شنبه 29 دي 1403, Saturday 18 January 2025, مصادف با 18 رجب 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 8267
منتشر شده در جمعه, 01 شهریور 1398 14:14
تعداد دیدگاه: 0
گزارش-میدانی-در-مدارس-بین‌الملل-ایران-چه-می‌گذرد؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ 10 مدرسه بین المللی و 48 مدرسه ویژه اتباع خارجی در کشور...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ 10 مدرسه بین المللی و 48 مدرسه ویژه اتباع خارجی در کشور ما وجود دارند، در شهر تهران نیز سه مدرسه بین‌الملل دختران و پسران فعالیت می‌کنند.

بیشتر دانش‌آموزانی که در این مدارس تحصیل می‌کنند، افرادی هستند که چند سالی را خارج از کشور گذرانده‌ و هم‌اکنون به ایران بازگشته‌اند یا اتباع سایر کشورها، هر چند که برخی مواقع دانش‌آموزان ایرانی نیز در این مدارس ثبت‌نام می‌شوند " طبق گفته برخی دست‌اندرکاران مدرسه، اگر دانش‌آموز به زبان انگلیسی تسلط داشته باشد در این صورت با تبصره‌هایی و ضمن دریافت شهریه بیشتر ثبت‌نام می‌شود" اما وضعیت مدارس بین‌الملل و مشکلات دانش آموزانی که در آنجا تحصیل می‌کنند، تا به امروز کمتر مورد بررسی و رصد رسانه‌ها قرار گرفته است.

با تماس‌هایی از جانب تعدادی از معلمان مبنی بر وجود مشکلاتی در مدارس بین‌الملل شهر تهران تصمیم گرفتیم تا ضمن بازدید از وضعیت این مدارس از نزدیک با خانواده‌هایی که فرزندانشان در آنجا تحصیل می‌کنند به گفت‌ وگو بنشینیم.

مدرسه‌ای بین‌الملل درشمال غرب تهران که به عنوان مدرسه‌ای دولتی در حال فعالیت است، در فضایی بزرگ، میزبان دانش‌آموزانی از کشورهای مختلف است، دانش‌آموزان ایرانی که سال‌هایی را در آمریکا، آفریقا، مالزی، ترکیه، امارات و ... بودند یا شهروندانی از کشورهایی همچون چین حالا در  مدرسه بین‌الملل در کنار هم روزهای تحصیل را سپری می‌کنند.

حداقل انتظار تمام خانواده‌هایی که حالا از آن سوی دنیا به کشورشان بازگشته‌اند و فرزندانشان در مدرسه بین‌الملل مشغول به تحصیل هستند، حفظ کیفیت آموزش در مدرسه و ارائه استانداردی از خدمات آموزشی است آن هم در شرایطی که فرزندان هر کدام از آنها سال‌ها در نقطه‌ای از جهان از اروپا و آمریکا تا آسیا و آفریقا به مدرسه می‌رفتند و سبک‌ها و کیفیت‌های متفاوت آموزش در مدرسه را تجربه‌ کرده‌اند. 

تصویری از یک مدرسه خوب اما از دور!

پدری که از آمریکا به ایران آمده است و فرزندش در مدرسه بین‌الملل درس می‌خواند، به تسنیم گفت: "دورادور تصویر خوبی از این مدرسه به ما داده بودند اما حالا که فرزندم در این مدرسه درس می‌خواند، می‌بینم مشکلات زیادی وجود دارد و مدیریت مدرسه با ضعف‌های مشهودی مواجه است.

فرزندم می‌گوید در مدرسه سیگار می‌کشند و ما ناچار به ادامه تحصیل در اینجا هستیم چون فرزندم به زبان فارسی تسلط ندارد البته مدارس بین‌الملل دیگری هم وجود دارند اما چون غیردولتی هستند هزینه‌ها بسیار بالا است.

شهریه 20 میلیونی و کیفیتی که نیست!

برای این مدرسه 20 میلیون تومان شهریه می‌دهیم هر چند که اصلاً از شرایط کیفی مدرسه رضایت نداریم و برخی معلم‌ها آنقدر غیرکیفی درس می‌دهند که بچه‌ها از درس خواندن بیزار شده‌اند و گاهی برای یک درس از کلاس 28 نفری 23 یا 24 نفر نمره قبولی نمی‌آورند، به همین دلیل معلم خصوصی برای فرزندم گرفته‌ام و ساعتی 300 هزار تومان پرداخت می‌کنم تا به فرزندم آموزش دهند، یک میلیون تومان هزینه کتاب از ما دریافت می‌کنند و درنهایت به فرزندان ما جزوه می‌دهند!

اجاره زمین ورزش مدرسه به مجموعه بیرونی

این پدر گفت: زمین ورزش بچه‌ها را برای گلف به بیرون از مجموعه اجاره داده‌اند و دانش‌آموزان نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

از سوی دیگر توجه داشته باشید بحث علمی و آموزشی یک موضوع و مباحث رفتاری و فرهنگی موضوع مهمتری برای یک مدرسه است، در اینجا چون از ملیت‌های مختلف حضور دارند، مشکلاتی به لحاظ رفتاری مشاهده می‌شود که باید نظارت‌های جدی‌تری از سوی مدیریت مدرسه اعمال شود."

راضی نیستم از هیچ چیز!

مادر دیگری که از آفریقای جنوبی به ایران بازگشته‌اند درباره شرایط مدرسه اینگونه به ما گفت: "اصلاً راضی نیستم از هیچ چیز! باید هر روز مدرسه باشم و هیچ گزینه دیگری هم برای ثبت‌نام نداریم و ناچاریم همین مدرسه را انتخاب کنیم، چون بچه‌ها به زبان فارسی تسلط ندارند، معلمان باید خوب درس بدهند اما برخی واقعاً ضعف دارند و باید افرادی که درس می‌دهند تسلط کافی به زبان انگلیسی داشته باشند."

مادر دیگری که با مشاهده کارنامه فرزندش دچار نگرانی و استرس شده است، با نگرانی و لرزشی که در دستانش کاملاً مشهود است، می‌گوید: فرزندم را در 5 درس انداخته‌اند! تازه یک ماه است که از آلمان به ایران آمده اما انتظار داشتند که کل کتاب را یاد بگیرد و امتحان بدهد در حالیکه خودشان کاری برای پسرم نکردند، وقتی می‌آمد سرجلسه امتحان حتی کارت شرکت در جلسه نداشت اما از او خواستند که تمام کتاب را امتحان بدهد!

به مدارس دیگر برویم 200 میلیون شهریه می‌خواهند!

دانش‌آموزی هم که از مالزی به ایران آمده است، تنها علت ثبت‌نام در این مدرسه را شهریه بسیار مناسب‌تر آن در مقایسه با مدارس دیگر می‌داند چرا که شهریه این مدرسه 20 تا 25 میلیون تومان است اما مدرسه سفارت پاکستان که فضای آن یک پنجم این مدرسه است، 200 میلیون تومان هزینه می‌گیرد بنابراین چاره دیگری جز ثبت‌نام در این مدرسه ندارند!

در مجموع می‌توان نارضایتی خانواده‌ها از وضعیت مدارس بین‌الملل را در این چند محور دانست:

*عدم تدریس کیفی که در برخی مواقع از  ضعف تلسط معلمان این مدارس به زبان انگلیسی ناشی می‌شود.

*وجود دانش‌آموزانی از کشورهای مختلف با فرهنگ‌های متفاوت و در نهایت وجود آسیب‌های اجتماعی و رفتاری که نیاز به نظارت دقیق و جدی‌تر مسئولان مدرسه دارد.

*دریافت شهریه بالا و در مقابل ضعف کیفیت و مدیریت اعمال شده در مدرسه و در نهایت ناگزیر بودن برای حضور در این مدرسه آن هم به دلیل عدم تسلط دانش‌آموزان به زبان فارسی همچنین شهریه بسیار بالاتر مدارس بین‌الملل غیردولتی و سفارتخانه‌ها!

مدرسه بین‌الملل غیردولتی، کالج خارج از کشور و اعزام دانش‌آموز به خارج از کشور!

اما در این میان برخی مدارس بین‌الملل هم هستند که با اخذ مجوز در قالب مدارس غیردولتی مشغول به فعالیت هستند اما شیوه کار آنها هم در نوع خود عجیب است یعنی  در کنار مدرسه بین‌الملل، مؤسساتی برای اعزام دانش‌‌آموز به خارج از کشور در قالب کمپ‌های اردوی تابستانی دارند یا در کنار تمام این موارد، کالجی در خارج از کشور تأسیس کرده و نسبت به اعزام دانشجو به کالج‌هایشان در خارج از کشور اقدام می‌کنند!

به گزارش تسنیم، در کنار انواع مشکلات مردم در انواع مختلف مدارس دولتی و غیردولتی به نظر می‌رسد حوزه مدارس بین‌الملل کمتر مورد نظارت و بررسی قرار گرفته است و در این رابطه نیاز است بخش بازرسی و ارزیابی آموزش‌وپرورش مسئولانه‌‌ و دقیق‌تر وارد شود.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه