاجی میرزایی درباره بازدید از مدارس و ارزیابی از نحوه رعایت پروتکل‌های بهداشتی متذکر شد: بنده بازدیدی از تعدادی از مدارس  در داشتم همچنین همکارانمان در سراسر کشور از مدارس بازدید کردند به نظر می‌رسد رعایت پروتکل‌های بهداشتی قابل قبول است البته کاستی‌هایی هم ممکن است در برخی از مدارس وجود داشته باشد. این هفته و حداکثر هفته دیگر، هفته‌های کسب آمادگی‌های لازم هستند.

هیچ الزامی برای حضور دانش‌آموزان در مدارس وجود ندارد

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در چهار مدرسه‌ای که روز گذشته بازدید داشتم، درس شروع شده بود و دانش‌آموزان 8 تا 12 نفر در کلاس حضور داشتند. از سرویس‌های بهداشتی بازدید کردم خیلی خوب بود. در یکی از مدارس در خانواده‌ها شرکت کردم به سوالاتشان پاسخ دادم.برای رفع نگرانی خانواده‌ها اعلام کردیم هیچ الزامی برای حضور دانش‌آموزان نیست و ما امکان‌های جایگزین را پیش‌بینی کردیم، آموزش مجازی از طریق شاد ارائه می‌شود و شبکه‌های تلویزیونی نیز دروس دانش‌آموزان را ارائه می کنند. حتی در یکی از مدارسی که رفته بودم معلم در حال تدریس به صورت حضوری بود و پایه‌ای را درست کرده بودند که از طریق موبایل از تدریس معلم فیلمبرداری می‌شد تا به صورت آنلاین در شاد برای دانش آموزانی که در خانه هستند پخش شود.

وی‌ ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت بر روند اجرای پروتکل‌های بهداشتی توسط مدارس نظارت می‌کنند یکی از کارهایی که هر هفته در ستاد ملی مبارزه با کرونا انجام می‌شود ارزیابی وزارت بهداشت از رعایت دستورالعمل‌ها در همه اصناف از جمله آموزش و پرورش است.

خانواده‌ها بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مدارس نظارت کنند

حاجی میرزایی درباره نظارت خانواده‌ها بر روند رعایت پروتکل‌های بهداشتی گفت:  خواهش می‌کنم که خانواده‌ها نظارت کنند ما به انجمن اولیا مربیان ماموریت داریم که بر اجرای پروتکل‌ها نظارت کنند از خود خانواده‌ها هم می‌خواهیم که نظارت کنند. از مناطق آموزش و پرورش نیز خواستیم به صورت سرزده به مدارس بروند و مطمئن شوند پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد:آقای جهانگیری که از مدارس بازید کرد گفت مدیران خانم واقعاً رفتارشان با بچه‌هاکاملاً حس مادرانه را منتقل می‌کردد و مدیران مرد کاملا احساس پدرانه داشتند. ما خوشبختیم که فرهنگیان مسئولیت پذیر هستند و با دغدغه کامل از دانش‌آموزان مراقبت می‌کنند. از بچه‌ها در کلاس پروتکل‌هایی که باید رعایت کنند را پرسیدیم، دقیقا توضیح می‌دادند و هر کدام در کیفشان اسپری ضدعفونی کردن دست داشتند همچنین فاصله را کاملاً رعایت می‌کردند، دانش‌آموزان کاملاً آگاه هستند و من به آنها اعتماد دارم.

حاجی میرزایی درباره وضعیت آموزش در شبکه شاد متذکر شد: تکلیف کلاس بندی دانش‌آموزان که مشخص شد و اسامی آنها در سامانه سناد ثبت شد به محض ورود کد ملی خود در سامانه شاد به کلاس درسشان هدایت می‌شوند. حدود 80 درصد از دانش‌آموزان کاملاً در کلاس‌های خودشان نشستند و در شاد به راحتی می‌توانند در کلاس خود وارد شوند.

وی درباره اینترنت رایگان شاد گفت: با دستور رئیس جمهور اینترنت همه کسانی که از شاد استفاده می‌کنند رایگان است. وزارت ارتباطات تمهیدات لازم را اندیشیده و این هماهنگی‌های لازم با ارائه کننده‌های اینترنت انجام داده است.

هیچ مدرسه‌ای نمی‌تواند حضور دانش‌آموزان را اجبار کند

وزیر آموزش و پرورش درباره الزام برخی مدارس به حضور دانش‌آموزان به این بهانه که آموزش مجازی ندارند، عنوان کرد:  هیچ مدرسه‌ای حق ندارد دانش آموزان را مجبور به حضور کند. تصمیم برای حضور یا عدم حضور با خانواده دانش‌آموزان است و اگر خانواده تصمیم بگیرند که فرزندشان در مدرسه حاضر نشود، آموزش‌های جایگزین را از طریق شبکه شاد و تلویزیون داریم و هیچ مدرسه‌ای نمی‌تواند استنکاف کند.

وی ادامه داد: مدارس حق ندارند برای تامین مواد ضدعفونی کننده از خانواده گ‌ها پول دریافت کنند ما سرانه‌های لازم را در اختیار مدارس قرار دادیم.

فعالیت غیر حضوری معلمان دارای بیماری زمینه ای

حاجی میرزایی درباره تغییر پروتکل‌های بهداشتی با توجه به رسیدن فصل پاییز گفت: با پدیده ناشناخته‌ای مواجه هستیم و نمی توان گفت در یک ماه آینده چه اتفاقی می‌افتد هم اکنون بر اساس پروتکل‌های فعلی عمل می‌کنیم و مسئولان وزارت بهداشت دائم شرایط کشور را رصد می‌کنند و اگر نیاز به تغییراتی در پروتکل‌ها باشد آن را اعمال خواهند کرد.

وی درباره حضور معلمان و دانش آموزان دارای بیماری زمینه‌ای در مدارس گفت: هر معلمی که بیماری زمینه‌ای دارد اگر گواهی لازم را به مدرسه ارائه کند کار او غیر حضوری می شود و دانش آموزانی هم که بیماری زمینه‌ای دارند یا دچار علائم سرماخوردگی هستند از حضور در مدرسه پرهیز کنند.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه