مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان این که گزارش روند تحولات ازدواج و طلاق تمام استان ها و شهرستان های کشور از سال ۹۲ تا ۱۴۰۰ به تفکیک شهرستان ها و مراکز استانها به صورت کتابچه تدوین و به استان ها ارسال شد، گفت: با مراجعه به آن خیلی راحت می توان فهمید که کدام...
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، حجت الاسلام والمسلمین مهدی متقی فر در خصوص تدوین کتابچه تحلیل روند ازدواج و طلاق کشور گفت: طبق وظایفی که در حوزه ترویج ازدواج و کاهش طلاق در حوزه معاونت جوانان داریم یکی از اتفاقات خوبی که افتاد، شناخت روند تحولات ازدواج و طلاق همه استان ها کشور به تفکیک شهرستان ها بود.
وی با بیان این که کتابچه مربوط به هر استان برای سه نفر در آن استان ( نماینده ولی فقیه و امام جمعه، استاندار و مدیرکل ورزش و جوانان هر استان ) با امضای دبیر شورای عالی جوانان ارسال شد، افزود: برای اینکه بتوانیم در موضوع عملیات ترویج ازدواج و پیشگیری از طلاق یک اتحاد عمل و رویه داشته باشیم و استانداران هم در جریان وضعیت استان و شهرستان های خود باشند این کتبچه ها را ارسال کردیم.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان تصریح کرد: ستادهای ساماندهی امور جوانان در کل کشور مسائل جوانان به ویژه در حوزه ازدواج و کاهش طلاق را پیگیری می کنند که این اطلس و نقشه راه می تواند به برنامه ریزی دقیق در شهرستان هایی که روند تحولات آنها در افزایش طلاق و کاهش ازدواج منفی بوده، کمک کند و ما باید تلاش کنیم در آن شهرستان ها تمرکز بیشتری چه در حوزه آموزش و چه در حوزه مشاوره داشته باشیم.
متقی فر اظهار داشت: در بحث بررسی آمار ازدواج و طلاق به دو گونه می توانیم عمل کنیم یکی آمار مقطعی است مثلاً می گوییم که آمار طلاق یک استان در سال۱۴۰۰ N مقدار بوده که این روش برای برنامه ریزی و سیاستگذاری نمی تواند برآیند کاملی داشته باشد دلیل آن هم اتفاقات اقتضایی است که شاید در آن سال در یک شهرستان و یا استان افتاده باشد اما برای اینکه بتوانیم برنامه ریزی و مسئله شناسی دقیق تری داشته باشیم، فرایند تحولات آن استان و شهرستان را در ۱۰ سال اخیر بررسی می کنیم به این صورت که در بحث افزایش طلاق یک شهرستان یا استان روبهرشد یا اینکه رو به پایین بوده در حوزه ازدواج هم به همین صورت. این گونه می توانیم بفهمیم یک شهرستان چه وضعیتی دارد آیا جزو اولویتهای برنامه ریزی ما قرار می گیرد یا خیر.
وی تصریح کرد: در وزارت ورزش و جوانان برای اینکه بتوانیم عملیات و برنامه هایمان را به صورت نقطه زن طراحی کنیم و مسائل را احصا کنیم این گزارش را به صورت تحلیل روند تحولات ازدواج و طلاق گردآوری و تدوین کردیم و الان روند تحولات ازدواج و طلاق تمام استان ها و شهرستان های کشور از سال ۹۲ تا ۱۴۰۰ به تفکیک شهرستان ها و مراکز استانها کاملا مشخص است و خیلی راحت می توان فهمید که کدام شهرستان در مسیر رشد طلاق قرار گرفته و به راحتی برای آن برنامه ریزی و از آسیب پیشگیری کرد.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی متقی فر با بیان این که قطعاً پیشگیری در شهرهای کوچک در مسئله طلاق خیلی ساده تر از شهرهای بزرگ است، افزود: این گزارش ها به ما کمک می کند تا به راحتی برنامهریزی دقیقتری انجام دهیم.
وی با بیان این که در کتابچه های همه استان ها، تحلیل روند تحولات ازدواج و طلاق انجام شده است، اظهار داشت: خیلی از استان های ما که در آمار مقطعی وضعیت خوبی دارند در آمار فرآیندی و روند تحولات، جزو استانهای بحرانی ما قرار می گیرند و ما باید هر چه سریع تر برنامه ریزی کنیم تا آن ها بعد از چند سال به سرنوشت استان های توسعه یافته ما دچار نشوند./انتهای پیام