به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ به دنبال اخبار منتشر شده، فرار مالیاتی پزشکان در...
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ به دنبال اخبار منتشر شده، فرار مالیاتی پزشکان در سال به 6700 هزار میلیارد تومان رسیده است!
مجلس شورای اسلامی پیش از سال جاری برای پیشگیری از فرار مالیاتی پزشکان، قانون الزام پزشکان در استفاده از دستگاه "پوز" را تصویب کرد؛ طبق این قانون، تمام صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران یا سازمان نظام دامپزشکی ایران صادر میشود، مکلفند در چارچوب آییننامه تبصره(2) ماده(169) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 4/12/1366 و اصلاحات و الحاقات بعدی آن از ابتدای سال 1398 از پایانه فروشگاهی استفاده کنند.
اما این قانون با گذشت بیش از 4 ماه از سال جاری توسط برخی در صنف پزشکی نادیده گرفته شده است و به آن عمل نمیشود؛ در جدیدترین اظهارنظر مدیرکل دفتر تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی در این باره گفته است: مشاغل پزشکی که از کارتخوان بانکی استفاده نکنند، مشمول جریمه خواهند شد."
طبق اظهارات رستمپور، پزشکانی که تا 23 مرداد درخواست تخصیص شماره شناسه پایانه فروشگاهی (کارتخوان) را ثبت کرده و به سیستم کارتخوان مجهز شوند دو سال از پرداخت 10 درصدی مالیات معاف خواهند بود؛ در مقابل کسانی که از این دستگاه ها استفاده نکنند، تنها 2 درصد درآمد حاصل از فروش خدمت آنها مشمول جریمه خواهد شد.
چرا با وجود گذشت 4 ماه از تصویب قانون با متخلفان صنف پزشکی برخوردی انجام نمیشود؟! چرا نهادهای نظارتی از جمله سازمان امور مالیاتی از اطلاعات بیمارستانها و بیمههای درمانی جهت اطلاع از فرار مالیاتی پزشکان استفاده نمیکنند؟!
با در نظر گرفتن بروکراسی اداری، مرجعیت صنف پزشکان در ثبت و رسیدگی به شکایات و درآمد بالای این قشر، دو درصد جریمه میتواند باعث استفاده این صنف از دستگاه کارتخوان شود؟
چرا برای روشهای دور زدن قانون توسط پزشکان، از جمله استفاده از کارتخوان معیوب، دو دستگاه کارتخوان و بیشتر به نام دیگران در مطب و ... مجازاتی در نظر گرفته نشده است؟! در صورت عدم استفاده پزشک یا بیمارستانی از کارتخوان، بیماران تخلف را چگونه و به کدام نهاد گزارش کنند؟
انتهای پیام/