دوشنبه 5 آذر 1403, Monday 25 November 2024, مصادف با 23 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 21791
منتشر شده در یکشنبه, 29 خرداد 1401 20:23
تعداد دیدگاه: 0
در نشست تخصصی فعالان محیط‌زیست مطرح شد؛

معاون سرمایه‌های انسانی و سازماندهی فولاد مبارکه، در نشست تخصصی فعالان محیط‌زیست، حفاظت از محیط‌زیست را یکی از مأموریت‌های اصلی این شرکت عنوان کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، مهدی کفایت معاون سرمایه‌های انسانی و سازماندهی فولاد مبارکه در نشست تخصصی فعالان محیط‌زیست که به میزبانی این شرکت برگزار شد، اظهار کرد: از فعالان محیط‌زیست استان اصفهان می‌خواهیم تا در راستای آشنایی بیشتر مردم با موضوعات مربوط به حفظ محیط‌زیست، فعالیت‌های خود را گسترش دهند.
وی با اشاره به در نظر گرفتن مسائل زیست‌محیطی در کلیه طرح‌ها و پروژه‌های فولاد مبارکه افزود: فولاد مبارکه از ابتدای راه‌اندازی برای اجرای هر پروژه، ابعاد محیط‌زیستی را نیز مدنظر داشته و به دلیل سرمایه‌گذاری‌های متعدد برای حفظ محیط‌زیست، هزینه‌های بیشتری را نسبت به حد معمول برای اجرای پروژه‌های خود متحمل شده است.
معاون سرمایه‌های انسانی و سازماندهی فولاد مبارکه، حفاظت از محیط‌زیست را مأموریت اصلی این شرکت دانست و خاطرنشان کرد: مردم نیازمند صنایعی هستند که علاوه بر اشتغال‌آفرینی، از محیط‌زیست هم محافظت کنند؛ اطلاع‌رسانی از پیشرفت‌های صنعت از اهمیت زیادی برخوردار است و در راستای جهاد تبیین، باید دستاوردهای مهم صنایع به‌خصوص در حوزه محیط‌زیست به سمع و نظر مردم برسد.

فولاد مبارکه پیشگام در حفظ محیط‌زیست
حسین مدرسی‌فر مدیر ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست شرکت فولاد مبارکه در نشست تخصصی فعالان محیط‌زیست گفت: شرکت فولاد مبارکه یکی از شرکت‌های پیشگام در حفظ محیط‌زیست کشور است که توانسته نام خود را در عرصه‌های مختلف در بین فولادسازان برتر دنیا مطرح کند؛ فلسفه وجودی فولاد مبارکه به‌عنوان مولود انقلاب اسلامی و یکی از بزرگ‌ترین صنایع کشور «شهروند شرکتی مسئولیت‌پذیر برای خلق آینده‌ای بهتر» است.
وی با اشاره به ارزش‌های فولاد مبارکه افزود: «حفظ ارزش‌های اسلامی و انسانی»، «مشتری‌مداری، تکریم همکاران و ذی‌نفعان، تکریم کارکنان و ذی‌نفعان»، «تعالی، بهبود مستمر، نوآوری و مشارکت سازمانی» و «کار ایمن، باکیفیت و به‌موقع» ارزش‌های ما هستند.

حفاظت از محیط‌زیست در راستای تحقق مسئولیت‌های اجتماعی
مدیر ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین ارزش‌ها در بین ارزش‌های ذکرشده، عمل به مسئولیت‌های اجتماعی به‌ویژه حفاظت از محیط‌زیست است که این نکته در برنامه‌های توسعه‌ای و تولیدی فولاد مبارکه موردتوجه ویژه قرارگرفته است.
وی اذعان داشت: فولاد مبارکه برای تحقق صنعت سبز سرمایه‌گذاری‌های متعددی انجام داده است؛ این شرکت خود را موظف به رعایت استانداردهای مختلف زیست‌محیطی می‌داند که بسیاری از این استانداردها فراتر از سطح بین‌المللی است.

عملکرد بی‌نظیر فولاد مبارکه در راستای حفظ محیط‌زیست
مدرسی‌فر تأکید کرد: فولاد مبارکه در راستای حفظ محیط‌زیست عملکرد بی‌نظیری داشته و با سرمایه‌گذاری بیش از یک میلیارد دلار طی سال‌های گذشته در پروژه‌های زیست‌محیطی نشان داده در تحقق صنعت سبز کوشاست.
وی عنوان داشت: البته چالش‌های زیادی در صنعت وجود دارد که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به پایین بودن کیفیت مواد اولیه، عدم دسترسی به تکنولوژی‌های روز دنیا به دلیل اعمال تحریم‌ها، فقدان زیرساخت‌های مناسب جهت شفاف‌سازی و تأثیرپذیری از محیط آلوده اشاره کرد که البته فولاد مبارکه برای رفع این موارد، پروژه‌هایی را تعریف کرده و تعدادی زیادی از آن‌ها را به مرحله اجرا رسانده است.

حفاظت فناورانه از محیط‌زیست
بهنام کاویانی رئیس محیط‌زیست شرکت فولاد مبارکه در این نشست اظهار کرد: شعار نشست تخصصی فعالان محیط‌زیست «محیط‌زیست مردم‌پایه، هوشمند و فناورانه» انتخاب شده چراکه مشکلات محیط‌زیستی با کمک مردم حل می‌شوند و از سوی دیگر در مسائل زیست‌محیطی باید از علم و دانش جوانان و نخبگان کشور استفاده کرد.
وی افزود: وقتی راجع به حفاظت فناورانه از محیط‌زیست سخن به میان می‌آوریم، به معنای آن است که می‌توانیم از تکنولوژی روز دنیا در این عرصه استفاده کنیم؛ به‌طورکلی در این زمینه وقتی پای تکنولوژی به میان آورده می‌شود، قطعا کیفیت کار نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

حفظ محیط‌زیست وظیفه آحاد مردم جامعه است
رئیس محیط‌زیست شرکت فولاد مبارکه با اشاره به اصل 50 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: در جمهوری اسلامی، حفاظت از محیط‌زیست که نسل امروز و نسل‌های بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به‌رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی می‌گردد؛ ازاین‌رو فعالیت‌های اقتصادی و غیر آن‌که با آلودگی محیط‌زیست یا تخریب غیرقابل‌جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است.
وی ادامه داد: این وظیفه همه مردم جامعه است که از محیط‌زیست حفاظت کنند و فولاد مبارکه در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی و رسیدن به اهداف خود، اقدامات زیادی را در این زمینه انجام داده و خود را ملزم به رعایت قوانین و استانداردهای زیست‌محیطی می‌داند.

تحقق صنعت سبز و توسعه پایدار
کاویانی تأکید کرد: فولاد مبارکه در جهت حفظ محیط‌زیست و در راستای حفظ حقوق نسل‌های آینده و ذی‌نفعان، خود را ملزم به رعایت قوانین محیط‌زیست دانسته و همواره در جهت تحقق صنعت سبز و توسعه پایدار قدم برمی‌دارد.
وی عنوان داشت: در راستای حفظ محیط‌زیست، آموزش، فرهنگ‌سازی، پایش و کنترل، به‌روزرسانی تجهیزات، بهینه‌سازی فرایندها و استفاده از فناوری‌های جدید، در قالب پروژه‌های متعددی انجام‌گرفته و از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها، مراکز علمی، مراکز پژوهشی و.... نیز استفاده حداکثری داریم.

همکاری با دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان
رئیس محیط‌زیست شرکت فولاد مبارکه بیان کرد: می‌کوشیم مسائل مرتبط با حوزه محیط‌زیست در فولاد مبارکه را با رویکردی علمی حل‌وفصل کنیم. در این راستا، پروژه‌های زیادی تعریف‌شده و با کمک اساتید دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان به نتیجه رسیده است.
وی بابیان این‌که طبیعت متعلق به همه ماست و باید مرزنگهدار طبیعت باشیم، ابراز داشت: در همین راستا شرکت فولاد مبارکه هزار و 600 هکتار فضای سبز (از طریق کاشت گونه‌های کم‌آب‌بر و آبیاری با پساب شهرهای اطراف) ایجاد کرده که این امر منجر به کاهش دی‌اکسید کربن و تولید اکسیژن، حفظ میزان رطوبت هوا و اتفاقات مثبت زیادی شده است.

ایجاد فضای سبز و آبیاری قطره‌ای آن از طریق تصفیه پساب
کاویانی ادامه داد: این اقدام در بسیاری از صنایع مهم دنیا نیز انجام می‌شود و به‌طور مثال وقتی شرکت فولادساز تاتااستیل هزار اصله نهال می‌کارد، هم صنعت کشورش و هم مردم آن جامعه به چنین اقدامی افتخار می‌کنند.
وی متذکر شد: این حجم از فضای سبز در فولاد مبارکه با استفاده از روش آبیاری قطره‌ای و آب تصفیه‌شده حاصل از پساب شهری اداره می‌شوند که نگه‌داشتن این میزان از فضای سبز با سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه، هم برای مردم منطقه و هم برای کارکنان فولاد مبارکه سلامتی و جلوه بصری خوبی را ایجاد کرده است.

کاهش میزان مصرف آب به ازای هر تن تولید فولاد
رئیس محیط‌زیست شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد: در بخش تصفیه آب و پساب، فولاد مبارکه سرمایه‌گذاری‌های زیادی را انجام داده و برای تصفیه و انتقال پساب 9 شهر اطراف خود، شرایط لازم را فراهم کرده تا بتواند آب را در فرایند تولید استفاده کند؛ از سوی دیگر برای کاهش مصرف آب، عملیات بازچرخانی تا 8 مرتبه را اجرا می‌کند تا صرفه‌جویی قابل‌توجهی نسبت به سال‌های گذشته در مصرف آب داشته باشد.
وی اضافه کرد: هم‌اکنون به ازای تولید هر تن فولاد در شرکت فولاد مبارکه حدود 2.2 مترمکعب آب استفاده می‌شود که حتی این مقدار هم با اجرای پروژه‌های جدید به کمک دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، به کمترین میزان ممکن خواهد رسید.

بهینه‌سازی کولینگ‌تاورهای نیروگاه سیکل ترکیبی
کاویانی ابراز داشت: فولاد مبارکه با ایجاد تصفیه‌خانه‌های پساب صنعتی و شهری که با روش‌های فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی، اسمز معکوس، الترافیلتراسیون، شناورسازی، گندزدایی با تابش فرابنفش و ... با دانش روز دنیا در مسیر صرفه‌جویی و مصرف بهینه آب است.
وی تصریح کرد: ایجاد شبکه‌های انتقال، لاگُن‌های تبخیری، بهینه‌سازی کولینگ‌تاورهای نیروگاه سیکل ترکیبی و ایجاد نیروگاه خورشیدی برای تولید انرژی از دیگر سرمایه‌گذاری‌های فولاد مبارکه در حوزه محیط‌زیست است.

نصب دستگاه‌های پایش آنلاین برای اندازه‌گیری آلودگی هوا
رئیس محیط‌زیست فولاد مبارکه با اشاره به مدیریت پسماند در این شرکت گفت: در این راستا، در حال فعالیت در سامانه جامع محیط‌زیست هستیم که جا دارد از همکاران خود در اداره کل محیط‌زیست استان اصفهان قدردانی کنم که باعث شدند تا بتوانیم پسماندهای فولاد مبارکه را تا رسیدن به مقصد رهگیری کنیم.
وی اظهار داشت: فولاد مبارکه در راستای کنترل آلودگی هوا، سرمایه‌گذاری‌هایی برای رطوبت‌دهی، پاشش شیرآهک، استفاده از وکیوم‌های ثابت و سیار، تعمیرات اساسی به‌موقع، نصب و جایگزینی به‌موقع فیلترها، راه‌اندازی سیستم‌های مه‌پاش، غبارگیرها و... انجام داده که ارزش زیادی دارد؛ استفاده از دستگاه‌های پایش آنلاین اندازه‌گیری آلودگی هوا که بر روی دودکش‌های نواحی تولیدی این شرکت نصب شده، از دیگر اقدامات فولاد مبارکه برای حفظ محیط‌زیست است.

سرمایه‌گذاری 25 هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه برای حفظ محیط‌زیست
کاویانی خاطرنشان کرد: مجموع سرمایه‌گذاری‌های فولاد مبارکه برای حفظ محیط‌زیست حدود 25 هزار میلیارد تومان است که این میزان از سرمایه‌گذاری در صنعت بی‌سابقه است؛ همچنین برای مدیریت اطلاعات آنلاین، سیستم اسکادا در فولاد مبارکه راه‌اندازی شده تا به‌صورت دوره‌ای نیز ارزیابی‌ها انجام شوند؛ این شرکت از گذشته تاکنون بالاترین استانداردهای زیست‌محیطی دنیا ازجمله ایزو 14001، ایزو 45001، ایزو 9001، ایزو 5001 و ایزو 10004 را اجرا کرده است.
وی در پایان یادآور شد: اخذ بالاترین نشان جامعه سبز اروپا و بنیاد جهانی انرژی، بالاترین نشان کیفیت محیط‌زیست از بنیاد بین‌المللی EFQM، تندیس زرین کیفیت محیط‌زیست از سازمان بهره‌وری تعالی و بسیاری از افتخارات دیگر در حوزه محیط‌زیست، تنها گوشه‌ای از دستاوردهای این بنگاه بزرگ صنعتی در کشور به شمار می‌رود.

انتهای پیام

نوشتن دیدگاه