عکس خبر آرشیوی است. یک فوق تخصص عفونی اطفال و رییس بخش عفونی بیمارستان کودکان مفید با اشاره به...
یک فوق تخصص عفونی اطفال و رییس بخش عفونی بیمارستان کودکان مفید با اشاره به وضعیت ابتلای کودکان به گونه هندی کرونا یا همان کرونای دلتا که این روزها در کشور شیوع پیدا کرده است، گفت: کودکان بیشتر ممکن است به ویروس کرونای دلتا مبتلا شوند و به تبع آن در زنجیره انتقال هم قرار گرفته و به راحتی میتوانند بیماری را به دیگران نیز منتقل کنند.
دکتر عبدالله کریمی در گفت و گو با ایسنا، درباره وضعیت ابتلای کودکان به کرونای دلتا یا همان واریانت هندی ویروس کرونا، گفت: کرونای دلتا نسبت به ویروس اصلی و همچنین ویروس آلفا (واریانت انگلیسی ویروس کرونا) چند ویژگی دارد؛ یکی از ویژگیهایش این است که سرعت انتقال آن بسیار بیشتر بوده و قدرت سرایتش ۶۰ درصد نسبت به ویروس آلفا بالاتر است.
وی افزود: در عین حال باید توجه کرد که در واریانت انگلیسی کرونا یا ویروس آلفا، یک نفر میتوانست بین دو تا چهار نفر را مبتلا کند، اما در ویروس دلتا یک نفر مبتلا میتواند هشت نفر دیگر را هم مبتلا کند.
کریمی با بیان اینکه کودکان نیز میتوانند با ویروس دلتا درگیر شوند و ابتلا به این ویروس در کودکان هم ممکن است که اتفاق افتد، گفت: کودکان بیشتر ممکن است به ویروس کرونای دلتا مبتلا شوند و به تبع آن در زنجیره انتقال هم قرار گرفته و به راحتی میتوانند بیماری را به دیگران هم منتقل کنند. بنابراین هم سرعت انتقال ویروس کرونا، هم شدت آن و هم تعداد افرادی که درگیر میکند، در گونه دلتا بیشتر است.
علائم کرونای دلتا در کودکانوی با بیان اینکه در ویروس دلتا دو یا بیشتر جهش اتفاق افتاده است، درباره علائم کرونای دلتا در کودکان اظهار کرد: به طور کلی علائم ویروس کرونا شبیه به هم است، اما علائمی مانند حالت سرماخوردگی، گلودرد، اسهال، استفراغ، بدن درد و سردرد ممکن است در کودکان مبتلا به کرونای دلتا دیده شود. البته سرفه کمتر دیده شده است. با این حال اگر علائم شدت پیدا کند، میتواند ارگانهای دیگر را هم درگیر کند و حتی مسائل ریوی ایجاد کند و عوارض التهابی را بروز دهد.
میزان مرگ و میر کرونا در کودکان کم است، اما...کریمی با بیان اینکه کرونا میتواند در کودکان هم منجر به بیماری شدید و حتی مرگ و میر شود، گفت: در یکسال و نیم گذشته از زمان آغاز پاندمی کرونا ۷۷ مرگ در کودکان ناشی از کرونا در بیمارستان مفید داشتیم که البته ۹۲ درصد آنها یک بیماری زمینهای داشتند، اما هشت درصدشان بیماری زمینهای نداشتهاند.
وی تاکید کرد: البته باید توجه کرد که میزان مرگ و میر کرونا در کودکان کم است، اما مساله مهم این است که کودکان در زنجیره انتقال قرار میگیرند. در حال حاضر اگر وضعیت را نسبت به مشابه سال ۱۳۹۹ در نظر بگیرید، اکنون بیمارستانهای اطفال ما تعداد موارد بستری بیشتر شده است. بنابراین در حال حاضر بخشهای اطفالمان پر است و کمبود بخش هم داریم. در حالی که در سال قبل چنین موضوعی درباره بیمارستانهای کودکان مطرح نمیکردیم.
واکسیناسیون را سرعت بخشیدکریمی در پایان تاکید کرد: ما از مسئولان میخواهیم که هر چه زودتر واکسن آورده و واکسیناسیون را سرعت بخشند. مسئولان کشوری از وزارت بهداشت، دولت، مجلس و ... باید برای مردم ارزش قائل شده و واکسیناسیون را سرعت بخشند. در غیر این صورت این پاندمی تا مدت ها ادامه خواهد داشت.
وی درباره وضعیت تزریق واکسن به کودکان در جهان نیز گفت: در حال حاضر فایزر تزریقش تا ۱۲ سال هم رسیده و به تدریج به سنین پایین تر هم می آورند، اما در سایر واکسنها فعلا تزریق در سنین بالای ۱۸ سال است.
انتهای پیام