جمعه 28 دي 1403, Friday 17 January 2025, مصادف با 17 رجب 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 7429
منتشر شده در چهارشنبه, 19 تیر 1398 21:48
تعداد دیدگاه: 0
ارتباط-شورایاری‌ها-تنها-به-ارتباط-ناقص-با-شهرداری-محدود-شده-است

یک عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه در تدوین اسناد توسعه‌ای محلات باید به نظر شورایاران و...

یک عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه در تدوین اسناد توسعه‌ای محلات باید به نظر شورایاران و نخبگان محلات توجه ویژه کرد، افزود: متاسفانه ارتباط شورایاری به ارتباط شهرداری آن هم به صورت ناقص محدود شده است.

به گزارش ایسنا، مجید فراهانی در نخستین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی شورایاری‌ها با عنوان روایت شورایاری از گذشته به آینده با تاکید بر لزوم حضور مؤثر برای مدیریت محلات از طریق شوراها گفت: نهاد شورایاری‌ها راهی برای توسعه و تاب‌آوری اجتماعی است که باید مورد توجه قرار گیرند و در همین راستا نیاز است شورایاری‌ها در صحن علنی گزارش‌های خود را ارائه کنند.

وی افزود: جایگاه شورایاری ناشی از انقلاب اسلامی و اتفاقی است که در قانون اساسی رخ داده و در اصل ششم تاکید بر اداره امور کشور از طریق شورای محلات شده است.

وی ادامه داد: صراحتاً در قانون جمهوری اسلامی ایران عنوان شده که امور کشور با اتکا به آرا عمومی و از راه انتخابات باید اداره شود و تاکید می‌کند که این انتخابات می‌تواند از طریق انتخاب رئیس‌جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورا باشد و ثانیاً از طریق همه‌پرسی و مواردی که در قانون اساسی ذکر می‌شود، رخ می‌دهد.

این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: در اصل هفتم قانون اساسی جزئیات بیشتری در این خصوص ارائه شده و ساختار هرمی برای مراجعه به افکار عمومی و انتخابات را تشریح کرده است. متأسفانه علی‌رغم اینکه تشکیل شوراها در اداره کشور از طریق مراجعه به افکار عمومی جز مهم‌ترین مطالبات مردم بود اما حدود ۲۰ سال تشکیل شوراها به تعویق افتاد و هنگامی که شکل گرفت باز هم به شکل هرمی و آنگونه که در قانون اساسی آمده بود، شکل نگرفت. از این رو از وسط این حرم انتخابات شکل گرفت.

فراهانی تصریح کرد: در حقیقت شورای شهر تشکیل شد سپس شورای شهرستان و شورای عالی استان‌ها و عملاً شورای محلی شکل نگرفت. در صورتی که قرار بود شورای محل و سپس شورای شهر شکل بگیرد که متأسفانه این اتفاق نیفتاد.

وی افزود: شورای شهر اول خیلی سریع متوجه این نقیصه شد و تلاش کرد از طریق تشکیل شورایاری‌ها این امر را جبران کند. معتقدم کشور ما در شرایط سختی قرار دارد که با گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی چنین شرایطی وجود نداشته، تهدیدات خارجی به شکلی است که همه سایه آن را در زندگی خصوصی احساس می‌کنیم و به شدت امنیت اجتماعی همه ما را تهدید می‌کند که یکی از مهمترین راه‌های مقابله با آن بالا بردن تاب‌آوری اجتماعی از طریق مشارکت اجتماعی و مشارکت مردمی است.

وی ادامه داد: به میزانی که اصول مغفول قانون اساسی را احیا کنیم و به میزانی که به سمت مردم برویم و تصمیم‌گیری‌های جمعی مبتنی بر مردم را احیا کنیم. به همان میزان از تهدیدات جلوگیری خواهیم کرد.

وی ادامه داد: یکی از مسائلی که در فضای افکار عمومی وجود دارد این است که مردم درست و غلط احساس می‌کنند آرای آنان به اندازه کافی مؤثر نیست. اگر امروز در نظرسنجی‌ها بیان می‌شود که فضای یأس و ناامیدی برای مشارکت مردم در انتخابات وجود دارد و نگران هستیم در انتخابات شورایاری‌ها و سایر انتخابات این امر خود را نشان دهد به این دلیل است که خدای نکرده مردم تصور می‌کنند رأی آنان سرنوشت‌شان را تعیین نمی‌کند.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به لزوم اهمیت شورایاری‌ها افزود: بدون تعارف عملکرد شورای پنجم را درباره شورایاری‌ها را قابل نقد می‌دانم. هرچند که این عملکرد نقاط قوتی هم دارد ولی انتظاراتی که ما و مردم نسبت به شورایاری‌ها داریم به درستی محقق نشده است. مهمترین نکات نقد را در تذکراتم در شورا عنوان کردم. ارتباطات ارگانیک و سیستماتیکی باید بین شورای شهر و شورایاری‌ها برقرار شود. در حقیقت شورایاری‌ها یار و یاوران شورا در جهت تحقق وظایف شورا هستند.

وی تاکید کرد: ما تا چه میزان توانسته‌ایم ارتباط شورایاران را با بدنه شورا تقویت کنیم. موضوع حضور شورایاران در صحن شورا جهت ارائه گزارش یکی از مهمترین روش‌هاست ولی این به تنهایی کافی نیست. مدیران شهری و اعضای شورای شهر در مناطق و طی بازدیدها باید از حضور شورایاری‌ها بهره بگیرند و مدیریت شهری در تنظیم بودجه سالانه شهر باید به شورایاران مراجعه کنند. قطعاً به میزانی که جهت تدوین سند توسعه محلات و برنامه توسعه شهر تهران نظر شورایاران و نخبگان را اخذ کنیم به همان میزان شاهد موفقیت خواهیم بود.

انتهای پیام

نوشتن دیدگاه