شنبه 29 دي 1403, Saturday 18 January 2025, مصادف با 18 رجب 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 9422
منتشر شده در سه شنبه, 30 مهر 1398 21:43
تعداد دیدگاه: 0
شورای-عالی-آموزش-و-پرورش-جلوی-کارهای-بی‌کیفیت-در-تعلیم-و-تربیت-را-بگیرد

به گزارش گروه آموزش‌ و پرورش خبرگزاری فارس، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در نهصد و شصت و...

به گزارش گروه آموزش‌ و پرورش خبرگزاری فارس، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در نهصد و شصت و هفتمین جلسه شورای عالی آموزش‌ و پرورش که با حضور اعضای قدیم و جدید شورای عالی در سالن جلسات وزارت آموزش‌ و پرورش تشکیل شد، اظهار کرد: به دلیل نقش و جایگاه شورای عالی و مسؤولیت بسیار مهم آن در سیاست‌گذاری آموزش‌ و پرورش، اعضای برجسته شورای عالی و جایگاه قانونی آن، یک فرصت مغتنم و بی‌نظیر برای نظام تعلیم و تربیت کشور است که آموزش‌ و پرورش باید بتواند به‌خوبی از این فرصت استفاده کند.

وی افزود: آموزش‌ و پرورش برای اینکه بتواند در توسعه و پیشرفت کشور نقش مؤثر و اثربخش خود را ایفا کند، نیازمند مشارکت و کمک سایر دستگاه‌ها و نهادهای کشور است تا بتواند از این مسؤولیت خطیر، سربلند بیرون آید.

وزیر آموزش‌ و پرورش خاطرنشان کرد: شورای عالی یک‌ نهاد سیاست‌گذاری است که به خاطر آثار و تأثیراتی که تصمیمات آن در نظام تعلیم و تربیت دارد، دارای نقش ارزنده‌ای در توسعه و پیشرفت کشور است و بدون شک از اقتضائات یک‌نهاد سیاست‌گذار، داشتن یک ساختار منسجم و پژوهش محور است و این مهم باید به‌خوبی در دبیرخانه این شورا مورد توجه قرار گیرد.

حاجی میرزایی با اشاره به الزامات یک‌نهاد سیاست‌گذار، اظهار کرد: مبتنی بودن مصوبات شورا به پیوست پژوهشی مورد تأکید است تا بتواند با تحولات محیطی و پیشرفت‌های فناوری روز دنیا پیش برود.

وزیر آموزش‌ و پرورش با اشاره به لزوم آینده‌نگری و توجه به تحولات روز دنیا، تصریح کرد: آینده‌نگری نیازمند یک برنامه پژوهشی دقیق، کارآمد و مبتنی بر آینده‌پژوهی است که باید از یک ظرفیت علمی و پژوهشی قوی برخوردار باشد تا بتواند به نیازهای جامعه به‌موقع واکنش نشان دهد.

حاجی میرزایی با تأکید بر توجه جدی شورای عالی به مأموریت‌های خود، اضافه کرد: آسیب‌شناسی سیستم آموزش‌ و پرورش بر اساس یک برنامه مناسب و فهم دقیق از واقعیت‌های موجود جامعه از دیگر وظایف این شورا بوده و باید به این سؤال پاسخ دهیم که این نهاد سیاست‌گذار که بالای سر آموزش‌ و پرورش است این سیستم را می‌خواهد به کجا ببرد.

وزیر آموزش‌ و پرورش ادامه داد: مأموریت مهم و اصلی آموزش‌ و پرورش، آماده کردن افراد برای پذیرفتن نقش‌های مختلف، توانایی ایجاد ارتباط و تعامل مؤثر با جامعه و یادگیری مهارت‌های زندگی است.

حاجی میرزایی با اشاره به سند تحول بنیادین گفت: سند تحول بنیادین، محصول تلاش و کوشش علمی و پژوهشی یک مجموعه متخصص و منسجم از افراد صاحب‌نظر حوزه آموزش‌ و پرورش است که برای ایجاد تحول در نظام تعلیم و تربیت طراحی‌ شده است که باید سرعت اجرای آن را بیشتر کنیم.

وی با اشاره به اینکه شورای عالی آموزش‌ و پرورش باید نقش مؤثر و تأثیرگذار خود را به‌خوبی انجام دهد، افزود: باید به جامعه اطمینان و آرامش دهیم که کارها از مسیر کارشناسی، پژوهشی، درست و قانونی خود انجام می‌شود و نباید هیچ‌گاه از کیفیت و اثربخشی طرح‌ها و موضوعات در دستور کار شورای عالی غافل شویم.

وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: به‌طورقطع عدالت آموزشی یک دغدغه مهم و اساسی آموزش‌ و پرورش است که مصوبات باکیفیت و اثربخش شورای عالی می‌تواند باعث اجرای عدالت آموزشی در کشور شود و این شورا باید جلوی کارهای بی‌کیفیت در آموزش‌ و پرورش را بگیرد.

حاجی میرزایی تصریح کرد: باید از تمامی ظرفیت‌ها و فرصت‌های موجود در سند تحول بنیادین و سایر دستگاه‌ها به نحو مطلوب و بهینه استفاده نموده و تلاش کنیم پیوند بین آموزش‌ و پرورش و جامعه مستحکم‌تر و پایدارتر شود.

وزیر آموزش‌ و پرورش گفت: جامعه باید به این درک و باور برسد که آموزش‌ و پرورش محور توسعه و پیشرفت کشور است تا بتوانیم با مشارکت و کمک آنان جایگاه آموزش‌ و پرورش را ارتقاء دهیم.

در نهصد و شصت و هفتمین جلسه شورای عالی آموزش‌ و پرورش از خدمات ارزشمند اعضای قدیمی شورای عالی در طول مدت عضویت در این شورا، تقدیر و تشکر به عمل آمد و اعضای جدید هم حکم انتصاب خود را برای عضویت در شورای عالی را دریافت کردند.

در ادامه این جلسه اعضای شورای عالی دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را درباره مسائل مختلف آموزش‌وپرورش بیان کردند که مهم‌ترین مباحث مطرح‌شده به شرح زیر است:

طرح‌های مربوط به آموزش‌ و پرورش قبل از طرح در مجلس و سایر مراجع باید در شورای عالی بررسی و برای تصمیم‌گیری نهایی به مجلس شورای اسلامی ارسال شود، تأکید بر حفظ شأن و جایگاه و استقلال قانونی شورای عالی آموزش‌ و پرورش،توجه به پژوهش محور بودن طرح‌ها و موضوعات در دستور کار شورای عالی، ورود شورای عالی به مسائل مختلف آموزش‌ و پرورش از جمله منابع انسانی، بودجه، زیرساخت‌ها و... نظرات و پیشنهادهای کارشناسی خود را برای تأمین نیازهای آموزش‌ و پرورش به مجلس شورای اسلامی و دولت ارائه کند.

تأکید بر ارزشیابی و نظارت بر حسن اجرای مصوبات شورای عالی آموزش‌ و پرورش، کلیت و اصلیت شورای عالی نباید تحت تأثیر افراد قرار گیرد، توجه به تحولات روز و فناوری‌های نوین در طرح‌ها و موضوعات در دستور کار شورای عالی، توجه به تأثیرات فضای مجازی بر آموزش‌وپرورش، استفاده از ظرفیت پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش در طراحی موضوعات و اولویت‌های پژوهشی شورای عالی، مطالبه سهم آموزش‌ و پرورش از صندوق توسعه ملی کشور، تأکید بر داشتن درک درست و عمیق از نقش و جایگاه فرهنگیان، تأکید بر تشکیل پرونده سلامت روان برای دانش‌آموزان از بدو ورود به مدرسه، تأکید بر توجه به رشد اجتماعی و اخلاقی دانش‌آموزان.

نوشتن دیدگاه