به رغم تذکرهای پی در پی اهالی رسانه، بالاخره دوردورهای خیابان های جنوب شهر اصفهان بامداد پنجشنبه گذشته قربانی گرفت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، بامداد پنجشنبه گذشته یک دستگاه خودرو پورشه به رانندگی یک پسرجوان در خیابان های جنوبی شهر اصفهان به مسابقه و حرکات نمایشی پرداختند.
سرعت سرسام آور پورشه اهالی خیابان کارگر اصفهان را آن هم در آن ساعت شب کلافه کرده بود.
مژگان، زن جوانی که به علت بی خوابی از داخل بالکن منزلش شاهد ماجرا بود در گفت و گو با همراز گفت: پورشه از دور با سرعت به انتهای خیابان کارگر نزدیک می شد، پشت سر آن هم یک وانت دو کابین با چراغ گردان های قرمز حرکت می کرد، فکر کنم خودرو پلیس بود، ناگهان یک پراید از داخل خیابان شهید مهدوی بیرون آمد، خودرو پورشه نیز آن را ندید و از پشت سر به آن زد.
این زن جوان ادامه داد: سرعت پورشه آنقدر زیاد بود که پراید به هوا برخواست و راننده آن که پسر جوانی بود از آن بیرون پرت شد و در جا جان داد.
با این برخورد باز هم خودرو پورشه متوقف نشده و به یک پراید دیگری که در کنار خیابان پارک شده بود برخورد کرده است، پرایدی که آن هم از شدت برخورد ضربه بلند شده و روی سقف یک دستگاه پژو 206 پایین می آید تا بالاخره خودرو پورشه متوقف می شود.
مژگان در ادامه گفت: من شوک زده بودم، ولی وقتی دیدم راننده پورشه که پیراهن سفید به تن داشت از ماشین پیاده شد و شروع به فرار کردن کرد، شروع کردم به جیغ و داد که همسایه ها آمدند بیرون.
محمد، مرد حدودا 50 ساله دیگری که آن شب از اولین افرادی بوده که خودش را به محل حادثه رسانده، در گفت و گو با همراز گفت: پسر جوان به نام فرهاد طاهریان که از خانه مادر بزرگش بر می گشت، در اثر این تصادف در جا جان باخت، از سویی یک خانم جوان با یک دستگاه لکسوز خودش را به صحنه تصادف رساند و گفت: حالا چیزی نشده که، کسی هم کشته شده باشد دیه اش را می دهیم. اصلا بگذارید پدرم بیاید ، همه چیز را حل می کند.
محمد ادامه داد: در حالی که ماموران نیروی انتظامی ایستاده بودند و مردم هم جمع شده و دنبال راننده متواری پورشه می گشتند، دختر جوان به راحتی در خودرو را باز کرد و تعداد 4 عدد وشی موبایل را برداشت و با خودش برد. وقتی معترض شدیم که چرا داخل خودرو شدی؟ با نهایت خونسردی گفت ماشین پدرم است .
یکی دیگر از همسایه ها نیز که آن شب شاهد ماجرا بود، به همراز گفت: آن شب تعداد زیادی ماشین مدل بالا آمده بود در صحنه تصادف و همه آن ها می گفتند ما صاحب این ماشین را می شناسیم، آدم با نفوذی است و نگران نباشید، دیه فرد متوفی و خسارت خودروهایتان را می دهد.
این در حالی است که تمامی این افراد حضور یک دستگاه خودرو پی کاپ با چراغ گردان های قرمز را در محل و خارج شدن سریع آن از محل حادثه را تایید کردند.
یکی دیگر از همسایه ها در این زمینه گفت: حدود ساعت 12 شب بود که به خانه می آمدم، دیدم حدود 10 خودرو انتظامی از قبیل سمند، بنز و پی کاپ همراه با تعدادی یدک کش در خیابان پایین ایستاده بودند و خودروهایی که در دوردور بودند را متوقف می کردند و همین امر باعث شده بود تا تعدادی از خودرو ها به خیابان های اطراف بگریزند.
حالا با وقوع این تصادف که به رغم تذکرهای پی در پی اهالی رسانه در خصوص لزوم بررسی رفتارهای هنجارشکنانه تعداد محدودی از جوانان خیابان های جنوب اصفهان موسوم به "دوردور خیابان مرداویج"، قربانی این تصادف نه تنها فرهاد طاهریانی است که بی خبر از همه جا در محل جان داد، بلکه قربانی های دیگری نیز در این حادثه هستند که هرچند شاید خیلی در توجهات نیستند، اما خانواده مقتول، دختری که به راحتی عنوان می دارد "آدم کشته ایم، خب دیه اش را می دهیم!" پسری که در اثر بی مبالاتی در ابتدای مسیر جوانی باید تاوان سنگین مادی و معنوی بدهد، و همسایه هایی که سالیان زیادی است دچار این مزاحمت ها بوده و پیگیری های زیادی هم کرده و به نتیجه نرسیده اند بخشی از این قربانیان هستند.
از این رو انتظار می رود از آن جا که این برخورد ها از چندین سال گذشته مورد توجه مسئولان قضایی و اجرایی استان بوده و تذکرهای پی در پی نیز داده اند، اما هر هفته باز شاهد دوردورهای هنجارشکنانه در یکی دو خیابان مشخص جنوب شهر اصفهان هستیم، نیروی انتظامی با صراحت و شفافیت طرح و برنامه مصوب و پیشگیرانه خود را با قید تاریخ تصویب، تاریخ اجرا و نتیجه بازخوردگیری در خصوص برخورد با متخلفین و پیشگیری از بروز چنین اتفاقاتی ارایه نماید و دلیل غیر موثر بودن آن را (به شهادت اهالی این خیابان ها، رهگذران و شاهدان متعددی که هرهفته از این خیابان ها عبور می کنند و پشت ترافیک های طاقت فرسا متوقف می شوند) نیز در بوته قضاوت کارشناسانه ی کارشناسان غیر سازمانی قرار دهد.
همچنین سخنگوی این نهاد انتظامی به منظور حفظ اعتماد عمومی به ارکان حفظ نظم و امنیت در استان، شفاف و بی پرده از طریق رسانه ها به مردم بگوید پدر این دختر جوان کیست که اینچنین او معتقد است که اگر جان کسی گرفته شد، با پرداخت دیه تمام تبعات فردی و اجتماعی آن رفع می گردد؟
در ادامه، به نظر می رسد تنها پلیس است که با بررسی ابزار کارآمد و انتشار فیلم تصادف که اتفاقا می تواند بازدارنده نیز باشد، مشخص کند آیا خودرو پی کاپی در تعقیب این پورشه بوده است یا خیر؟ اگر بوده متعلق به کدام سازمان خدماتی یا انتظامی بوده؟ ساعت حدود 2 بعد از نصف شب چه ماموریتی دنبال می کرده؟ چرا وقتی متوجه تصادفی در این سطح و حجم شده، از آنجا که امتناع ورزیدن از کمک کردن به مصدومان تصادف بر اساس قوانین مصرح کشور جرم تلقی می شود، توقف نکرده تا حداقل بتواند به قربانی حادثه کمک کند و یا این که عامل آن را شناسایی و متوقف سازد؟
همچنین پلیس در فعالیت کارشناسی متداول، نقش قصور ارکان این تصادف را مشخص نماید تا شاید یکبار برای همیشه خیابان های غیر استاندارد شهر نیز مشخص و رفع خطر شوند.